Gigi Becali incearca sa obtina permisiunea de a parasi penitenciarul de ziua lui de nastere

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 23 iunie 2013, 16:11 Dosare Anticoruptie


Gigi Becali incearca sa obtina permisiunea sa paraseasca pentru o zi Penitenciarul Jilava, unde ispaseste o pedepsa de trei ani, pentru a-si serba ziua de nastere, pe 25 iunie, cu familia, dupa obiceiurile machedone, a declarat duminica pentru Mediafax avocatul lui Becali, Paul Abraham. Cererea de permisie a fost depusa vineri la penitenciar, urmand sa fie analizata de Comisia de disciplina.

In solicitare au fost invocate motive familiale, conform articolului 69, alineatul 1, litera c, din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor, care prevede acordarea permisiunii de iesire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an, pentru persoanele care "au o buna conduita si au dovedit staruinta in munca sau in cadrul activitatilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, al instruirii scolare si al formarii profesionale" (articolul 68, alineatul 1, litera e).

Abraham a mai explicat ca obiceiul machedonilor este ca de ziua capului familiei sa se dea o mare petrecere, amintind si ca Becali nu doreste ca sotia si fiicele sa il viziteze la inchisoare. Avocatul a mai spus si ca Gigi Becali este dispus sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de detentie din penitenciar.

Gigi Becali, care implineste marti 55 de ani, a participat duminica la Jilava la slujba de Rusalii oficiata de 11 calugari de la Muntele Athos.

Avocatii lui Becali au mai formulat o cerere de contopire a pedepselor, ce va fi judecata in 27 iunie de Tribunalul Bucuresti, precum si o cerere de intrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, ce a fost respinsa pe 19 iunie de Tribunalul Bucuresti, decizia putand fi atacata la Curtea de Apel.

In 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Acestia au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

In 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, decizia dispusa de Completul de cinci judecatori al instantei supreme fiind definitiva.

Instanta nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel ca avocatii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat in urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat in 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

In 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2235 vizualizari

  • +12 (14 voturi)    
    Sarmanul oier (Duminică, 23 iunie 2013, 16:29)

    Sani [utilizator]

    Sa inteleg ca oierul europarlamentar PNL, prietenul regretat de Psihopatul PNL-ist SEF si Plagiatores PSD-ist are regim special fata de prostovanii 70% votanti USL?

    Mda, probabil ca prostovanii mai sus amintiti prefera sa inghita in sec decat sa accepte ca au fost prosti.

    Dragi USL-ama, a recunoaste ca ai fost prost, este prima treapta catre desteptare.
    Dureroasa aceasta treapta de....
    • +7 (9 voturi)    
      Petrecere la Parlament (Duminică, 23 iunie 2013, 19:33)

      oilman [utilizator] i-a raspuns lui Sani

      Probabil Crin va organiza o mare petrecere pentru Becali intr-una din salile parlamentului. Daca Becali vroia sa-si petreaca zilele de nastere cu familia, trebuia sa nu fure - e foarte simplu.
    • 0 (4 voturi)    
      Comment sters de user (Duminică, 23 iunie 2013, 22:40)

      GigiBanosu [anonim] i-a raspuns lui Sani

  • +6 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 23 iunie 2013, 16:39)

    [anonim]

    • +3 (3 voturi)    
      nu cred ca va putea (Duminică, 23 iunie 2013, 23:32)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

      ii pune un gps de gat si politzai la poarta.

      daca primeste permisia, sa aduca si el o putina de branza si'o pastrama pentru baieti.

      ar putea sa aranjeze sa'l trimita la munca la serele sale, acolo unde zicea ca ar putea ajunge mm, ocazie cu care l'ar fi omenit cu branza si rosii.
  • +7 (9 voturi)    
    Becali vrea sa fuga din tara (Duminică, 23 iunie 2013, 16:54)

    Gryphus [utilizator]

    daca va fi eliberat Becali va disparea din Romania
  • +7 (9 voturi)    
    s-a deteptat ciobanu'? (Duminică, 23 iunie 2013, 17:21)

    was [utilizator]

    Ia auzi, vrea sa "lipseasca" (motivat!) o zi din penitenciar. S-a gandit el la planul B., marea evadare, dar mai intai incerca planul A, pe poarta oficiala a penitenciarului. Dupa aia nimic mai usor, un avion particular de capacitatemica, zi dupa masa poate savura apusul de soare in Dubai (si nu mai trebe sa respire nici aerul de deasupra Romaniaie. Niciodata.). Poate trebuie aprobat cererea, am scapa de o mare lepra, pentru totdeauna. Altfel iese ca si bononel si dupa aia iarasi se pune pe supt la bugetul tarii.
  • +6 (6 voturi)    
    sa puna (Duminică, 23 iunie 2013, 18:19)

    gopo111 [utilizator]

    gaj toti bani familiei, aia pusi pe numele sotiei si a fetelor ca nu pleaca, si atunci sa vedem daca mai vrea afara, dar parerea mea e sa il lase acolo, e la puscarie si sa stea acolo pt trei ani ca merita, oricum mie mi-i se pare cam putin cit iau dat
    • +6 (6 voturi)    
      Eu sunt un pic nelamurit (Duminică, 23 iunie 2013, 22:46)

      denvarel [utilizator] i-a raspuns lui gopo111

      Cum adica serbarea onomasticii este un motiv sa-ti intrerupi pedeapsa la inchisoare? Da' ce-i pedeapsa cu inchisoarea? Un fel de job cu cazare de la care iti iei concediu sau zile libere cand ai tu treaba?
      Ma mira tupeul cu care cere asa ceva: Nu ma lasati si pe mine sa-mi fac onomastica cu familia? Ce daca sunt condamnat? Ce n-a voie sa fac un chef acolo?
      Sa-l trezeaca cineva pe oier. Baaa esti la gherlaa!
      • +1 (1 vot)    
        pe același motiv, toți pușcăriașii au dreptul (Luni, 24 iunie 2013, 12:49)

        visio [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

        de a își ”omagia” ziua onomastică în familie; ar fi o strategie bună pt ăștia dela cfr și transporturi rutiere pt că ar avea mai mulți clienți; cică drepturile omului...dar cu drepturile celor dela care a furat becali cum rămâne? generalii aia care au permis infarcțiunea asta, meritau pșcărie pe viață și confiscarea integrală a averii, chiar dacă era înstrăinată în orice fel; însă, cum sunt mulți ca becali în România, e foarte greu să ai legi corecte; așa că e mai bine să muncească foarte mulți indivizi naivi care cred în noțiunile de lege, dreptate, etc...
  • +3 (3 voturi)    
    Vrajeala ieftina (Duminică, 23 iunie 2013, 18:29)

    Vlad-I [utilizator]

    Serbatul zilei de nastere este un obicei modern, in nici un caz oierii nu aveau timp sa-si serbeze zilele de nastere, mai ales ca pe atunci oamenii erau analfabeti si nu isi cunosteau ziua exacta a nasterii.
    am vazut doi marocani care nu isi stiau ziua exacta cand s-au nascut pt. ca mamele lor erau analfabete.
    • +1 (1 vot)    
      Vrem lege nu tocmeala (Luni, 24 iunie 2013, 11:31)

      skolko [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

      unde mai pui ca daca-i dau drumul lui becali, chiar si un minut de ziua lui, aceeasi regula trebuie sa se aplice tuturor detinutilor, in mod nediscriminatoriu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by