Fostul sef al ISC, Adrian Grajdan, la DNA

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 iulie 2012, 13:50 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Adrian Balaban Grajdan, s-a prezentat vineri la Directia Nationala Anticoruptie intr-un alt dosar decat cel in care este anchetat pentru favorizarea infractorului in urma retragerii institutiei din procesul "Trofeul calitatii" de la ICCJ, informeaza Agerpres. La intrarea in sediul DNA, Grajdan nu a facut declaratii in legatura cu prezenta sa la DNA. El a venit insotit de avocatul sau.

Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi cercetat intr-un dosar separat privind achizitia unui imobil.

In 12 iulie, secretarul general al ISC Marian Bucur, a fost audiat, la DNA, ca martor in acest dosar, declarand la iesirea din Parchet ca institutia analizeaza posibilitatea angajarii unui executor judecatoresc pentru recuperarea prejudiciului creat in urma organizarii concursului 'Trofeul Calitatii'.

Tot la DNA a fost chemat atunci si seful inspectoratului, Petru Cost, pentru a fi confruntat, potrivit unor surse judiciare, cu Marian Bucur, in legatura cu prejudiciul din cauza, informatie confirmata de secretarul general al ISC, care a adaugat ca este vorba doar despre organigrama institutiei.

In 25 mai, DNA informa ca procurorii anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de Constantin Adrian Balaban Grajdan, inspector general al ISC la data savarsirii faptelor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului.

Potrivit DNA, in 22 mai, Grajdan, cu incalcarea dispozitiilor legale si a procedurilor interne privind circuitul documentelor si fara a avea avizul vreunei directii din cadrul ISC, a intocmit, a semnat si a transmis la Inalta Curte de Casatie si Justitie o adresa prin care renunta, in numele institutiei, la pretentiile civile in dosarul 2470/1/2012 - 'Trofeul calitatii', in conditiile in care inspectoratul se constituise parte civila in proces inca din faza de urmarire penala, iar la termenul din data de 16 mai, institutia isi majorase pretentiile civile la suma de peste 7,5 milioane lei.

'Imprejurarile in care a fost emisa adresa respectiva catre ICCJ (in cea de a doua zi de la numirea in functie a inspectorului general, in conditiile in care acesta nu preluase oficial atributiile specifice functiei, termenul scurt in care a fost redactata si trimisa la instanta, lipsa avizelor directiilor de specialitate, lipsa unei opinii juridice din partea consilierului juridic caruia ii fusese repartizata cauza, lipsa unei fundamentari a cererii raportat la sentinta prin care inculpatii au fost obligati la despagubiri catre ISC) contureaza ipoteza ca invinuitul Grajdan a emis adresa in scopul obtinerii unei hotarari judecatoresti favorabile inculpatilor si pentru a ingreuna cercetarea judecatoreasca', sustinea DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1498 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by