VIDEO UPDATE Judecarea dosarului Voicu s-a finalizat, sentinta se va da pe 29 mai. Procurorii cer 9 ani de inchisoare pentru senatorul PSD. Catalin Voicu: "Sunt nevinovat, va rog sa ma achitati"

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 14 mai 2012, 10:23 Dosare Anticoruptie


Catalin Voicu
Foto: Agerpres
Judecarea dosarului Catalin Voicu, in care senatorul PSD este acuzat de trafic de influenta, s-a finalizat luni, Inalta Curte de Casatie si Justitie urmand sa dea sentinta in acest proces pe 29 mai. Atat Catalin Voicu, cat si ceilalti coinculpati in acest dosar - judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu - s-au declarat nevinovati si au cerut achitarea. Procurorul a cerut 9 ani de inchisoare pentru Catalin Voicu, 6 ani de inchisoare pentru Florin Costiniu si cate 5 ani pentru Costel Casuneanu si Marius Locic.

Procurorul anticoruptie a cerut totodata instantei revocarea controlului judiciar in cazul lui Catalin Voicu si arestarea lui preventiva, pe motiv ca la termenul din 20 aprilie a lipsit, nerespectandu-si obligatiile. Senatorul a depus la dosar acte medicale care justifica absenta de atunci. Procurorul a subliniat insa ca acesta a fost prezent, in acea perioada, in Parlament, la votarea motiunii de cenzura, fiind vazut la diferite posturi de televiziune.

Ora 20.00 Instanta a respins cererea de rearestare a lui Catalin Voicu. Decizia poate fi atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori al ICCJ. Astfel, Catalin Voicu ramane in libertate.

Ora 19.50 Instanta a ramas in pronuntare si pe cererea de rearestare a lui Catalin Voicu, in acest caz decizia urmand a fi data in urmatoarele ore.

Ora 19.45 Procesul s-a incheiat. Judecatorii au ramas in pronuntare, urmand sa dea sentinta pe 29 mai.

In ultimul cuvant, Catalin Voicu a declarat ca este nevinovat. "La inceputul procesului, v-am privit in ochi si am spus ca daca un singur om declara ca am luat bani intind mainile sa ma arestati. Stiu ca se fac presiuni asupra dvs. Eu am respectat justitia, ca altfel muream cu ei cand au venit in fata portii sa ma ridice cu automatele si cu mascatii. Familia mea e decimata. Ce-i mai ramane de facut unui om cand stie ca nu a comis faptele de care este acuzat?", a spus Voicu.

Si ceilalti coinculpati - judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu - au declarat ca sunt nevinovati si au cerut achitarea.

Ora 16:00 Aocatii continua pledoariile finale. Cei patru inculpati au opt avocati.

Ora 13:50
Sedinta a fost suspendata 15 minute din cauza unei defectiuni tehnice la sistemul de inregistrare din sala de judecata.


12:25 La aceasta ora, avocatii lui Catalin Voicu isi sustin pledoariile si au solicitat achitarea lui, motivand ca faptele nu exista si ca probele din dosar, respectiv inregistrarile, sunt mixaje si colaje.


Ora 12:15
Procurorul a cerut 9 ani de inchisoare pentru Catalin Voicu, 6 ani de inchisoare pentru Florin Costiniu si cate 5 ani pentru Costel Casuneanu si Marius Locic.


In cazul lui Catalin Voicu, procurorul a cerut pedeapsa maxima de 7 ani de inchisoare, majorata cu cu doi ani pentru circumstante agravante

In argumentarea individualizarii pedepselor, procurorul de sedinta a declarat: "Din cauza inculpatului Catalin Voicu coruptia a atins toate institutiile statului,  a ajuns in justitie, in politie. Activitatea sa infractionala  a afectat grav prestigiul justitiei. Trebuie sa luati in calcul modul in care Catalin Voicu dispunea de judecatorii de la ICCJ.

Ora 11:05
Instanta a anuntat ca este ultimul termen din dosar si ca se va pronunta la o data ulterioara. Procurorul de sedinta citeste rechizitoriul si urmeaza sa solicite o pedeapsa pentru inculpati.

