Curtea de Apel Iasi: Fostul deputat Mihail Boldea poate fi cercetat in libertate

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 25 iulie 2013, 20:12 Dosare Anticoruptie


Fostul deputat Mihail Boldea, acuzat de fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro, va fi cercetat in libertate, a decis, joi, Curtea de Apel Iasi, fiind a treia oara cand instanta ieseana decide acest lucru, in primele doua cazuri recursul procurorilor DIICOT fiind acceptat de instanta suprema, potrivit Mediafax.

 Fostul deputat Mihail Boldea a fost adus, joi, la Curtea de Apel Iasi, magistratii hotarand ca acesta sa fie cercetat in libertate, cu interdictia de a parasi tara. "Este pentru a treia oara cand se intampla acest lucru, primele doua decizii fiind luate tot de Curtea de Apel din Iasi, care astfel isi manifesta consecventa. Clientul meu este in stare de arest preventiv de un an si patru luni, adica de prea mult timp, a contat probabil si acest lucru", a declarat Alexandru Chiciu, avocatul lui Mihail Boldea.

Decizia instantei nu este definitva, procurorii DIICOT formuland deja recurs, care se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, fostul deputat Mihail Boldea ramane in arest pana cand ICCJ va judeca recursul procurorilor.

Pe de alta parte, termenul in dosarul in care Boldea este judecat pentru fapte de crima organizata, programat, tot joi, la Curtea de Apel Iasi, a fost amanat, intrucat unul dintre inculpatii din dosar, aflat in arest, nu a putut fi adus la Iasi. "Este a patra oara cand se amana, din acelasi motiv. Noi nu vrem amanare, ci solicitam audierea inculpatilor. Nu asta e scopul nostru, sa tergiversam, nici vorba de asa ceva", a mai spus avocatul Alexandru Chiciu.

Curtea de Apel Iasi a decis si in 19 aprilie sa-l puna in libertate pe fostul deputat Mihail Boldea, motivand ca a stat arestat mai bine de un an, nu are antecedente penale si nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica. Totodata, instanta a apreciat ca a scazut riscul ca Mihail Boldea sa influenteze martorii si partile vatamate din dosar.

Procurorii DIICOT au contestat atunci decizia Curtii de Apel Iasi, iar pe 26 aprilie, instanta suprema a admis recursul, fostul deputat ramanand in continuare in arest.

Ulterior, in 12 iunie, Curtea de Apel Iasi a decis din nou ca fostul deputat Mihail Boldea poate fi judecat in libertate in dosarul in care acuzat de fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Decizia a fost insa atacata cu recurs de procurori, iar ICCJ a decis ca Boldea sa ramana in inchisoare.

Mihail Boldea a fost trimis in judecata, in stare de arest, la sfarsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Boldea a fost arestat preventiv in lipsa in 22 martie 2012 si incarcerat in 27 martie 2012, iar ulterior instantele i-au prelungit succesiv masura.

Potrivit procurorilor, inculpatii au actionat sub coordonarea liderului gruparii - Mihail Boldea. "Membrii gruparii, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galati si Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati, identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. In acest scop, inculpatii au utilizat hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals. Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale", au aratat procurorii DIICOT.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























387 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by