VIDEO UPDATE Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, urmarit penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 16 aprilie 2013, 10:12 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru al Apararii, liberalul Corneliu Dobritoiu, s-a prezentat marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde i-au fost prezentate acuzatiile din dosarul privind atribuirea locuintelor de serviciu, anunta Agerpres. Corneliu Dobritoiu a confirmat, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca procurorii au inceput urmarirea penala in cazul sau pentru ca ar fi influentat acordarea sau obtinerea unor foloase in dosarul privind atribuirea de locuinte de serviciu unor cadre militare.

UPDATE: DNA a confirmat, intr-un comunicat, ca a inceput urmarirea penala fata de generalul maior in rezerva Corneliu Dobritoiu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participatiei improprii. Valoarea prejudiciului in dauna Ministerului Apararii Nationale este estimata la 1,2 milioane lei.



"Sunt putin surprins ca dupa patru ani de zile, neaparand alte chestiuni la dosar, alte fapte... Dar ma rog (...) e o chestie lunga, acolo. Ceva de genul acesta: ca as fi influentat acordarea sau obtinerea unor foloase si asa mai departe. Deci, nimic. (...) Probabil ca sunt unele persoane care au interese directe sa nu cumva sa ajung la Ministerul Apararii si din cauza asta trebuie deschis un dosar penal care poate fi solutionat in 20 de ani si sa blocheze accesul... Nu stiu de ce se tem, pentru ca eu am aparat legea si acolo", a afirmat Dobritoiu.

Pe 12 aprilie, surse citate de Mediafax declarau ca procurorii militari de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au inceput urmarirea penala pe numele generalului in rezerva Traian Pigui, suspectat de abuz in serviciu in legatura cu modul in care ar fi avizat mai multe solicitari privind atribuirea de locuinte unor cadre militare.

Potrivit surselor citate, procurorii militari anticoruptie verifica in acest dosar daca si fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu ar fi beneficiat astfel de o locuinta.

Surse citate de Digi24 afirmasera ca procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele fostului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu.

DNA nu a confirmat informatia, marginandu-se sa precizeze, la intrebarea HotNews.ro daca s-a inceput urmarirea penala fata de Corneliu Dobritoiu: "In acest moment, informatia solicitata de dvs nu este publica, in conformitate cu art 12 alin 1 litera e si f din Legea 544/2001".

Mai multe cadre militare, intre care si generali, vizate in acest dosar vor fi audiate de procurorii militari de la DNA, au mai spus sursele judiciare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1787 vizualizari

  • -1 (5 voturi)    
    Ponta! (Marţi, 16 aprilie 2013, 10:34)

    antitot [utilizator]

    Te joci cu focul tata daca te iei de PNL.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by