Procurorul anticoruptie a cerut instantei revocarea controlului judiciar in cazul lui Catalin Voicu si arestarea lui preventiva, pe motiv ca la termenul din 20 aprilie a lipsit, nerespectandu-si obligatiile senatorul depunand la dosar acte medicale care justifica absenta de atunci, transmite Agerpres. Procurorul a subliniat insa ca acesta a fost prezent, in acea perioada, in Parlament, la votarea motiunii de cenzura, fiind vazut la diferite posturi de televiziune.

In replica, senatorul a sustinut ca, la acea data, in timp ce era in drum spre ICCJ i s-a facut rau si s-a dus la cabinetul sau parlamentar unde a venit un doctor care i-a spus ca are hipertensiune si risca sa faca un infarct. El a spus ca nu a fost internat iar in data de 27 aprilie a fost la un control si tot in ziua aceea a fost prezent in Parlament cu ocazia discutarii motiunii de cenzura.

Totodata, reprezentantul DNA a mentionat ca absenta inculpatului s-a datorat relei credinte si nu starii de sanatate.

Judecatorii instantei supreme au ramas in pronuntare asupra cererii DNA.

Catalin Voicu s-a aratat revoltat de cererea procurorului, declarand presei ca el "a prezentat documente iar dumnealui sustine altceva". "Pentru votarea motiunii as merge si daca as fi doar 10% functional", a declarat Voicu.



Intrebat de jurnalisti de ce s-a cerut arestarea lui, parlamentarul a mentionat: "Ati auzit cu urechile dvs spunand ca pe data de 27 aprilie am fost vazut la motiunea de cenzura, ce intelegeti?"



In 26 martie, Catalin Voicu a declarat la ICCJ ca inregistrarile telefonice si ambientale prezentate ca probe de procurorii DNA reprezinta franturi, mixaje si colaje din diferite discutii purtate cu diverse ocazii cu mai multe persoane, printre care omul de afaceri Marius Locic, fostul sef al Politiei Capitalei, Mihai Calinescu sau patronul localului 'Select', Liviu Capota.

"Nu am avut aceasta discutie - este trunchiata, e un mixaj din alte doua convorbiri mai lungi. Nu am inteles nicio fraza cap-coada, iar pe alocuri nu-mi recunosc vocea", a declarat Catalin Voicu dupa audierea mai multor fisiere audio puse in sala de judecata a ICCJ, unde s-a luat in discutie, luni, dosarul in care senatorul PSD este acuzat de trafic de influenta.

La randul sau, omul de afaceri Marius Locic a declarat de asemenea, in cazul unei inregistrari, ca o parte a discutiei s-a desfasurat intr-o seara, intr-un spatiu public si nu dimineata, in locuinta lui Catalin Voicu, asa cum apare in denumirea inregistrarii, in timp ce un alt fragment face parte dintr-o alta discutie.

Avocatii lui Catalin Voicu au contestat atat veridicitatea convorbirilor prezentate cat si calitatea acestora.

"In opinia mea, nu se poate reda aceasta discutie. Eu nu am inteles nimic, nici din ascultarea la casca, nici din redarea de astazi din boxe. Cu ce aparatura s-au facut inregistrarile? Cum s-au facut transcrierile in aceste conditii?", a intrebat, retoric, avocatul lui Catalin Voicu, decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu.

Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a senatorului Catalin Voicu. In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru complicitate la trafic de influenta, omul de afaceri Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, in forma continuata, si Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5757 vizualizari

  • +38 (40 voturi)    
    Ei si? (Luni, 14 mai 2012, 11:01)

    Cataleya [utilizator]

    Credeti ca mai exista vreun judecator care la ora asta sa tina cont de cererile DNA?
    Nici vorba.
    • -29 (33 voturi)    
      ei nah! (Luni, 14 mai 2012, 11:15)

      Xu [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      Daca ne uitam un pic, intre data de 20 aprilie si data votarii motiunii este cam o saptamana distanta. Acu nu stiu ce acte o depus asta la dosar da trebe sa fi fost ceva tare grav daca nea procuroru crede ca ar fi trebuit sa stea la pat mai mult de o saptamana.

