Un asa-zis inspector anticoruptie a fost retinut, fiind suspectat ca a inselat mai multe persoane spunandu-le ca le poate rezolva litigiile

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 8 septembrie 2012, 13:16 Dosare Anticoruptie


Un asa-zis inspector anticoruptie al unei organizatii neguvernamentale, suspectat ca a inselat opt persoane carora le-a promis, in schimbul unor sume de bani, ca le va rezolva litigiile civile sau penale, a fost retinut dupa ce a fost prins primind 800 de lei de la un gorjean, informeaza Mediafax.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu, au documentat activitatea infractionala a unui barbat suspectat ca a inselat mai multe persoane, prin crearea convingerii ca in calitate de "inspector anticoruptie", le va ajuta in rezolvarea favorabila a unor litigii de natura civila sau penala, precizeaza, sambata, intr-un comunicat de presa Politia Romana.

Vineri, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiterilor DGIPI, l-au surprins in flagrant delict pe L.D., de 48 de ani, din comuna Sacelu, judetul Gorj, primind 800 de lei, de la un gorjean, caruia ii crease convingerea ca in calitatea de "inspector anticoruptie" in cadrul unui ONG, ii va demonstra nevinovatia intr-o cauza penala.

Potrivit sursei citate, pana in prezent, politistii au stabilit ca, in perioada 2011-septembrie 2012, suspectul, prin inducerea in eroarea a opt parti vatamate, a cauzat un prejudiciu in valoare de peste 27.000 de lei. Suspectul, desi nu avea studii juridice, pentru a convinge partile vatamate ca le va ajuta in rezolvarea favorabila a unor litigii civile sau penale, se prezenta ca fiind "inspector anticoruptie" in cadrul unei organizatii non guvernamentale, fara a efectua vreun demers real in acest sens.

Politistii au emis pe numele suspectului ordonanta de retinere pe timp de 24 de ore, pentru comiterea infractiunii de inselaciune si l-au introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Gorj, urmand ca sambata, sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu cu propunere de arestare preventiva.

Politistii fac apel la persoanele care au fost victime ale unor astfel de fapte sa se adreseze cu plangere Inspectoratului de Politie Judetean Gorj si Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























872 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by