Om de afaceri retinut dupa ce a condus baut si a incercat sa mituiasca un politist cu 15.000 de euro

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 9 mai 2013, 16:05 Dosare Anticoruptie


Un om de afaceri din Bucuresti, motociclist de performanta, care a fost prins la volan desi are permisul anulat si se afla sub influenta alcoolului, a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a fost prins cand ii dadea bani politistului care l-a prins in trafic si caruia ii promisese 15.000 de euro, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de DNA-Serviciul Teritorial Ploiesti, barbatul retinut pentru dare de mita se numeste Daniel Vargolici, el fiind asociat si administrator al unei societati comerciale.

Conform DNA, luni omul de afaceri a promis suma de 15.000 de euro unui subofiter care lucreaza la Biroul Rutier de la Politia municipiului Buzau (denuntator in cauza), pentru ca acesta sa nu intocmeasca formalitatile legale de constatare a infractiunilor savarsite de el la regimul circulatiei.

Barbatul, Daniel Vargolici, in varsta de 39 de ani, fusese prins la volanul unei masini, in noaptea de 5 spre 6 mai, la Buzau, in conditiile in care avea permisul de conducere anulat si era sub influenta bauturilor alcoolice.

Dupa doua zile, Vargolici i-a dat politistului 1.800 de euro si 1.000 lei, promitandu-i acestuia ca ulterior ii va da si diferenta de bani pana la 15.000 de euro. Barbatul a fost prins in flagrant cand dadea banii si a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de dare de mita, iar joi este dus la Tribunalul Prahova cu propunerea de arestare preventiva.

La instrumentarea cauzei, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au colaborat cu angajati ai Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Buzau.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, omul de afaceri a fost prins in municipiul Buzau in timp ce se indrepta spre Bucuresti la volanul unui autoturism Audi. El a fost oprit de un subofiter de la Politia Rutiera Buzau care a constatat in urma controlului ca barbatul are permisul anulat de mai multi ani si ca, in plus, se afla sub influenta alcoolului, la etilotest rezultand o concentratie alcoolica de 1,23 mg alcool per litru in aerul expirat.

Daniel Vargolici practica motociclismul de performanta, iar potrivit unui site de profil el a intrat in lumea motociclistilor in anul 2005, practicand motocisclism de viteza pe aeroporturi, in cadrul Federatiei Romane de Motociclism.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2500 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    "Oameni de afaceri" (Joi, 9 mai 2013, 21:28)

    dragos_k [utilizator]

    Parca prea abuzam de termenul de "om de afaceri". Cred ca daca ii adunam pe cei care merita cu adevarat sa se numeasca oameni de afaceri in Romania, incap intr-o garsoniera ceausista. Nu orice boschetar/interlop/infractor e "om de afaceri". Spuneti-ne si noua care sunt afacerile astuia.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by