DNA: Seful Serviciului Urbanism din Primaria Sinaia, trimis in judecata pentru trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 6 august 2012, 14:40 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Lovin Constantin Onorel, sef al Serviciului Urbanism in cadrul Primariei Sinaia, acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat DNA citat de Agerpres, in cursul lunii august 2011, Lovin Constantin Onorel, in calitate de sef al Serviciului Urbanism in cadrul Primariei Sinaia, prevalandu-se de influenta sa pe langa primarul localitatii, a pretins de la doi administratori ai unei societati comerciale suma de 50.000 euro, in schimbul eliberarii autorizatiilor de construire pentru un hotel in orasul Sinaia.

Lovin Constantin Onorel sustinea ca aceasta suma de bani ar fi fost solicitata de primar, aspect neconfirmat in realitate.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Prahova.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2760 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    cam tarziu (Luni, 6 august 2012, 15:40)

    paulionescu [utilizator]

    Exista numeroase nereguli in legatura cu serviciul de urbanism Sinaia. In perioada 2007-2011 s-au emis autorizatii de construire ilegale, unele pe baza de PUD in loc de PUZ, cu consecinta aparitiei unor blocuri de 8-9 etaje in zone protejate. S-au emis certificate de urbanism care nu au inclus avizele necesare sau au inclus eronat necesitatea PUD in loc de PUZ. S-au emis autorizatii de construire si documentatii de urbanism pe baza de documentatii incomplete si continand date false. Au existat AC si documentatii de urbanism care nu au fost facute publice. S-au receptionat cladiri care aveau mai multe etaje decat in autorizatie. Toate au fost posibile cu concursul celor care au emis actele si a celor care trebuiau sa vegheze la respectarea disciplinei in urbanism - adica cei care au comis ilegalitatile au fost si cei care au efectuat controalele. Asta nu inseamna tot coruptie? Cum au construit dezvoltatorii aceste blocuri fara sa-i tulbure nimeni, daca cineva din Primarie nu a fost corupt?
    Vedeti si alte nereguli postate pe acest site:
    http://www.domnuleprimar.ro/61239-Domnule-Primar-Vlad-Oprea-rog-explicati-ati-aparat-interesele-orasului-dosarul-1764-310-2009-acest-dosar-prin-hotararea-judecatoreasca-477-2010-orasul-Sinaia.htm.
    Poate acum DNA merge in profunzime si le descopera pe toate. Eventual sa se uite la AC163/2007 si la AC 142/2007, sunt destule de gasit aici.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by