Constanta: Agent sef de politie de la Investigarea Fraudelor si consilier local al comunei Agigea, retinuti de procurorii DNA pentru luare de mita/complicitate la luare de mita si santaj

de Corina Ionel     HotNews.ro
Duminică, 23 decembrie 2012, 12:44 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Constanta faca cercetari fata de agentul sef de politie Dan Frumuselu, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, acuzat de luare de mita si santaj, si fata Emil Gheordunescu, administrator al SC Agigea Expres si consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Agigea, acuzat de complicitate la luare de mita si santaj. Potrivit unui comunicat de presa al DNA, cei doi au fost retinuti pe o perioada de 24 de ore.

Potrivit comunicatului de presa, din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori reiese ca:

* Pe 20 decembrie 2012, Dan Frumuselu, in calitate de agent sef de politie in cadrul Serviciului de Investigarea a Fraudelor al IPJ Constanta, si Emil Gheordunescu au exercitat presiuni asupra unui denuntator, solicitandu-i acestuia sa achite suma de 30.000 euro in contul unui prejudiciu invocat de Gheordunescu Emil, in calitate parte vatamata. In caz contrar, agentul de politie a amenintat ca va administra probe in asa fel incat denuntatorul sa fie trimis in judecata, cu consecinta condamnarii sale la inchisoare cu executarea pedepsei. Totodata, agentul de politie i-a prezentat denuntatorului si alternativa favorabila acestuia, respectiv imprejurarea ca, daca va achita suma de 30.000 euro, va desfasura si orienta cercetarile penale astfel incat solutia ce se va impune va fi una de condamnare la pedeapsa inchisorii cu suspendarea conditionata a executarii sau, mai mult chiar, de scoatere de sub urmarirea penala.

* La aceeasi data, agentul de politie Dan Frumuselu a acceptat promisiunea ca denuntatorul sa ii dea, prin intermediul lui Emil Gheordunescu, suma de 15.000 euro, pentru a orienta cercetarile astfel ca sa fie adoptata o solutie convenabila denuntatorului.

* Pe 22 decembrie 2012, procurorii au organizat flagrant, prinzandu-l pe Emil Gheordunescu primind de la denuntator suma totala de 45.000 euro, din care 30.000 euro pentru sine si 15.000 euro pentru agentul de politie Dan Frumuselu,.

In aceeasi zi, cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore urmand ca duminica, 23 decembrie 2012, sa fie prezentati cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile la Tribunalul Constanta.

In cauza procurorii au fost sprijiniti de lucratori din structurii locale Constanta a DGIPI.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1607 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Se pare ca ceva, ceva... (Duminică, 23 decembrie 2012, 13:41)

    Ion B [utilizator]

    functioneaza inca in Romania. Felicitari DNA. Sa speram ca si justitia isi va face datoria.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by