Adrian Mindroiu, fostul director general al Autoritatii care gestioneaza fondurile europene de Mediu, a fost arestat

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 5 aprilie 2013, 23:25 Dosare Anticoruptie


Adrian Mindroiu
Foto: Agerpres
Fostul director general al Autoritatii de Management pentru pentru Programul Operational Sectorial Mediu (AMPOSM) Adrian Mindroiu si administratorii firmelor de consultanta de la care acesta este acuzat ca ar fi primit bani si bunuri au fost arestati preventiv, potrivit deciziei luate vineri de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor anticoruptie, anunta Mediafax.

Un judecator de la Tribunalul Bucuresti a emis, vineri seara, mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele lui Adrian Mindroiu, precum si pe numele celor doi administratori ai firmelor de consultanta.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Fostul director general al AMPOSM Adrian Mindroiu a fost retinut pentru fapte de coruptie, fiind acuzat ca a primit bani si bunuri de la doi administratori ai unor firme de consultanta.

Adrian Mindroiu, fost director general si in prezent director la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu (AMPOSM), este cercetat pentru patru fapte de trafic de influenta si pentru asociere in vederea savarsirii infractiunii de coruptie, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Alaturi de acesta sunt cercetati Nicolae Frank si Vlad Cristian Goga, administratori ai unor societati de consultanta, acestia fiind acuzati de cumparare de influenta si asociere in vederea savarsirii infractiunii de coruptie.

Procurorii au dispus retinerea celor trei si au cerut vineri Tribunalului Bucuresti arestarea lor preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor, din noiembrie 2011 si pana in prezent, Adrian Mindroiu a primit in mod repetat bani si bunuri si a acceptat daruri de la reprezentantii firmelor conduse de Nicolae Frank si Vlad Cristian Goga, "pentru a interveni pe langa diferiti functionari din cadrul AMPOSM pentru favorizarea intereselor comerciale ale grupului mentionat, intre care si firma Tahal Consulting Engineering SRL".

Citeste si: Adrian Mindroiu, retinut de DNA. Ce mita ar fi primit acesta: BMW X1, excursie in insulele Mauritius, un ceas de mana






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3024 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by