VIDEO DNA: Judecatoarea Florita Bolos de la Judecatoria Ineu, retinuta dupa ce a fost prinsa in flagrant in timp ce primea mita

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 11 iunie 2013, 10:26 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Florita Bolos de la Judecatoria Ineu, judetul Arad, a fost retinuta de Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara, dupa ce a fost prinsa in flagrant in timp ce primea mita, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. In acelasi dosar, procurorii anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de mediatoarea Ana Maria Manguci, acuzata de complicitate la luare de mita si la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit comunicatului de presa, procurorii efectueaza cercetari penale fata de urmatoarele persoane:
  • Florita Bolos, magistrat judecator in cadrul Judecatoriei Ineu, judetul Arad, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de luare de mita in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in scopul ascunderii comiterii infractiunii de luare de mita;
  • Ana Maria Manguci, mediator, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de complicitate la luare de mita in forma continuata si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in scopul ascunderii comiterii infractiunii de luare de mita.


Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori reiese ca:

* 17 ianuarie - 10 iunie 2013: Florita Bolos, in calitate de judecator la Judecatoria Ineu (judetul Arad), a pretins si primit, in mai multe transe, de la doua persoane, suma totala de 13.000 lei si 5.500 euro, pentru ca in schimb sa pronunte o hotarare civila favorabila uneia dintre cele doua persoane, prin care se asigura transferul pe cale judiciara a dreptului de proprietate asupra unor terenuri.

* anterior, judecatoarea Bolos Florita instruise persoana beneficiara a hotararii civile asupra documentelor pe care trebuie sa le procure pentru a declansa procese cu proprietarii unor terenuri despre care persoana afirma ca intentiona sa le achizitioneze, in asa fel incat sa se evite procedura legala, notariala si sa se creeze un presupus conflict juridic cu partile contractante. In acest fel, persoana beneficiara urma sa fie exonerata de plata taxelor si onorariilor notariale si sa nu mai astepte efectuarea masuratorilor topografice a terenurilor dobandite, terenuri neintabulate in cartea funciara si evidentiate doar in titlurile de proprietate.

*avand in vedere ca cererile de chemare in judecata au fost inregistrate la trei complete diferite, Florita Bolos, ajutata de Ana Maria Manguci, a formulat o precizare de actiune in numele cumparatorului, astfel incat aceste cereri sa fie repartizate pe completul magistratului Florita Bolos.

* 6 iunie 2013: in acord cu cele convenite, inculpata Bolos Florita a pronuntat o sentinta civila prin care a admis in totalitate cererea de chemare in judecata formulata in numele persoanei de la care primise o parte din suma de bani sus mentionata, in conditiile in care in dosar nu era indeplinita procedura de citare cu nici una din cele 12 parti din dosar.

* 10 iunie 2013, Florita Bolos a primit 5.500 euro in scopul mentionat, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Avand in vedere calitatea de magistrat a Floritei Bolos, la cererea procurorilor, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea, respectiv arestarea preventiva a acesteia.

Pe 10 iunie 2013, procurorii au dispus retinerea Floritei Bolos, pentru 24 de ore, urmand a fi prezentata la Curtea de Apel Timisoara cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, se arata in comunicatul de presa al DNA.

La instrumentarea acestei cauze procurorii au beneficiat de sprijinul lucratorilor din structurile specializate in culegerea de informatii si ai Directiei Generale Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4284 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    admiterea in magistratura (Marţi, 11 iunie 2013, 10:54)

    beatrix [utilizator]

    ma intreb daca doamna jude a intrat in magistratura prin INM sau prin alte metode.
    asa, pentru statistica..
  • -1 (1 vot)    
    intrebare (Marţi, 11 iunie 2013, 13:07)

    justitiarul [anonim]

    suntem singura tara din lumea civilizata in care sunt arestati judecatorii
    DE CE?
    ati mai auzit de asa ceva in SUA, Canada, Vestul Europei etc?
  • +1 (1 vot)    
    Bravo DNA!!! (Marţi, 11 iunie 2013, 13:21)

    emanuel [anonim]

    Bravo DNA!!!!
  • 0 (0 voturi)    
    foame (Marţi, 11 iunie 2013, 15:21)

    bubu [anonim]

    acum te-ai saturat de bani? caci tare flaminda ai fost d-na judecator.....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by