      Cat despre judecatori si procurori, ce nevoie mai are tara de ei cand te are pe tine si prietenii tai? Ce mai conteaza ce ar spune ei cand tu ai dat deja sentinta de mult.

      Apropo, voicu asta nu a stat aproape un an si jumatate in "arest preventiv"? Pe intelesul tau, omul asta nu a primit o pedeapsa cu inchisoarea dar a stat deja in inchisoare. Daca judecatorii spun la un moment dat ca de fapt nu e vinovat, cine ii plateste omului astuia despagubiri? Sau stai, am uitat deja. Tu ai decis deja ca e vinovat.

      Ma intreb ce ai face daca te-ar baga lumea la racoare un an de zile, doar asa, sa aiba ei timp sa-ti construiasca un dosar.
      • +35 (37 voturi)    
        Citeste micule hapciupalitic (Luni, 14 mai 2012, 11:52)

        Anjo [utilizator] i-a raspuns lui Xu

        Trimiterea in stare de arest preventiv. Cu alte cuvinte acest Voicu reprezinta un pericol pentru societate. Este similar cu judecarea unui criminal in serie. Si aia sunt judecati tot in arest preventiv ca doar nu vrei sa umble terchea berchea pe strada. Dar unde nu e minte nu ai ce sa ceri. Si tie iti lipseste multa minte, de fapt cam toata mintea.
        Si ca fapt divers... se scade din pedeapsa durata de timp petrecuta in arest preventiv. Si faptul ca sta el de un an in arest depinde si de el si avocatii lui. Ia sa il bage pe Nastase la arest sa vezi ce repede se vor prezenta avocatii lui la proces, ba cred ca si-ar muta sediurile in fata tribunalului in corturi sa fie siguri ca se vor prezenta la termenele de judecata.
        • -5 (5 voturi)    
          nu prea meriti (Luni, 14 mai 2012, 17:48)

          Xu [anonim] i-a raspuns lui Anjo

          Sa te bage lumea in seama. Esti doar un spalat pe creier suparat ca i s-a taiat din leafa.

          Totusi am sa-ti raspund.

          1. Voicu nu este un criminal in serie (cel putin din cate am citit eu despre acest caz, poate tu stii mai multe)
          2. Intr-adevar, din pedeapsa finala se scade ce a executat. Ce facem daca este achitat (adica este considerat nevinovat)?
          3. De ce timp de 1 an jumatate a fost considerat "un pericol social" si inchis, iar de 6 luni incoace a fost eliberat? Acum nu mai este pericol social?
          • +3 (3 voturi)    
            Hai sa ne folosim mintea... (Luni, 14 mai 2012, 21:37)

            Mihai Paraschiv [anonim] i-a raspuns lui Xu

            hai sa iti raspund eu desi sunt sigur ca sti:

            1) nu e criminal, desi unul ca asta a distrus multe vieti. Cum ar fi sa te judeci cu unul ca asta sau cu unul care prin asta a mituit judecatorii? Sa vina la tine si sa-ti zica la misto ca daca nu iti convine sa-l dai in judecata?

            2) faptul ca a stat atata in arest spune multe despre probele prezentate de procurori. A stat atata pentru ca exista un pericol real, care s-a si intamplat dealtfel sa incerce intimidarea martorilor sau ascunderea probelor. Fapt intamplat, vezi la inceput cum a incercat sa-i faca pe unii martori sa declare ca era doar un imprumut.

