Perchezitii in Bucuresti, Ramnicu Valcea si Campina, intr-un caz de evaziune fiscala de 12 milioane de euro

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 13 noiembrie 2012, 10:32 Dosare Anticoruptie


Procurorii DIICOT si politistii efectueaza, marti, sase perchezitii la locuintele unor persoane si la firmele acestora din Bucuresti, Ramnicu Valcea si Campina, fiind suspectate de inselaciune, spalare de bani si evaziune fiscala cu produse petroliere, prejudiciul fiind estimat la 12 milioane de euro, anunta Mediafax. In urma perchezitiilor, zece persoane vor duse la audieri la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Ploiesti.

Membrii gruparii sunt suspectati ca, folosind 20 de societati comerciale, au creat circuite comerciale si financiare fictive pentru a nu plati impozitele si taxele datorate bugetului de stat, aferente unor operatiuni comerciale cu produse petroliere.

"Astfel, ca mod de operare, invinuitii achizitionau subproduse petroliere de la furnizori reali, dupa care, prin intermediul societatilor comerciale administrate de catre membrii gruparii, schimbau scriptic calitatea marfii, din combustibil lichid usor in motorina, marfurile fiind facturate catre firmele detinute de catre liderul gruparii si ulterior catre beneficiarii reali", se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Totodata, invinuitii ar fi achizitionat motorina prin firmele lor, de la societati aflate in insolventa, operatiunile fiind scutite de plata TVA-ului. Marfa era revanduta catre firmele administrate de catre liderul gruparii, in pret fiind inclus TVA-ul.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat in acest mod a fost estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

Procurorii DIICOT au dispus instituirea de masuri asiguratorii asupra sumelor din conturile bancare si a imobilelor detinute de invinuiti, in valoare de aproximativ cinci milioane de lei, in vederea recuperarii prejudiciului.

Perchezitiile sunt facute de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiesti si ofiteri de politie judiciara de la Birgada de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploiesti. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciului de Operatiuni Speciale Ploiesti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1536 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Scoala Hotilor. (Marţi, 13 noiembrie 2012, 11:52)

    claemi [utilizator]

    Pai cind tara e condusa de aceste CREATURI,cei mici le calca pe urme.
    Solutia:Legi ASPRE pentru toti si egalitate in fata Justitiei!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by