Dosarul mitei de la Spitalul "Grigore Alexandrescu": Medicul Stefan Ozsvath, eliberat din arest

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 13 mai 2013, 16:36 Dosare Anticoruptie


Chirurgul Stefan Ozsvath, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", va fi eliberat din arest, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul procurorilor impotriva deciziei Tribunalului de cercetare in libertate, in dosarul in care acesta este acuzat ca ar fi luat mita pentru a opera trei copii, transmite Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a respins, in 10 mai, propunerea procurorilor Parchetului Capitalei de prelungire a masurii arestarii preventive in cazul medicului chirurg Gheorghe Stefan Ozsvath.

Decizia a fost contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, care le-a respins, luni, recursul, stabilind astfel ca medicul sa fie cercetat in libertate. Decizia este definitiva, astfel ca Gheorghe Stefan Ozsvath va fi eliberat din arest, acesta avand interdictie sa paraseasca Bucurestiul.

Instanta a stabilit ca medicul Stefan Ozsvath sa nu detina si sa nu foloseasca arme, sa nu ia legatura direct sau indirect cu medicul Florin Rusu, cercetat in acelasi dosar, sa nu se apropie si sa nu ia legatura cu invinuitul Alin Gabriel Sterian si cu trei martori din dosar.

Medicul chirurg Gheorghe Stefan Ozsvath a fost arestat preventiv in 15 aprilie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti. Instanta a mai dispus atunci ca medicul anestezist Florin Rusu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", acuzat de luare de mita, sa fie cercetat in libertate, cu interdictie de a parasi Capitala.

Cei doi medici au fost retinuti in 9 aprilie, dupa ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra lor fiind gasiti peste 6.000 de lei, la perchezitia corporala. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au cerut atunci arestarea preventiva a acestora pentru 29 de zile, insa instanta a respins propunerea. Ulterior, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea lui Ozsvath.

Medicul Gheorghe Stefan Ozsvath este acuzat de procurori ca ar fi primit cate 600 de lei pentru a opera trei copii.

"S-a retinut ca, in zilele de 7 si 8 aprilie 2013, pentru a efectua interventiile chirurgicale asupra pacientilor minori C.A.M., C.V.G. si G.L.C., medicul chirurg Ozsvath Gheorghe Stefan a primit cate 600 de lei pentru fiecare interventie chirurgicala. La perchezitia corporala efectuata asupra medicului a fost gasita suma de 3.076 de lei", aratau procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Anchetatorii l-au acuzat pe medicul anestezist Florin Rusu ca ar fi primit 550 pentru a participa la cele trei operatii.

"Totodata, s-a retinut ca, in ziua de 08 aprilie 2013, pentru a participa la cele trei interventii chirurgicale, medicul anestezist Rusu Florin Dumitru Catalin a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv cate 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalti doi pacienti. Medicul avea asupra sa suma de 3.050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti", precizau procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























404 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by