            Daca chiar esti bine intentionat, desi ma indoiesc sincer...iti doresc din toata inima sa ai de a face cu un astfel de personaj si sa te judeci cu el. Sa vezi ce "bine"e ca judecatorul sa faca ce zice unul ca voicu.
      • +29 (31 voturi)    
        Xu, esti aberant (Luni, 14 mai 2012, 12:29)

        Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Xu

        Tot ceea ce se intampla acum in justitie este scris cat se poate de clar in Constitutia lui Iliescu-Nastase!
        Ce n-ai inteles?
        Judecatorii taie si spanzura, dupa bunul lor plac.
        De ce nu ataci Justitia? De ce nu reclami acolo daca nu-ti convine ceva?
        Legea spune clar ca eliberarea sub control a unui inculpat presupune niste obligatii.
        Nu te prezinti la politie sau la proces, esti bagat inapoi la arest.
        Voicu nu s-a prezentat la proces pe motiv ca "era sa faca infarct" dar in acelasi timp era prezent in parlament si la TV sa dea interviuri.
        Matale ce intelegi de-aici?
        Da' sincer!
        Poti sa ne raspunzi?
        • -10 (10 voturi)    
          INDEPENDENTA PUTERILOR IN STAT!!! (Luni, 14 mai 2012, 14:17)

          Varza [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

          Bai, Andradda!!!

          Tu crezi ca termenul pus pe data in care se vota motiunea de cenzura a fost intamplatoare? Se stia ca fiecare vot conteaza, asa ca DNA si-a dat arama pe fata, faptul ca nu este de loc independent ci doar bratul de politie politica al PDL.

          Daca citesti constitutia, vei observa ca puterile statului sunt egale, iar in acest caz, justitia nu are dreptul sa influenteze rezultatulul votului parlamentar, si deci vointa poporului exprimata democratic prin parlamentarii si senatorii alesi.

          Dupa logica ta, DNA trebuia sa faca ceva, sa cera prezenta in instanta sa zicem a 20 parlamentari USL exact in ziua votului astfel incat si acum sa fi avut guvern pe placul tau?
          • +9 (9 voturi)    
            Stai o secunda (Luni, 14 mai 2012, 14:58)

            Anjo [utilizator] i-a raspuns lui Varza

            Din ce am citit eu el trebuia sa se prezinte la un termen al procesului pe data de 20 aprilie. Nu s-a dus ca l-a luat un puseu de tensiune. Pe 27 aprilie a fost la un control dar a apucat sa se duca si la Parlament pentru motiunea de cenzura.
            Pai din moment ce i-a fost ridicata imunitatea parlamentara, a stat in arest ce drept mai are el sa fie senator al Romaniei? Ce cauta el in Parlamentul Romaniei la acea data?
        • -2 (2 voturi)    
          sincer? (Luni, 14 mai 2012, 17:33)

          Xu [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

          Eu unul citesc exact ce scrie acolo, nu altceva.

          Si acolo scrie asha:

          1. "Procurorul anticoruptie a cerut instantei revocarea controlului judiciar in cazul lui Catalin Voicu si arestarea lui preventiva, pe motiv ca la termenul din 20 aprilie a lipsit"
          Pe scurt: a fost un termen in 20 aprilie, la care el a lipsit

          2. in data de 27 aprilie a fost la un control si tot in ziua aceea a fost prezent in Parlament cu ocazia discutarii motiunii de cenzura.
          Pe scurt: la O SAPTAMANA dupa termen (SI NU IN ZIUA TERMENULUI) a fost vazut in Parlament.

          Vrei sa imi spui ca a mintit cu neprezentarea in 20? Ok suntem de acord. Eu mentionam doar faptul ca procurorul NU POATE DOVEDI aceasta minciuna. Si fara dovada nu exista pedeapsa. Ok?

          Cat despre Constitutie, aberezi. Separarea puterilor in stat este NORMALA si este prezenta in orice Constitutie a unei tari democratice din lume! Schimbarea ei ar fi mutarea cu 30 ani in urma!
      • +20 (20 voturi)    
        mda. si mie mi s-a facut rau subit.. (Luni, 14 mai 2012, 13:16)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui Xu

        am niste 'puseuri' de tensiune... nu ma mai duc azi la munca, dar daca imi trec subit.. poate dau o fuga pana la mare... cu siguranta seful meu va intelege situatia mea delicata, chiar daca nu ma duc la medic. evident, eu nu sunt eliberat sub control judiciar, dar ce mai conteaza?..
        • -2 (2 voturi)    
          mai citeste odat' cu datele alea ca te incurci (Luni, 14 mai 2012, 17:35)

          Xu [anonim] i-a raspuns lui pehash

          Daca ai azi un puseu de tensiune si primesti un concediu medical pentru inseamna ca nu ai voie sa mergi in concediu la mare saptamana viitoare? Nu de alta dar o sa zica angajatoru' ca l-ai mintit, nu?

