Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor si Infrastructurii, a castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 14 aprilie 2013, 15:39 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru al Transporturilor si Infrastructurii, deputatul Ovidiu Silaghi, a castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate, dupa ce a fost acuzat de incompatibilitate, neputand justifica aproximativ 45.000 de euro din declaratia de avere. Silaghi a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca a obtinut in instanta casarea dosarului in care a fost acuzat de incompatibilitate, potrivit Agerpres.

"In momentul debutului campaniei electorale s-a inceput cercetarea Agentiei Nationale de Integritate impotriva mea. Vineri, 12 aprilie, am avut rezultatul final, dosarul a fost casat, prin urmare am castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate, dar nu inseamna ca nu si-a facut efectul, pentru ca niciunul dintre fostii membri ai Guvernului, datorita mecanismului de verificare si cooperare cei care erau in proces cu ANI, nu au mai putut fi renominalizati in Guvern. Tergiversarea a fost suficienta, sase luni. Ei la primul termen nu s-au prezentat, la al doilea termen au zis ca nu pot depune dosarul pentru ca dosarul contine informatii confidentiale despre conturile mele. Eu toate acele informatii le facusem publice intr-o conferinta de presa", a declarat Silaghi.

Deputatul sustine ca va actiona din nou institutia in judecata pentru daune morale, insa nu s-a gandit ce suma sa ceara, fiind vorba mai mult de "reparatii morale".

"In acest moment am castigat procesul cu ANI si oricum urmeaza sa ma judec cu ei in continuare pentru daunele pe care mi le-au creat. Procedura cu ei n-am de gand s-o inchei", a adaugat fostul ministru.

Pe 9 noiembrie 2012, ANI a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta unei diferente in cuantum de 206.798 de lei, intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate de Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor si Infrastructurii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1524 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by