​​VIDEO Fostul judecator Florin Costiniu, acuzat de coruptie, despre pensia de 16.000 lei: Este justificata de lege. Viorica Costiniu: Este prea putin

de Attila Biro     HotNews.ro
Vineri, 20 aprilie 2012, 13:25 Dosare Anticoruptie


Florin Costiniu
Foto: Hotnews
Fostul judecator al Curtii Supreme, Florin Costiniu, acuzat de complicitate la trafic de influenta in dosarul senatorului Catalin Voicu, a declarat ca pensia de 16.000 de lei pe care o incaseaza este justificata de lege. Sotia lui Costiniu, judecatoarea Viorica Costiniu, a declarat ca este un drept castigat si ca “este prea putin”. Procurorul general Laura Codruta Kovesi sustine ca magistratilor aflati in situatia lui Costiniu ar trebui sa le fie suspendat dreptul la pensie pana la o decizie definitiva.



Prezent la ICCJ la un nou termen in dosarul de coruptie al senatorului Voicu, fostul judecator Florin Costiniu, acuzat si el de complicitate la trafic de influenta, a declarat ca pensia sa de 16.000 lei este justificata de prevederile legale. “Acesta pensie este justificata de lege. Nu vreau sa mai discut”, a declarat Florin Costiniu. Sotia lui Florin Costiniu, judecatoarea Viorica Costiniu a declarat ca pensia de 16.000 este prea mica. “Este un drept castigat prin lege. Este prea putin, Prezumtia de nevinovatie opereaza indiferent despre ce situatie vorbim”, a precizat Viorica Costiniu.

Fost sef al Sectiei Civile a ICCJ, Florin Costiniu, s-a pensionat in 2010 si beneficieaza de o pensie de 16.063 de lei pe luna, arata TVR. Florin Costiniu a fost arestat preventiv pentru trei zile in 2010 si acum este judecat in libertate pentru coruptie in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul judecator Costiniu pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit legislatiei, pensia fostului judecator Costiniu a fost calculata in procent de 80% din ultimul salariu. In 2009, in ultima declaratie de avere depusa de Florin Costiniu, acesta a precizat ca a obtinut venituri salariale anuale de 215.000 lei iar sotia sa avea venituri salariale de 110.000 lei.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a declarat, joi 19 aprilie, ca magistratii condamnati pentru fapte de coruptie nu trebuie sa primeasca pensie de serviciu. Cand incepe actiunea penala magistratului sa-i fie suspendat dreptul de a primi pensie de serviciu. “Eu sustin ca in momentul in care s-a pus in miscare actiunea penala si magistratul este suspendat, sa-i fie suspendat si dreptul de a primi pensie de serviciu. Daca este condamnat, sa nu mai aiba dreptul la acea pensie speciala. Daca este achitat, sa beneficieze de toate drepturile.”

Intrebata cum comenteaza afimatiile procurorului general despre pensiile magistratilor acuzati de coruptie, judecatoarea Viorica Costiniu a declarat urmatoarele: “Doamna procuror general nu este om al legii din legislativ. Este un personaj care conduce o institutie si aplica legea. Atat.”

Florin Costiniu nu este singurul magistrat in acesta situatie. Procurorul Sterian Guli - condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare (sentinta nedefinitiva)- a solicitat si el pensionarea. Procurorul Guli ar urma sa beneficieze de o pensie de 9.271 lei, adica 80 la suta din ultimul salariu.

Citeste aici si ce pensii primesc sau solicita alti judecatori sau procurori acuzati de coruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6234 vizualizari

  • +38 (40 voturi)    
    prea putin? (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:39)

    UglyKidJoe [utilizator]

    clar unii traiesc intr-o alta lume. daca mai adaugi si spagile luate in timpul"serviciului"... poate le ajunge sa faca o ciorba de cartofi zilnic. HAI SICTIR!!!
    • +19 (19 voturi)    
      Prea putin? (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:48)

      mda [anonim] i-a raspuns lui UglyKidJoe

      Eu zic ca spanzuratoarea ar fi prea putin in acest caz.
      • +3 (3 voturi)    
        La cum arata asta (Vineri, 20 aprilie 2012, 17:28)

        FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui mda

        Ii trebuie spanzuratoare xxl. Eu i-as lua totul si l-as trimite la social .
    • +5 (5 voturi)    
      nesimtire mare (Vineri, 20 aprilie 2012, 17:25)

      FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui UglyKidJoe

      Pe timpul lui Ceausescu aveau 5000 de lei adica dublu cat un muncitor normal si cica acum e prea putin cand are de vreo 20 de ori mai mare pensia nu salarul. De aceea e mai usor pt o camila sa treaca prin gaura acului decat astia in rai!!!!!
  • +31 (33 voturi)    
    O amarata de pensie (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:45)

    m [anonim]

    Undeva,peste ocean,am auzit ca,cine greseste,fura,nu respecta legea ,nu primeste pensie.Oare ce a facut acest individ sa i se ofere 16 pensii de ale mele ?
    • -12 (14 voturi)    
      ehe (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:53)

      catx [anonim] i-a raspuns lui m

      data tu iei de 16 ori mai putin nu cred ca ai ajuns judecator la curtea suprema; ne place nu ne place e totusi o functie importanta si isi ia o pensie pe masura. Plus ca asta e o declaratie pompieristica a d-nei Kovesi. Mult mai logic, luand in calcul presumtia de nevinovatie, ar fi sa i se anuleze pensia dupa o condamnare definita nu inainte.
      • -9 (11 voturi)    
        pompieristica? (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:59)

        Xu [anonim] i-a raspuns lui catx

        Declaratia doamnei kovesi frizeaza absurdul. Daca o auzeam la o barfa la colt de strada nu era nimic. Cand in schimb o spune doamna Kovesi, procurorul general, atunci avem o imagine clara despre ce inseamna justitia in Romania. E mai mult un joc de imagine, politica pura.

        Pai cum ar trebui, doamna Kovesi, sa anulam un drept castigat pe parcursul vietii unui om pentru o condamnare in justitie? Nu e normal sa spui ca vei recupera PREJUDICIUL pe care acest om l-a facut (dupa momentul in care a fost condamnat definitiv), respectiv ca va plati prin inchisoare?

        Cum sa spui tu, justitie in stat de drept, ca ii anulezi dreptul omului, ca asa ti se pare tie ca ar fi normal? Pe ce baza? E vinovat? Sa plateasca ce-i de platit! Asa cum platesc si eu cand gresesc, in cuantumul in care am gresit. A fraudat statul cu 100 milioane de EUR? Sa plateasca! Sa ii se confiste toata averea daca ala e prejudiciul. Altfel sunt aberatii...

        Doamna Kovesi propune ca Tiriac sa plateasca cu 50% din veniturile viitoare pentru ca a fost dat in judecata (nu dovedit vinovat) de trecere pe rosu.

        Incredibila "justitia" asta. Dar prinde bine o declaratie cu tragere la popor. Se pregateste si ea de alegeri cumva?
        • +12 (12 voturi)    
          frezati voi absurdul, ba chiar il coafati! (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:09)

          justitiarul [anonim] i-a raspuns lui Xu

          Pai absurd este ceea ce vreti voi bai magarilor: sa va platim pensii nesimtite pentru activitatea voastra jalnica datorita careia Romania plateste in medie 3 milioane de EUR anual daune castigate de unii la CEDO!
          Iar apoi sa va mai pletim tot noi si regimul penitenciar in timp ce voi va luati pensiile nesimtite in continuare!
          Pai voi aveti soricul gros, nu gluma, bai!
          • +9 (9 voturi)    
            Şoricu' gros (Vineri, 20 aprilie 2012, 16:02)

            Mr. W [anonim] i-a raspuns lui justitiarul

            Hai că m-a distrat asta, mai ales când am văzut pe nenea judele în poză :)
            Păi cum să nu aibă şoricu' gros, dacă la propriu are osânză pe el cât are toată familia mea laolaltă (şi suntem destui)?
            • +4 (4 voturi)    
              astia sunt neocicoii (Vineri, 20 aprilie 2012, 17:33)

              FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui Mr. W

              Tot acei ciocoi care chinuie Romania de sute de ani care ne-au vandut turcilor ,rusilor, ca noi nu suntem in stare sa le punem capat acestori nemernici. Mergeti la vot romani si nu va lasati manipulati de televizoare unde este o campanie nemaivazuta contra democratiei si a romanilor!!!!!!
          • +3 (3 voturi)    
            Justitia si justitiarii (Vineri, 20 aprilie 2012, 16:34)

            Xu [anonim] i-a raspuns lui justitiarul

            Eu mai am vreo 35 de ani pana la pensie, asta daca o prind, respectiv daca nu se mareste varsta de pensionare pana atunci cu inca 10 ani.

