Arad: Frauda de 3,5 milioane euro la o firma care exporta fictiv electronice, pentru deducerea TVA

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 9 ianuarie 2013, 15:38 Dosare Anticoruptie


Comisarii Garzii Financiare Arad au descoperit o frauda de 3,5 milioane euro la o firma locala care a inregistrat in contabilitate operatiuni comerciale fictive privind livrari de eletronice si software catre firme din UE, scopul fiind deducerea ilegala de TVA, in acest caz fiind sesizata DNA.

Surse din cadrul Garzii Financiare Arad au declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca firma verificata are ca domeniu de activitate comertul cu amanuntul al produselor electronice si programelor pentru calculatoare, iar reprezentantii societatii au inregistrat in evidenta contabila operatiuni comerciale fictive cu scopul de a obtine ilegal de la stat rambursari de TVA.

"Firma facea parte dintr-un circuit amplu creat in scopul fraudarii bugetului de stat, prin intocmirea minutioasa de documente justificative fictive privind operatiuni comerciale inregistrate si declarate pe intreg lantul de frauda", au declarat sursele citate.

Potrivit documentelor descoperite in firma, operatiunile se refereau la achizitionarea de produse electronice, componente IT si software de la o societate din Harghita, precum si livrarea acestora mai departe catre societati comerciale din tari ale Uniuni Europene.

Comisarii au mers pe firul tranzactiilor evidentiate in contabilitate si au constatat ca acestea nu exista in realitate, fapt confirmat si reprezentantii firmelor mentionate in acte ca beneficiare ale livrarilor.

"Nu exista nici documente privind transportul produselor sau documente bancare privind platile catre societatea comerciala din Arad", au precizat sursele citate.

Firma din Arad a reusit deja sa obtina de la statul roman o rambursare de TVA in suma de un milion de euro si era in proceduri pentru o suma de peste doua milioane de euro.

Prejudiciul total calculat este de 15,3 milioane de lei, respectiv aproximativ 3,5 milioane de euro.

Pe numele reprezentantilor societatii comerciale, comisarii Garzii Financiare au intocmit si inaintat la DNA o sesizare penala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























884 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by