DNA a inceput urmarirea penala impotriva sefei de cabinet a ministrului Muncii, acuzata ca i-a dat unei terte persoane subiectele de la concursul pentru un post de consilier pe fonduri europene​

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 11 februarie 2013, 13:29 Dosare Anticoruptie


Iuliana Corut, sefa de Cabinet a ministrului Muncii, Paula Manuceanu, consilier la Cabinetul Marianei Campeanu si Simona Dumitriu, si doi functionari publici din subordinea Ministerului Muncii sunt urmariti penal de procurorii DNA, a anuntat luni Directia Nationala Anticoruptie. Iuliana Corut, sefa de Cabinet a ministrului Muncii, este acuzata ca ar fi pretins si primit o suma de bani pentru a ajuta un candidat sa intre in posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) - Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister in decembrie 2012.

Iuliana Corut, sefa de Cabinet a Marianei Campeanu, este urmarita penal pentru luare de mita, instigare la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii si instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor (daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial), se arata in comunicatul DNA.

La randul sau, Paula Manuceanu, consilier la cabinetul ministrului Muncii, este urmarita penal pentru permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals si sustragere de inscrisuri.

In acelasi dosar mai sunt urmarite penal Simona Dumitriu (functionar public in cadrul unei autoritati nationale) pentru complicitate la infractiunea de luare de mita si complicitate la infractiunea de dare de mita si Cristiana Bigan (functionar public in cadrul unei autoritati nationale) pentru dare de mita si complicitate la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii. De asemenea, Paul Cristian Ferchedau, persoana fara calitate speciala, este urmarit penal pentru folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii, fals material in inscrisuri oficiale si complicitate la infractiunea de uz de fals.


  • Ce spune rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurorii anticoruptie:

In cursul lunii octombrie 2012, ca urmare a interventiei invinuitei Corut Iuliana, director de cabinet al ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, invinuita Paula Manuceanu, consilier la cabinetul ministrului, a facut demersuri pentru ca Ferchedau-Paul Cristian sa intre in posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) - Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister in cursul lunii decembrie 2012.

Pentru a-l favoriza pe Ferchedau-Paul Cristian in ocuparea acestui post, invinuita Corut Iuliana a pretins si primit o suma de bani de la Bigan Cristiana, mama candidatului, prin intermediul invinuitei Dumitriu Simona, sora invinuitei Corut Iuliana.

Avand in vedere stadiul cercetarilor, in acest moment, informatii suplimentare nu sunt publice, in conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

In zilele de 7 si 11 februarie 2013, invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.


  • RTV a anuntat saptamana trecuta ca un director si un consilier din Ministerul Muncii ar fi cercetati de DNA pentru coruptie

Romania TV
a anuntat joia trecuta, citand surse judiciare, ca un director si un consilier din cadrul Ministerului Muncii ar fi cercetati de DNA pentru coruptie. Cei doi ar fi fost deja audiati de procurorii anticoruptie, scria RTV.net, care publica si o serie de stenograme atribuite unei sedinte a conducerii PNL in care ministrul muncii, Mariana Campeanu, s-ar fi plans ca este obligata sa faca "numai acte de coruptie" si ameninta cu demisia.

Liderul liberal Crin Antonescu a sustinut in aceeasi zi, la Antena 3, ca ar fi fost vorba despre "o inventie" si ca o discutie de acest fel nu ar fi existat niciodata in forurile partidului. In plus, Antonescu a acuzat atunci RTV ca ar "dezinforma zi de zi, afectand imaginea unui partid".

Romania TV a mai sustinut ca Mariana Campeanu ar fi fost citata la DNA, insa nu s-a prezentat in fata procurorilor.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3846 vizualizari

  • +9 (11 voturi)    
    DNA vs Policieni (Luni, 11 februarie 2013, 13:58)

    Stefan H [utilizator]

    DNA și ANI chiar își fac treaba, acum înțeleg de ce politrucii din USL vor sa le desființeze ....pentru ca le da în vileag măgăriile pe care le fac ba chiar mai mult ii trimit și la răcoare.
    • +3 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 februarie 2013, 14:53)

      [anonim] i-a raspuns lui Stefan H

  • +7 (9 voturi)    
    Domnu' Ponta... (Luni, 11 februarie 2013, 14:20)

    JestersTear [utilizator]

    Pai cu angajati de genul acesta vroiai sa atragi tu 48 de miliarde de la UE?
    Ca doar este cel mai cinstit guvern, nu?

    Pana nu tremura chilotii pe toti cand se gandesc la matrapazlacuri (de la portar pana la PM), tara asta nu va ajunge prea departe. Momentan, cei de sus inca cred ca se mai poate asa. Ei bine, iata ca nu se mai poate!
    Vorba aia: Votez DNA!
  • +8 (8 voturi)    
    Fonduri europene (Luni, 11 februarie 2013, 14:23)

    Trojan.H [utilizator]

    Ca sa vezi cine se ocupa de fondurile europene. Faptul ca in exercitiul bugetar 2007-2013 s-au absorbit doar 11% din fondurile alocate este desigur o pura coincidenta.
    • -2 (2 voturi)    
      Târâtoare proastă din cauciuc... (Luni, 11 februarie 2013, 16:53)

      Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

      Programele structurale au fost închise în ultimele săptămâni de mandat a lui Boc pentru măgăriile făcute de oamenii lui Boc acolo....guvernarea Ponta n-a avut treabă cu POSDRU pentru că POSDRU era închis din ianuarie 2012 !
  • +5 (7 voturi)    
    ...HAI... (Luni, 11 februarie 2013, 14:24)

    ALTAN [utilizator]

    ...DNA...curata guvernul si administratia de coruptie...nu uita si parlamentul...
  • +8 (10 voturi)    
    Dezamagire (Luni, 11 februarie 2013, 14:32)

    Dianora [utilizator]

    Madam Campeanu spunea la Realitatea ca e un atac la adresa lui Crin. Nu-i frumos din partea ei! Adica ce vrea sa zica, ca spaga aia, 10-15 mii euroi de persoana sau cat o fi fost, o ia Crin?
  • +7 (9 voturi)    
    un DNA puternic (Luni, 11 februarie 2013, 15:24)

    lamaie [utilizator]

    Da, un DNA puternic nu inseamna procese politice, prigonirea, haituirea bietilor politicienilor "curati", a hotilor, ci aplicarea principiului constitutional, toti suntem egal in fata legii.
    Doamna ministru aveti obligatia morala sa demisionati!!!
    Dar, cu un sef ca prim-plagiator al guvernului nu aveti cum sa faceti un asemena gest de eleganta.
    Daca face el un pas inapoi il veti copia, nu? ha, ha,ha,!
    Cunoasteti notiune de CINSTE si DEMNITATE?
    Cum nu va considerati vinovata daca v-ati angajat asemena colaboratori?
    Nu ati verificat cu cine veti colabora?
    Nu aveti nicio scuza!!! DEMISIONATI!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by