            Nu sunt nici macar implicat in vreun fel in justitie si platesc, la fel ca tine, pensia acestui om.

            Comentariul meu nu are legatura cu SUMA care este platita asupra careia suntem de acord ca este mare (sau poate e mica a celorlalti). Comentariul meu are legatura cu PRINCIPIUL de a lua unui om un drept castigat prin lege.

            Nu ma astept sa intelegi, esti cel mai probabil imbuibat de ura (de ce nu, pe buna dreptate) impotriva celor care fura si au furat in tara asta. Cu toata aceasta ura nu pot sa cad prada unor declaratii cu iz polictico-electoral, declaratii care nu au legatura cu justitia! Nu atunci cand vin din gura unui reprezentant al ceea ce se vrea a fi justita "reformata".

            Incearca sa recitesti mesajul meu, vezi ce am enuntat in el. Nu avem nicio sansa de a iesi din kkt daca nu respectam LEGILE acestei tari (bune, proaste cum or fi ele) si sa incercam sa le schimbam in mai bine atunci cand sunt gresite.

            Daca vine maine un idiot si spune sa ii luam toti banii lui becali pentru ca i-a furat (fara a exista o decizie a justitiei) sigur se vor gasi cativa care sa il sustina. Ei bine, chit ca as vrea sa se intample asta, vreau sa se intample pentru ca justitia FUNCTIONEAZA si nu pentru ca unul are trei perechi de oo si face el justitia dupa bunul plac. Asta faceau si comunistii pe vremea lor si eu nu imi doresc sa ne intoarcem inapoi.

            Dupa cum ma asteptam, mesajul doamnei kovesi are priza la popor demonstratia fiind exact comentariul tau.

            E pacat daca tu consideri aceasta iesire a doamnei kovesi ca fiind justitie. Sau poate numele mic al doameni kovesi este pintea haiducul sau mai recent cvt si dd
            • +1 (1 vot)    
              reforma (Vineri, 20 aprilie 2012, 17:10)

              rv [anonim] i-a raspuns lui Xu

              Pe vremuri angajatii din militie beneficiau de niste drepturi speciale in cea ce priveste virsta de pensionare si cuantumul pensiei.
              Daca calcau pe bec inainte de pensionare deveneau muritori de rind.
              Adica ce ti se pare tie ilegal daca unuia caruia i s-a acordat un salariu privilegiat
              pentru a apara legea i se ia dreptul de a primii pensia privilegiata si nu cea normala daca a fost prins cu rata in gura?
              Ca sa intelegi si tu si toti cei ca tine: umflatul asta a avut un contract cu statul:
              el trebuia sa slujeasca statul contra unui salariu peste masura de mare acordat tocmai pentru a nu baga mina in borcanul cu miere iar la sfirsitul contractului i se acorda o recompensa sub forma de pensie bazata pe acel salariu.
              Umflatul a bagat mina pina la umar in borcan deci a incalcat contractul : statul ce ar trebui sa faca?
              • -1 (1 vot)    
                e o discutie lunga (Vineri, 20 aprilie 2012, 17:59)

                Xu [anonim] i-a raspuns lui rv

                Si fara castig de cauza.

                In primul rand, nu exista o lege in Romania care sa spuna "ai gresit, nu primesti pensie". Sper sa nici nu existe asa ceva. Nu de alta, dar toti gresim.

                In al doilea rand, garantarea independentei judecatorilor si a veniturilor acestora trebuie sa existe. Este peste tot in lume si este arma principala in lupta contra coruptiei si presiunilor. Aici putem discuta despre metode de a pedepsi judecatorii care gresesc (nu neaparat corupti). Jurisprudenta ajuta dar duce si in directii gresite.

                In al treilea rand, daca a bagat mana in borcan, si se dovedeste asta, statul trebuie sa il bage la parnaie, respectiv sa recupereze prejudiciul. Asta spune legea din Romania, si prefer sa il vad acolo daca chiar e vinovat.

                In al patrulea rand pensia nu este un contract. Salarul este primit in baza unui contract. Daca vorbim de salarii e altceva. Daca vorbm despre salariile judecatorilor, vezi punctul 2.

