Prim-procurorul adjunct al Parchetului Judecatoriei Buftea Lora Constantinescu, retinuta de DNA pentru trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 18 mai 2013, 14:46 Dosare Anticoruptie


Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea Lora Constantinescu a fost retinuta de DNA, dupa ce ar fi pretins si primit bani, cartuse cu tigari si produse alimentare pentru a-si folosi influenta asupra unor procurori si politisti in interesul unui denuntator, informeaza Mediafax.

Procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Bucuresti o cerceteaza pe Aurelia Lora Constantinescu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, pe care o acuza de trafic de influenta, a anuntat sambata DNA.

Aceasta va fi prezentata sambata unui judecator de la Curtea de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit sursei citate, in perioada februarie - mai 2013, Aurelia Lora Constantinescu, in calitatea sa de procuror, a pretins de la o persoana denuntatoare, prin intermediar, mai multe sume de bani primind, in mod direct, in total, 4.500 de lei.

Anchetatorii precizeaza ca magistratul a primit si produse alimentare si nealimentare, pentru ca in schimb sa isi exercite influenta pe care pretindea ca o avea asupra unor procurori de la alta unitate de parchet si asupra unor politisti, astfel incat sa fie ameliorata situatia juridica a sotului denuntatoarei.

Sotul denuntatoarei era cercetat in doua dosare, de catre organele de politie pentru furt de autovehicule, respectiv de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, pentru dare de mita. In cel de-al doilea dosar, sotul denuntatoarei avea sa fie trimis in judecata in stare de arest preventiv, precizeaza DNA.

Procurorii arata ca, miercuri, Constantinescu a pretins de la denuntator, prin intermediar, o noua suma, cuprinsa intre 2.000 si 3.000 de lei, si doua cartuse de tigari, in scopul mentionat, iar vineri a primit de la denuntator 3.000 de lei si doua cartuse de tigari, moment in care procurorii anticoruptie au prins-o pe aceasta in flagrant delict.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat masura arestarii preventive a acesteia.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, adauga DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2251 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    salvatoarea hotilor (Sâmbătă, 18 mai 2013, 15:15)

    vulpescu [utilizator]

    Ce pret mic are onoarea de magistrat - daca ii placeau bacsisurile trebuia sa se faca chelnarita.
    Parca mai era un ministru cu mutra neanderthaliana care a pretins plocoane in carnati.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by