Cererea de incuviintare a arestarii preventive a lui Ion Stan, dezbatuta joi in Comisia juridica din Camera Deputatilor

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 29 noiembrie 2012, 10:32 Dosare Anticoruptie


Comisia Juridica a Camerei Deputatilor se va intruni joi pentru a lua in discutie solicitarea procurorilor de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Stan iar o sedinta de plen pe aceeasi tema va avea loc cel mai probabil saptamana viitoare, anunta Agerpres. Potrivit vicepresedintelui Comisiei Juridice a Camerei, Florin Iordache, comisia se va intruni joi la ora 13:00, pentru a discuta cazul Ion Stan. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a primit marti de la ministrul Justitiei cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Ion Stan.

"Biroul permanent al Camerei Deputatilor a stabilit procedura standard. Data de 1 decembrie este data maxima la care Comisia juridica trebuie sa prezinte un raport cu privire la solicitarea Parchetului General in ce priveste incuviintarea arestarii preventive a deputatului Ion Stan. Cand vom avea raportul, vom convoca plenul. Pentru mine este foarte clar, saptamana viitoare va fi sedinta de plen, dar este in functie de cat de repede va elabora Comisia juridica raportul. Tot atunci va fi si o intalnire a grupului PSD pentru a decide cum voteaza", a declarat miercuri secretarul Camerei Georgian Pop dupa sedinta Biroului permanent.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a primit marti de la ministrul Justitiei cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Ion Stan: "Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a primit de la ministrul Justitiei, Mona-Maria Pivniceru, cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Ion Stan, implicat intr-un dosar penal instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie. In conformitate cu prevederile Constitutionale si Regulamentare incidente, presedintele Camerei Deputatilor va dispune masurile procedurale pentru ca cererea Ministerului Justitiei sa fie introdusa cu prioritate pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, de miercuri, ora 10:00, in vederea transmiterii ei catre Comisia Juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor", a informat Camera Deputatilor intr-un comunicat de presa.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor pentru a cere, in conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor (republicata) si art. 193 din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994 (republicata) privind Regulamentul Camerei Deputatilor, incuviintarea arestarii deputatului Ion Stan, inculpat in dosarul nr. 334/P/2012, in sarcina caruia au fost retinute doua infractiuni de trafic de influenta.

Deputatul PSD Ion Stan si soferul acestuia, Florin Sarca, au fost pusi sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenta. Procurorii sustin ca, in perioada 12 - 14 noiembrie, deputatul Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in campania electorala, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

Stan ar fi pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator.

DNA sustine ca in zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie, Ion Stan a primit, prin intermediul lui Florin Sarca, patru transe a cate 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala.

Ion Stan mai este acuzat ca in perioada mai - iunie 2009, avand functia de presedinte al Organizatiei judetene Dambovita, a pretins si a primit, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice din care face parte, de la acelasi denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 100.000 euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























439 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Nici nu îmi mai aduc aminte... (Joi, 29 noiembrie 2012, 10:52)

    Ioan.A [utilizator]

    ...de când nu am mai citit o știre în care sa se prezinte legi adoptate de Parlament sau sa se prezinte inițiative legislative, în general principalele activități ale Instituției.

    Mai nou Parlamentul parca este o aripa tehnica a Ministerului Justiției si asta arata cât de "curați" sunt unii demnitari; la cum arata lucrurile, după 9 decembrie cred ca asta va principala activitate!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by