                Nu in ultimul rand, vremea militienilor a apus (sau nu?)
            • +2 (2 voturi)    
              nu cred (Vineri, 20 aprilie 2012, 17:35)

              and [anonim] i-a raspuns lui Xu

              In momentul in care incalci legea, exista posibilitatea de a-ti pierde privilegiile care in mod normal ti se cuvin - de exemplu libertatea in cazul celor condamnati la inchisoare. Deci faptul ca individul si-a castigat un anumit drept pe parcursul vietii nu inseamna ca acest drept trebuie sa-i fie garantat in orice situatie. Mai ales ca pozitia din care a comis infractiunile este si cea care i-a adus aceasta pensie privilegiata. Kovesi a facut o recomandare care in opinia mea este justificata.
            • +2 (2 voturi)    
              putregai (Vineri, 20 aprilie 2012, 19:00)

              dana [anonim] i-a raspuns lui Xu

              Daca in tara oamenii ar fi fost multumiti de felul in care se 'imparte' dreptatea, nu ar mai fi mai nimic de comentat: e OK, avem judecatori cu niste salarii imense, DAR care isi fac datoria impecabil.
              Insa NU este asa. Este dezastru in justitie. Coruptie, inertie, mafie, solutii contrare pentru situatii absolut similare, protejarea infractorului, si nu a legii...
              Si atunci, acele legi care consfintesc salariile imense sunt incalcate de insisi beneficiarii lor, prin faptul ca ei incaseaza salarii / pensii babane, dar fara sa-si fi facut treaba cu celeritate si maxima obiectivitate. Prin urmare, 'drepturile salariale' trebuie semnificativ amendate.
              Altfel, nu putem vorbi de o buna guvernare. Un salariu imens, o functie nu pot fi 'un drept castigat' forever, atata vreme cat s-au obtinut intr-un mod abuziv. Lucrurile trebuie reconsiderate, inclusiv retroactiv, si indreptate.
              Putregaiul societatii noastre aici este: in 'justitie'. Pentru ca, mai presus de dreptatea in sine, justitia este imaginea tarii in care traiesti, este promisiunea acelei tari pentru cetatenii ei: munciti si traiti onest, pentru ca va apar. Sau nu.
            • 0 (0 voturi)    
              legi (Vineri, 20 aprilie 2012, 22:12)

              lem11 [utilizator] i-a raspuns lui Xu

              Justitia se face cu legi, insa cand legile sunt facute de asa natura sa privilegieze pe unii consider ca se tradeaza spiritul dreptatii.
        • +4 (4 voturi)    
          e o nuanta (Vineri, 20 aprilie 2012, 16:38)

          gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Xu

          omul nu e judecat ca a trecut pe rosu ci pt ca a profitat de FUNCTIA sa in interes personal. Cand un om profita de functia publica putem spune ca nu mai e justificata pensia pt ca, de fapt, a dovedit ca nu a facut ceea ce trebuia facut in acea functie, deci nu si-a indeplinit atributiile->de ce sa mai primeasca pensia?
          • +2 (2 voturi)    
            Mda (Vineri, 20 aprilie 2012, 17:24)

            tibi [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

            Lumea se face ca ploua, de parca noi am inventat " batul si morcovul".
            In America, cel mai important instrument in lupta anticoruptie e pensia. In ultima zi de munca, la 65 de ani, daca iei spaga pierzi pensia. Punct. Ce drept castigat? Despre ce discutam? legea e lege, o incalci, pierzi orice drept in statul de drept. Dupa mine unele infractiuni ar trebui sa aduca de la sine si pierderea dreptului de vot, dar aici nu e cazul.
            Tot atata cu drept castigat pe viata, evident, el va ramane cu pensia, o lege nu are caracter retrospectiv, dar pe viitor trebuie corectat.
            Eventual sa-si piarda si dreptul la servicii publice gratuite. Simplu si frumos. Daca a cotizat toata viata cu 100 lei pe luna la stat, si la final a dat un tun, indiferent de mare sau mic, merita sa primeasca banii inapoi ? Intoarcem si celelalt obraz?
          • +1 (1 vot)    
            fa-ma sa inteleg (Vineri, 20 aprilie 2012, 17:39)

            Xu [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

            A profitat de functia sa pentru a PRIMI aceasta pensie?
            Ce legatura are aceasta pensie cu marsaviile facute?

            Pensia se primeste nu pentru ca ti-ai facut bine treaba cat timp ai lucrat, ci pentru ca ai cotizat din de-a lungul timpului! Pentru cat de bine iti faci treaba primesti un salar. Si aici putem fi de acord ca acest om (ca multi altii) probabil nu si-a facut cel mai bine treaba.

