Deputatul Alin Trasculescu a primit 364.000 de lei in patru transe si a mai cerut 1,1 milioane de lei

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 12 noiembrie 2012, 14:12 Dosare Anticoruptie


Deputatul PDL Alin Trasculescu a primit 364.000 de lei in patru transe de la Mircea Alexandru Vintilescu, prin Marian Calota si a mai cerut inca 1,1 milioane de lei, in doua transe, determinandu-l pe Calota sa falsifice un contract intre firma acestuia si societatea la care Vintilescu era actionar, se arata in documentul trimis parlamentului de catre anchetatori, potrivit Mediafax.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, Alin Silviu Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denuntator Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calota, initial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorata la 150.000 de euro, din care ar fi primit, in patru transe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei si 200.000 de lei - cu ajutorul lui Calota, suma totala de 364.000 de lei.

Ulterior, Trasculescu ar fi pretins inca 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus sa ii fie dati in doua transe, de 50.000 de lei si, respectiv, 1.050.000 de lei.

"Pentru obtinerea acestor foloase, Trasculescu Alin Silviu ar fi lasat sa se creada ca ar avea influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii din cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor SC Vega 93 SRL, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu SC Aquaform SRL, administrata de martorul denuntator Vintilescu Mircea Alexandru", scriu anchetatorii in documentul citat.

De asemenea, in 6 noiembrie, Trasculescu l-ar fi determinat pe Calota sa falsifice un contract intre SC Aquaform SRL si firma lui Calota SC Maryna Exclusiv SRL, acesta fiind antedatat pentru a putea fi folosit in scopul efectuarii platii si a justificarii in evidentele contabile ale celor doua societati.

Camera Deputatilor se va reuni, luni, in sedinta de la ora 16.00, pentru a lua act de informarea ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, privind retinerea si perchezitia deputatului PDL Alin Trasculescu, a anuntat, luni, dupa Biroul Permanent, secretarul Camerei Georgian Pop.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1699 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    mai sa fie... (Luni, 12 noiembrie 2012, 15:49)

    lucyan [utilizator]

    pai eu am vazut la haznaua3 si irealitatea ca trasculescu a primit 50000 de euro si urma sa mai primeasca inca 100000 euro si tot aici, in premiera, pentru a nu implica mafia din vrancea, judet condus de oprisan si ai lui de 23 ani, trasculescu promitea interventii la elena udrea...
    adica doi iepuri dintr-o lovitura, trasculescu si udrea, uitandu-se probabil ca udrea nu mai face parte din guvern si ca usl a schimbat pana si femeile de servici de la guvern...
    cruda realitate este ca trasculescu a cazut pe mana dna ajutat tocmai de cei pe care trebuia sa-i mituiasca la randul lui, respectiv conducerea usl (mai degraba psd) a judetului vrancea, pentru a putea obtine acel contract...
    numai ca 150000 de euro e o suma destul de mare si probabil ca oricum usl vrancean o va primi intr-un fel sau altul si cred ca s-a mers pe varianta ca este mai bine sa se scape de un candidat ard...
    pana una alta, focsaniul arata ca dupa bombardament, toate strazile principale si multe secundare (in special din acelea care tocmai fusesera reasfaltate), au fost distruse pentru a se schimba tevile de la canalizare ... operatiune musai necesara fiind nevoie de fonduri pentru campanie...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by