          Si poate chiar e o minciuna dar asta trebuie dovedita... Judecarea, din fericire, se face pe dovezi. Sau poate preferi cum era pe vremea lui ceasca?
      • +6 (6 voturi)    
        si adrian severin e tot nevinovat... (Luni, 14 mai 2012, 15:57)

        adyQ [utilizator] i-a raspuns lui Xu

        la fel si voicu asta al tau, saracu de el, singura tara cea mai corupta din europa dar unde toti sunt judecati pt coruptie si sunt...nevinovati? sa le mai dea statul si despagubiri, eu zic sa isi faca nea voicu al tau niste calcule cam cat ar fi scos daca il lasau procurorii in pace si ar fi fost pe val tot timpul si statul roman sa il despagubeasca pe saracu om, ca nu-i asa? daca tot e nevinovat....
        • -2 (2 voturi)    
          unde e legatura? (Luni, 14 mai 2012, 17:38)

          Xu [anonim] i-a raspuns lui adyQ

          Cu ce am scris eu? Am vorbit despre severin? Am zis ca ar fi nevinovat?

          Sa stii ca bavardajul se puncteaza doar de catre colegii de partid.

          Raspunde la intrebarea mea: ce ai face daca te-ar baga lumea la racoare un an de zile? Preventiv binenteles.
          • +2 (2 voturi)    
            pai cum nu este legatura??? (Luni, 14 mai 2012, 18:51)

            adyQ [utilizator] i-a raspuns lui Xu

            tu spui ca e rau ca a fost arestat preventiv, eu iti zic ca asta se intampla peste tot in lume
            ce as face eu daca as fi in locul lui? da probabil ca as face la fel, m-as da bine pe langa noul ministru al justitiei, as imparti niste bani in stanga si in dreapta ca sa scap ca de ce nun? toata lumea e nevinovata in romania pana la proba contrarie nu? de aici si exemplul meu cu severin, si el zice ca este nevinovat pana la proba contrarie desi presedintele PE a zis personal ca nu exista dubiu...acuma omu ala nevinovat vrea sa dea in judecata PE ca vezi doamne el,PE a permis ziaristilor sa ii insceneze farsa, de tot rasul, la fel cum am mai zis, nimeni nu e vinovat in romania
            PS: de aia il sustii tu? ca esti coleg de partid cu el? daca te referi la mine...eu nici macar nu mai stau in Ro, dar fac greseala sa mai citesc presa din Ro...nici nu stiu de ce :) da ia zi tu in viziunea ta este vreunu vinovat de ceva? tie iti place cum a ajuns tara aia din cauza lui "nu ne vindem tara?"
          • +1 (1 vot)    
            Stimate "Xu"... (Marţi, 15 mai 2012, 0:34)

            Florin [anonim] i-a raspuns lui Xu

            Stimate "Xu", va respect opinia (vadit in sprijinul acuzatului Voicu), insa dati-mi voie sa nu o accept! Sa va spun ce fac eu: EU NU COMIT INFRACTIUNI, deci "lumea" nu are de ce sa ma tina preventiv "la racoare". Cu atat mai putin sa ma tina un an de zile pe motiv ca - asemeni teroristilor sau a criminalilor in serie - as fi un pericol pentru societate! Credeti ca face sens ce spun?!
    • +17 (17 voturi)    
      cata dreptate are.... (Luni, 14 mai 2012, 12:54)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      ....marele avocat cand spune; "In opinia mea, nu se poate reda aceasta discutie. Eu nu am inteles nimic, nici din ascultarea la casca, nici din redarea de astazi din boxe. Cu ce aparatura s-au facut inregistrarile? Cum s-au facut transcrierile in aceste conditii?"