            De ce "putem spune" ca a profita de functia publica inseamna sa ramai fara pensie? Cum definesti "profita de functie"? Daca ii duc un buchet de flori la tanti de la ghiseu ca sa imi dea o adeverinta azi si nu peste o luna ii luam si ei pensia? Unde ne limitam?

            Citeste cu atentie ce am scris in mesajul meu. Orice vina poate fi cuantificata in bani. Se numesc daune.

            In momentul in care o persoana este judecata si condamnata definitiv pentru coruptie, procurorul cere plata de daune in numele partilor vatamate (statul sau alte parti vatamate de traficul de influenta comis). Cuantumul acestor daune poate fi calculat respectiv demonstrat in fata judecatorilor. Daca se ajunge la un consens, judecatorul dispune confiscarea averii dobandite in urma infractiunii. Mai nou se poate, conform noii legi adoptate, o confiscare extinsa (sot, sotie, copii etc). Deci este loc de unde sa se ia. Se poate pune proprire pe pensie daca nu au proprietati. Important este ca aceste "luari" sa se faca in baza unei decizii judecatoresti si nu la bunul plac al unuia sau altuia infierbantat de alegeri.

            Hai sa nu reinventam justitia! Eu stiu ca toti suntem mari justitiari, toti vrem sa taiem si sa spanzuram, dar in primul rand avem nevoie de credibilitate in justitie, nicidecum de interpretari populiste ale acesteia.

            Si da, este un proces lung pana vom reforma justitia. Asta e vestea buna. Vestea proasta e ca acest proces inca nu a inceput, indiferent de cum se lauda unul sau altul.
            • 0 (0 voturi)    
              e o pensie speciala (Sâmbătă, 21 aprilie 2012, 11:38)

              ion daniel [anonim] i-a raspuns lui Xu

              omule tu nu intelegi un lucru si aberezi pe langa. \pensia de care beneficiaza el e una speciala, nimeni nu primeste 80% din ultimul salariu cand se pensioneaza ci doar judecatoprii si procurorii pentru ca sa nu isi manjeasca mainile. In cazul asta sa ii fie taiata pensia speciala si sa iasa la varsta normala de pensionare dupa calculul normal (adica in functie de punctul de pensie). Tie ti se pare normal ca anumite categorii sa iasa cu pensii nesimtite , fara sa contribuie la CAS (militarii, judecatorii etc) si tu ca om care ai muncit cel putin la fel de mult sa iesi dupa criterii normale cu o pensie de 10 ori mai mica?
              si nu ma lua ca e judecator nu stiu unde, ca el sunt mii si a face o facultate de drept inseamna 3 ani , pe cand cei 5 ani ai mei au fost de 10 ori mai grei si sunt sigur ca unul ca el nu ar fi fost in stare sa ii termine, pe cand eu as fi trecur fluierand prin facultatea de drept
              • 0 (0 voturi)    
                mai omule (Luni, 23 aprilie 2012, 11:31)

                Xu [anonim] i-a raspuns lui ion daniel

                Daca exista o LEGE in tara asta care spune acest lucru OK altfel sunt doar declaratii populiste!

                Daca e ok sau nu sa se primeasca pensii calculate la ultimul salar asta e ALTA DISCUTIE. O discutie care nu are legatura cu CORUPTIA acestui om sau modul de PEDEPSIRE a lui daca se gaseste vinovat.

                Poate nu vrei sa intelegi ideea. Daca omul asta e vinovat, trebuie sa plateasca la fel ca mine si ca tine: cu inchisoarea, respectiv cu confiscarea averii castigate in urma acestui act de coruptie.

                Ca tie nu ti se pare corect calculul pensiei sau cuantumul ei e o alta discutie, in general una populista. Asta nu se intampla de ieri, de cand ai aflat tu de pensia lui. Si nu se intampla doar pentru acest om. Legea pensiilor speciale trebuia schimbata de multa vreme. Baetii astia de la putere au incercat, dar au lasat-o balta pentru ca aveau nevoie de ajutorul judecatorilor (fie simpli fie de la CCR).

