Fostul sef al Finantelor judetene Bistrita-Nasaud, condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 9 aprilie 2013, 16:36 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Directiei Generale a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud, Sabin Iliesi, a fost condamnat marti de Tribunalul Bistrita-Nasaud la patru ani si jumatate de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi, in urma acuzatiilor de coruptie aduse de DNA, dupa un proces care a durat mai bine de trei ani, informeaza Agerpres.

Sabin Iliesi a mai fost, de asemenea, prim-vicepresedinte al PDL Bistrita-Nasaud si lider judetean al PLD si PNL, precum si prodecan al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii de Vest 'Vasile Goldis' Arad, filiala Bistrita.

Iliesi a fost trimis in judecata in luna decembrie a anului 2009, intr-un dosar complex instrumentat de procurorii DNA, care il acuzau de trafic de influenta, uz de fals, complicitate la fals intelectual si luare de mita. In acelasi dosar au mai fost trimise in judecata sase persoane, functionari publici si cadre universitare.

Marti, judecatorii bistriteni au dat o solutie in acest dosar, fostul sef al Finantelor bistritene fiind condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare.

"Condamna pe inculpatul Iliesi Sabin la patru ani inchisoare si doi ani interzicerea drepturilor (...), pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta (...), doi ani inchisoare si un an interzicerea drepturilor (...) pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta (...), un an si trei luni luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale (...), un an si sase luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de uz de fals (...), doi ani si 10 luni inchisoare si doi ani interzicerea drepturilor (....), pentru comiterea infractiunii asimilate informatiilor de coruptie (...). Constata ca infractiunile au fost savarsite in concurs real si ideal (...), contopeste pedepsele aplicate si dispune ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de patru ani inchisoare, sporita cu sase luni inchisoare, la care se adauga pedeapsa complementara cea mai grea, in total acesta urmand sa execute patru ani si sase luni inchisoare si interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 lit. 'a' teza a II-a 'b' si 'c' Cod penal, pe durata a doi ani", se arata in solutia data de Tribunalul Bistrita-Nasaud.

Ceilalti inculpati au primit pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 10 luni si doi ani, insa s-a dispus suspendarea executarii lor pentru anumite perioade de incercare, iar intr-un alt caz s-a aplicat o amenda penala de 1.000 de lei.

In solutia data de judecatorii bistriteni se arata, de asemenea, ca Sabin Iliesi a restituit catre doua martore denuntatoare suma de 7.700 de euro, bani pe care procurorii au spus ca acesta i-a pretins in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa Finante si Garda Financiara pentru a obtine un raport favorabil de control pentru o societate comerciala. Iliesi mai are de returnat, insa, alti 800 de euro primiti in acelasi scop.

Sentinta data marti nu este una definitiva, inculpatii putand face recurs in termen de zece zile de la pronuntare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























670 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by