Ancheta in cazul judecatoarelor Dinu si Costache a fost finalizata, DNA le prezinta probele

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 20 iunie 2013, 17:47 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie au finalizat cercetarile in cazul judecatoarelor Antoanela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti si urmeaza sa le prezinte acestora, precum si celorlalti inculpati din dosar, materialul de urmarire penala, au declarat joi, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, cele doua judecatoare si celelalte persoane vizate in dosar vor fi aduse in perioada urmatoare, de mai multe ori, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a putea studia probele ce stau la baza acuzatiilor de coruptie care li se aduc.

Dupa ce vor fi semnate de catre toti inculpatii procesele-verbale de luare la cunostinta a probelor adunate de DNA, procurorul de caz Viorel Cerbu va hotari daca si pe cine trimite in judecata.

In 14 martie, Sectia pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din functie a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie, cele doua fiind cercetate pentru trafic de influenta si luare de mita.

Ulterior, Dinu a demisionat din magistratura.

Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu sunt in arest preventiv din 15 martie, fiind suspectate ca ar fi luat mita pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nutu, fost Staicu, si pentru a interveni si in alte dosare.

Viorica Dinu este cercetata pentru patru infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata, si luare de mita, iar Antonela Costache este acuzata de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.

Alaturi de judecatoarele Dinu si Costache, au fost arestati Marian Stancu, fratele lui Dinel Nutu, avocatii Ileana Raducan, Daniel Costel Petre, precum si Marian Vasile, Angela Cirlan, Marius Neagu si Ionela Carmen Dancuta, pentru dare de mita sau cumparare de influenta. In acelasi dosar sunt cercetati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, si Daniela Petre, sotia avocatului Daniel Costel Petre, potrivit DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























364 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by