Director executiv din Primaria Capitalei, retinut de DNA pentru evaziune fiscala de peste 2,26 milioane de euro

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 14 mai 2013, 16:21 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Galati au dispus retinerea pentru 24 de ore a Mirelei Ercuta, director executiv al Directiei Relatii Publice si Informare din cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, administrator al unor societati comerciale din Braila la data faptelor, acuzata pentru evaziune fiscala in forma continuata. Potrivit DNA, directorul din PMB, impreuna cu sotul sau, in perioada 2007-2008, in calitate de administratori la trei firme de comert cu cereale, s-au sustras de la a plati statului peste 2,26 milioane de euro impozit pe profit.

Cei doi soti - Ercuta Cosmin Radu si Ercuta Mirela, administratori a trei firme care se ocupa de comertul cu cereale, nu si-au inregistrat si declarat o parte din activitatile comerciale intre anii 2007 si 2008 si nu au platit la stat impozitul pe profit in valoare de aproape 2,3 milioane de euro

"In perioada 2007-2008, inculpatii Ercuta Cosmin Radu si Ercuta Mirela, in calitate de administratori in drept si in fapt la SC MORPHEUS SRL Braila (transformata ulterior in SC BUJOR DE PADURE SRL Tulcea), SC SILDUD AGRO SRL Dudesti, judetul Braila si SC TESEUS SRL Braila, societati prin intermediul carora au efectuat operatiuni de comert cu cereale, nu au inregistrat in totalitate, in evidenta contabila si in alte documente legale, operatiunile comerciale si veniturile realizate, sustragandu-se de la plata catre bugetul general consolidat al statului a impozitului pe profit si TVA, in suma totala de 8.332.133,15 lei (2.262.383,76 euro)", se arata in comunicatul DNA.

DNA mai mentioneaza ca propunerea de arestare preventiva a fost formulata si ca urmare a sustragerii celor doua persoane de la urmarirea penala.

Publicatia b365.ro scrie ca  in urma cu doi ani, Mirela Ercuta se inscrisese pe lista beneficiarilor de locuinta sociala, desi detinea, conform declaratiei de avere, o masina Volvo S40, fabricat in 2006, bijuterii de 5.000 de euro si un teren agricol de 5 hectare in Braila. Totodata, sotul ei detinea si societatea comerciala Barahiel Com SRL.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1819 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Paznic la cotet (Marţi, 14 mai 2013, 17:10)

    cicci [utilizator]

    Fix vulpea a fost pusa paznic la cotetul cu gaini! Coincidenta?
  • +2 (2 voturi)    
    nu pot sa inteleg... (Marţi, 14 mai 2013, 21:07)

    dincannes [utilizator]

    ... cum de legea prevede o pedeapsà de 10 ani inchisoare, pentru o bancnotà falsificatà si nici màcar tot atit, pentru un milion furat aceluias Stat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by