                Eu personal, in locul declaratiilor populiste de genul "le luam si chilotii de pe ei si ii lasam sa moara de foame" as prefera sa se aplice legea si sa intre nenea asta la inchisoare daca se dovedeste ca a fost corupt. Restul, dupa cum ziceam, sunt populisme ieftine.
    • -7 (7 voturi)    
      Pozitie (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:55)

      Law [anonim] i-a raspuns lui m

      A fost Judecator al Curtii Supreme, o mare diferenta fata de activitatea ta, oricare ar fi fost ea
      • 0 (0 voturi)    
        Ai dreptate (Duminică, 22 aprilie 2012, 16:29)

        ty [utilizator] i-a raspuns lui Law

        Unu sapa un sant la o firma privata. Se surpa. Moare acoperit de pamant.
        Altu plesneste de prea mult bine nemeritat.
    • +3 (5 voturi)    
      Bre (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:18)

      Lanista [utilizator] i-a raspuns lui m

      nene... tu ai pensie de 10 mil? cam mare... ce ai muncit? ca mai is si altii cu 5-6 mil
    • +5 (5 voturi)    
      Prea mult taraboi. (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:13)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui m

      Daca omului i se taie acum pensia speciala si pana la urma va fi achitat, statul va trebui sa-i plateasca retroactiv toti banii.
      Dar daca el ia acum in continuare acea pensie speciala si va fi gasit vinovat, statul trebuie sa-i ia toti banii pe care i-a primit de la durata savarsirii infractiunii si pana la publicarea sentintei (in cazul in care va fi gasit vinovat)
      Si totul ar fi rezolvat.
    • 0 (0 voturi)    
      merita pensia? (Vineri, 20 aprilie 2012, 22:01)

      lem11 [utilizator] i-a raspuns lui m

      " a facut dreptate"
  • 0 (0 voturi)    
    nici chiar asa (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:47)

    Reader [anonim]

    ala a impuscat niste oameni nevinovati (cel putin asa credem / stim noi)
  • +15 (15 voturi)    
    ultimul salariu (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:48)

    calamaru [utilizator]

    Manevra este foarte simpla: se mareste ultimul salariu pana ajunge la o suma astronomica. In felul asta jigodiile astea din justitie ajung sa aiba niste pensii de te doare capul. De asta nu vor ei sa dea socoteala si sa fie considerati niste dumnezei, ca sa fie deasupra legii si sa isi face de cap! Unde esti tu, Tepes-doamne?
  • +10 (10 voturi)    
    ce este adevarat si ce nesimtire (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:49)

    catalin_mattei [utilizator]

    este adevarat ca acest individ beneficiaza de pe urma legislatiei in vigoare. Este nesimtire sa vina ea si sa spuna ca este prea putin cand stie in ce laturi se scalda.
  • +8 (8 voturi)    
    Tot inainte dragi judecatori (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:53)

    Iancu [anonim]

    Dati-i pentru merite deosebite 16000 Euro a facut numai bine acestei tari . Fiind o persoana acuzata de coruptie , sotia sa fiind judecator va scapa rapid !
  • +11 (11 voturi)    
    hotie (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:56)

    Alexandru [anonim]

    Acest personaj trebuie linsat. Si batut pana scuipa toate magariile facute in prestigioasa sa cariera.
  • +12 (12 voturi)    
    Nesimtire (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:08)

    tic [anonim]

    Astia sunt chiar nesimtiti!
    Pai cu ce au contribuit parazitii astia la avutia nationala ca sa merite asemenea pensii?
    Au lucrat 30 de ani in mine de uraniu, pe platforme marine, si-au pus viata in pericol prin Afganistan sau prin Kosovo, au dat salarii la vreo 10000 de salariati?
    Vai de neamul lor de lichele, nu-i mai rabda pamantul asta!
    La puscarie cu voi si cu urmasii vostri inca doua generatii de-acum incolo! In vremuri nu neaparat mai bune, dar mai cinstite, va astepata plutonul de executie!
  • +10 (10 voturi)    
    ???| (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:08)

    Micu Ina [utilizator]

    Dar ce-a produs umflatul ala cu alura de saxofonist la trupa de estrada ca sa merite atata banet?
  • +9 (9 voturi)    
    lege de kkt (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:11)

    a [anonim]

    inadmisibil ca pt toata lumea pensia sa se calculeze in functie de cat ai platit la asigurari pe perioada angajarii, iar pt unii ca judecatori si militari, doar in functie de ultimul salariu. Asta e bataie de joc la adresa celorlalti.

