DNA: Judecatoarea Georgeta Barbalata l-a avertizat pe fostul sef SIPI Ilfov ca e posibil ca domiciliul sau sa fie perchezitionat

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 27 iulie 2012, 12:04 Actualitate | Esenţial


Judecatoarea Georgeta Barbalata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce a aflat de existenta unei solicitari de autorizare a efectuarii perchezitiilor domiciliare, formulata de procurorii anticoruptie, l-a avertizat pe Vlad Mihai, fostul sef al SIPI Ilfov, invinuit intr-un dosar penal aflat pe rolul DNA, ca este posibil ca domiciliul sau sa fie perchezitionat si ca ar putea sa aiba probleme, legate de anumite "servicii" pe care le-ar fi facut procurorilor Balan si Sampetru, arata vineri Directia Nationala Anticoruptie, intr-un raspuns la solicitarea Agerpres.

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata Georgeta Barbalata, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie, prevazuta de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000.

"In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii ca in data de 10 iulie, Georgeta Barbalata, judecator la ICCJ, dupa ce a aflat de existenta unei solicitari de autorizare a efectuarii perchezitiilor domiciliare, formulata de DNA, l-a avertizat pe Vlad Mihai, invinuit intr-un dosar penal aflat pe rolul DNA, ca este posibil ca domiciliul sau sa fie perchezitionat si ca ar putea sa aiba probleme la DNA, legate de anumite 'servicii' pe care le-ar fi facut procurorilor Balan George si Sampetru Marcel. Procedand in acest mod, judecatoarea Barbalata i-a asigurat invinuitului Vlad Mihai timpul necesar pentru a distruge si ascunde documente si obiecte compromitatoare, ce ar fi putut constitui mijloace de proba, ingreunand astfel urmarirea penala", arata DNA.

Judecatoarea Barbalata, purtator de cuvant al ICCJ, a fost pusa sub invinuire in dosarul penal in care se efectueaza acte de urmarire penala fata de Vlad Mihai, fost sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov si fata de procurorii George Balan si Marcel Sampetru, invinuiti pentru infractiunea prevazuta de art. 12 lit. b din legea 78/2000, in forma continuata, complicitate, respectiv instigare la infractiunea mentionata.

Sursa citata precizeaza ca invinuitei Barbalata i s-au adus vineri la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2014 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    pai (Vineri, 27 iulie 2012, 12:17)

    romanique [utilizator]

    nu e femeia purtator de cuvint? a cuvintat si ea unde stia ca va fi apreciata...
    LA PUSCARIIIIIE! nu la pensie de 100 mil/luna
  • +4 (4 voturi)    
    bombonel e mai curat ca tonta (Vineri, 27 iulie 2012, 12:22)

    timp tamp [utilizator]

    Amicii lui ponta, vor ajunge unul cate unul la puscarie si capac va fi chiar tontomanul
  • +4 (4 voturi)    
    Ce-mi place (Vineri, 27 iulie 2012, 13:46)

    vasile-roaita [utilizator]

    ca DNA-ul isi face datoria, ceea ce ar fi fost imposibil pe vremea lui Ilici si a Puscariasului. Bravo Basescu, ca ai reusit totusi dupa multe chinuri sa faci justitia sa fie cit de cit independenta. Din cauza asta nu ma mira faptul ca USL vrea sa desfiinteze DNA-ul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by