      A uitat totusi sa intrebe de numarul de la pantofi al procurorilor, de ce ora are 60 de minute, de ce ploua in China si alte astfel de chestii importante.
      Deh, nimeni nu e perfect.

      Asteptam eliberarea bietilor persecutati si incarcerarea procurorilor care au indraznit sa ii acuze, asa dupa cum ar trebui sa arate justitia corlateana.
      • -8 (10 voturi)    
        TOTUSI..?!?!?!? (Luni, 14 mai 2012, 14:23)

        Miruna [anonim] i-a raspuns lui translativus

        Novator....

        ok, ok.... totusi te rog frumos sa raspunzi la cateva intrebari..

        Daca astia sunt asa de vinovati pe cat spune acuzarea de ce din inregistrari lungi, sa zicem peste o ora, s-au pastrat in total cateva minute.. din farnturi de maxim 15 secunde. De ce restul converstatiei a fost stearsa si neprezentata instantei? Nu cumva ca DNA sa poat reda cateva cuvinte inafara contextului si sa dea un alt inteles celor spuse?
        De ce franturile de inregistrari sunt in formate compresate si nu originale daca DNA-ul nu are nimic de ascuns?
        De ce s-a refuzat efectuarea expertizei vocilor? Daca DNA este atat de sigur ca probele sunt solide, de ce atat lupta ca vocile sa nu fie verificate de un expert pentru a stabili din punct de vedere tehnic ca sunt ale inculpatilor sau nu?
    • +1 (1 vot)    
      corect !!! (Luni, 14 mai 2012, 21:05)

      silvia [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      Pe langa faptul ca PSD -ul va avea grija de el !!
      Nu il vor lasa la ananghieeeee!!!!!
  • +37 (39 voturi)    
    Nu va amagiti! (Luni, 14 mai 2012, 11:47)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    De-acum nu se va mai putea vorbi de justitie in Romania. Nu veti mai vedea arestari,de condamnari nici atat. Nastase, Voicuescu, Vantu, Patriciu si sutele de membrii ai USL cu dosare penale sunt deja ca si achitati.
    De-asta si guvernul MRU a cazut, ca sa scape toti acesti mafioti!
    • +22 (22 voturi)    
      Din nefericire ai dreptate ! (Luni, 14 mai 2012, 13:08)

      paolalaan [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      unul dintre motivele pentru care mafiotii usl au dat cu barda in stanga si-n drapta , au vandut si cumparat parlamentari de doi bani ca sa castige , a fost acesta!toti au dosare penale si toti sunt scapati , asta e sit cu guvernul fraudulos poanta
  • +37 (39 voturi)    
    E bolnav doar cand trebuie... (Luni, 14 mai 2012, 12:04)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Ori e in concediu medical, ori la munca in Parlament !

    Mai degraba cred ca locul lui (si al restului) e dupa gratii sau la domiciliu, ca ne facem de ras cu atatia urmariti penal bolnavi care voteaza legi si schimba guverne...
  • +20 (20 voturi)    
    DNA cere... (Luni, 14 mai 2012, 12:37)

    ionita [anonim]

    O sa ne lamurim cit de curind toti ca justitia din Romania joaca dupa cum i se cinta.
    Voicu a facut ce l-a dus capul ,lui nu-i pasa de justitie ,era din sistemul pe care-l cunostea cel mai bine,iar respect intr-o haita nu exixta decit pentru capul haitei restul rod la gramada care cum apuca.
  • +22 (22 voturi)    
    Buba neagra (Luni, 14 mai 2012, 13:11)

    Mih [anonim]

    Voicu este una dintre cele mai negre bube ale Ciumei Rosii USL si unul NU dintre putinii mari corupti care spera sa scape de rigoarea Legii gratie "celui mai cinstit" guvern (vai de mama lui si de capul nostru!).
    JOS CIUMA ROSIE!
    JOS GUVERNUL PONTA!
  • +11 (11 voturi)    
    Este perfect romanesc ! (Luni, 14 mai 2012, 13:44)

    Didos [anonim]