    Nu exista niciun argument logic pt asa ceva. Iar actuala putere e vinovata, putea sa schimbe legea asta, dar nu au vrut, evident. In alte tari ii linsau daca ii prindeau cu asa pensii nesimtite. Si javra aia mai si zice ca e "mica". I-as da 100 ron sa vada ce e aia pensie mica.
  • +11 (11 voturi)    
    jeguri comuniste (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:13)

    zdamati [anonim]

    asemenea jeguri conduc "justitia" romana. scursuri cefalopode din perioada comunista care sunt lipite de lipul scaunului.
  • +10 (10 voturi)    
    aha (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:21)

    egfwde [anonim]

    e de groaza... cum adica pensie 80 la suta din ultimul salariu???? si mie imi calculeaza pensia din contributiile in cei 35 de ani de munca? de ce??? parca se terminase cu pensiile speciale?
    • +4 (4 voturi)    
      Egalitate dar... (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:04)

      Emil [anonim] i-a raspuns lui egfwde

      Pai da se terminase dar numai pentru cine trebuie...;)
  • +10 (10 voturi)    
    impertinenta sau prostie (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:30)

    voicu [anonim]

    Sa ai curajul sa afirmi ca plata unei pensii de 16.000 lei/luna este prea putin este o dovada de o impertinenta fara masura sau/si o prostie de pus in top.
    Ce a facut un judecator oriunde ar fi el ,atit de complicat si stresant in comparatie cu alte categorii profesionale? Se compara el cu un manager al unei societati comerciale de 10.000 de angajati care se afla in competitie pe piata si trebuie sa obtina rezultate si performanta( caci numai acestia mai pot avea asemenea salarii )? Se compara el cu un inginer proiectant pentru o constructie complexa unde ai nevoie de multa stinta si carte? Se compara el cu un medic chirurg care opereaza pe cord si are operatii uneori si de 6 ore/caz? Se compara el cu un inginer din domeniul IT&C care in fiecare an trebuie sa acumuleze permanent cunostinte complexe pentru a se adapta la dinamica schimbrilor din acest domeniu?
    Comparatiile pot continua . Pentru ca acest grup mic de citeva mii de persoane detin o putere in stat - puterea judecatoreasca si acesta si-a manifestat influenta asupra puterii legislative si au reusit sa-si legifereze in mod abuziv si inechitabil o lege speciala de pensionare, acestia au impertinenta sa incerce sa ne manipuleze ca drepturile lor sunt justificate si echitabile.
    Cineva ar trebui sa le spuna direct acestora si parlamentarilor care au votat aceasta lege pentru pensiile speciale ale magistratilor ca nimic nu justifica acest statut special in comparatie cu alte categorii profesionale care sunt contribuabili reali la fondul de pensii si in plus lasa ceva in urma lor in perioada lor de activitate .
    Cred in acelasi timp ca se da dovada de mare prostie sa declari public cu atita usurinta ca merita acest judecator o pensie si mai mare .
    Este deasemenea o lipsa de bun simt si de educatie, sau, acesti oameni din acest grup profesional au ajuns sa-si deformeze gindirea logica si rationala.
    Cineva trebuie sa- trezeasca la realitate.
    • +2 (2 voturi)    
      Justificare invalidata a veniturilor magistratilor (Vineri, 20 aprilie 2012, 16:07)

      Cetatean [anonim] i-a raspuns lui voicu

      Total de acord. O completare: aceste salarii mari ale magistratilor (care reprezinta si baza de calcul pentru pensii) au fost justificate ca fiind necesare pentru a ii feri de tentatia coruptiei. Dupa cum se vede, a fost un rationament (voit?) eronat deoarece numai un caracter integru poate sa fereasca un magistrat de tentatia coruptiei.
  • +7 (7 voturi)    
    ? (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:30)

    mos ion roata [utilizator]

    Ce pensie frate....parca ar fi militian,securist sau ofiter cu merite deosebita la revolutie (tras in populatie)
  • +4 (4 voturi)    
    astept (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:37)

    unu [anonim]

    judecata divina....ca pe astia nu-i mai pedepseste nimeni in vecii vecilor......niste nesimtiti cinici si egoisti care nu au nimic de a face cu statul de drept.
  • +5 (5 voturi)    
    astia isi bat joc de noi (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:39)

    rakleta [utilizator]

    Indiferent ca apartin puterii/opozitiei ne-o trag din toate pozitiile.
  • +6 (6 voturi)    
    mai dati-i (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:41)

    Pension+ [anonim]

    Asa e! E prea putin. Mai dati-i!
  • +3 (3 voturi)    
    Legi anapoda (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:45)

    Cataleya [utilizator]