    Uite incarcerarea , nu-i incarcerarea . Se dau lupte ! Dar legea mai conteaza ?
  • +11 (11 voturi)    
    Stai linistit Cataline! (Luni, 14 mai 2012, 14:00)

    Trojan.H [utilizator]

    Cit suntem noi la putere nu se atinge nimeni de tine. Nu uita insa sa termini ce-ai inceput cu reteaua aia. Nu de alta dar are si Adi problema aia.
  • +6 (6 voturi)    
    sic tir voicu (Luni, 14 mai 2012, 14:24)

    zoe [anonim]

    Dl iliescu ce face nu mai apasa pe buton pentru protejatul lui ?Sau nu mai copntribuie corespunzator ?
    Si pana acum au fost judecatori intorsi cu cheita intereselor personale , a pozitiilor de forta prezervale din csm(cuima justitiei)-cum numai psd stie-dar sa vedeti de acum ........O sa asistati la desfiintarea ANI ,DNA ,Kovesi,Morar si oricine a avut o pozitie in spiritul legii dar contrara LOR.Cine sunt cu adevarat EI , adica interfata lui pontaantonescuiliescunastase in afara lui felix ,nu stiu .
  • -5 (5 voturi)    
    DNA cere rearestarea Catalin Voicu (Luni, 14 mai 2012, 16:58)

    Liviu Stoian [anonim]

    Toate aceste organisme: DNA, ANI, etc sunt excrescente parazitare si politizate atasate sistemului juridic. Nimic nu justifica existenta lor. Imprejurarea ca un procuror local nu stie, nu poate, sau nu vrea sa isi exercite atributiile stabilite de lege nu justifica infiintarea acestor aberatii legislative. Pe de alta parte, libertatea excesiva a judecatorilor de a face din alb negru si viceversa, fara a se supune in niciun fel unei cenzuri impartiale, a creeat pe deoparte imense nedreptati si pe de alta parte averi colosale la unii magistrati. Cu cateva luni in urma, am propus MJ sa intocmeasca un proiect pentru incheierea unui protocol CSM-MJ-Procuratura-SRI-Politie privind admisibilitatea in instante si procedurile de prelevare, pastrare si prezentare a probelor tehnice, astfel incat sa dispara jocul cu probele care se face si in acest caz. Eu am sugerat ca interceptarile sa nu mai fie facute la sediile SRI ci, dupa obtinerea mandatului, in biroul procurorului si in prezenta acestuia, asa cum se face si in Italia. Raspunsul pe care l-am primit de la MJ a fost dezamagitor, in sensul cunoscut despre libera apreciere de catre judecator conform rolului sau activ si a propriei constiinte. Nu ne ramane decat sa reintroducem curtile cu jurati pentru ca justitia noastra sa reintre in normal si sa nu mai fie doar o taraba de vandut indulgente, cum rezulta din presa.
  • 0 (0 voturi)    
    vad aici.. (Luni, 14 mai 2012, 21:00)

    horia1962 [utilizator]

    atatea postari de bun simt fata de cum merg lucrurile in justitia romana.un singur lucru ma socheaza:niciunul dintre cei care cred ca trebuie reformat ceva(profund chiar)in aceasta tara nu face un apel la solidaritate si actiune civica,la o mobilizare masiva la VOT.cred(sunt convins)ca numai asa se pot schimba in bine lucrurile pe aici...sunt bune si postarile,dar mobilizarea la urne cred ca e solutia cea mai buna si eficienta ptr schimbarea pe care,pe buna dreptate o vrem...daca nu facem asta...vorbim de pomana....astia nu or sa plece de buna voie nicicand...
  • 0 (0 voturi)    
    circ comunist (Marţi, 15 mai 2012, 3:29)

    Baltaretu [utilizator]

    cred ca e vorba de condamnare la ani grei in parlament, fiecaruia dupa fapte.Altfel de unde cvorum si voturi? astea penale nu se pune? Ne batem tastatura degeaba cu acesti acuzati,Nu merita sa ne pirdem timpul, vorba lui Antonescu " despre impuscati


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by