    Atata vreme cat legile nu precizeaza cat se poate de clar, ce se intampla in asemenea cazurii, este cat se poate de "normal" ca acel Costiniu sa incerce sa-si apere veniturile.
    Problema cea mare consta in faptul ca nici dupa aceasta problema tipic romaneasca, niciunui magistrat nu-i trece prin gand sa ceara modificarea legii, ca pe viitor infractorii sa nu mai fie remunerati exact ca cei care nu au incalcat legea.
    Restul sunt doar povesti de aratat muschii si de a face pe populistii (unii) si pe victimele (altii)
  • +7 (7 voturi)    
    16000? (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:46)

    VULPCRIS [anonim]

    16000 lei pensie ; Va dati seama cati prosti trebuie sa munceasca sa-i dea lu asta pensie ?
    Mai grav este ca sunt multi magistrati corupti, spagari care mai sunt si platiti de prostii din tara asta care culmea se duc in fata lor sa-i judece atunci cand este cazul.
    Bineanteles insa ca multi magistrati insa iau mita si astfel justitia devine injusta.
  • +2 (2 voturi)    
    UAU (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:59)

    Ana [anonim]

    in continuare ......LACOMIA!!!!! si iar LACOMIA cu legi speciale si oamenii nu au servicii medicale si nu au bani de 1kg de carne....si ei doar amana dosare...noi avem de lucru ....”AMÂNĂM! ca doar asa avem si noi carti de munca, paza la servici, paza acasa, plimbari pe afara ...si pensionarii amarati isi cauta dreptatea...ce dreptate si pana cand ....? De ce nu se fac proceduri clare si timp de 30 zile sa dai un raspuns? exact ca in administratie???
  • +4 (4 voturi)    
    Judecata poporului (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:08)

    anonim [anonim]

    Cred ca societatea civila trebuie sa ia atitudine. Cei care ne conduc si cei care ne judeca au intrecut orice masura.
    Nu ne este greu sa observam ce munca de calitate si in folosul cui o fac acesti oameni. Nu mai departe, dar daca ne uitam in dreapta paginii acestui articol o sa vedem lista scurta : Dosare blocate la tribunal, Dosare inchise cu sentinte definitive.
  • +2 (2 voturi)    
    pentru lanista (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:17)

    m [anonim]

    Bre.."prietene".Dupa felul in care te adresezi si inoportunitarea interventiei,cred ca esti de-al lor sau ai cam aceiasi pensie si apucaturi.Cam ce pensie crezi ca merit dupa 40 de ani de santier?
  • +3 (3 voturi)    
    cit a produs la P.I.B.-ul Romaniei ? (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:22)

    kkciosuldelahamangia [anonim]

    pt. unii fondul de pensii, e ca si contul personal din banca, iar pt. cei ce au muncit ca niste sclavi, si au cotizat, le sunt aruncate firimituri, niste marunti ca si la cersetori !
    de fapt, sclavagismul nu a incetat niciodata, doar metodele de supunere si exploatare, au devenit mai rafinate si subtile !
  • +4 (4 voturi)    
    Din cate stiu eu.... (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:23)

    Cataleya [utilizator]

    Daca Voicu , de exemplu, va fi gasit vinovat si va fi condamnat la 3 ani cu executare, din acei 3 ani i se va scadea perioada de un an de zile pe care a executat-o deja in arestul preventiv.
    Mi se pare corect.
    La fel pot sa procedeze si in cazul lui Costiniu.
    Sa-i dea pensia si toate drepturile banesti pana la publicarea sentintei, iar daca va fi gasit vinovat, sa fie obligat sa restituie toate sumele incasate de la data inceperii procesului si pana la sentinta finala.
    Mi se pare simplu si logic.
    Dar la justitia romana nimic nu e simplu. Si nici logic.
  • +2 (2 voturi)    
    jeguri..... (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:29)

    gogu [anonim]

    ....
  • +2 (2 voturi)    
    INCREDIBIL (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:36)

    black [anonim]

    In ce tara civilizata s-au mai vazut asemenea cazuri de pensii nesimtite ?actuala putere si cealalta si cealalta si...tot asa, nici nu ar trebui sa sufle in fata poporului roman cita vreme au crescut in gradinita din dosul casei acesti leviathani nesimtiti , care nu se mai pot numi romani , ci niste mutanti . Asa ca nu mai bagati in seama politicienii, nu merita nici un scuipat ,una promit si alta fac , noi sintem cobaii si pieile jupuite pentru ei.
    In tara asta ar trebui o noua revolutie, dar nu o facatura ca aia , una adevarata, in care trrebuie smuls de la radacina tot raul , cu toate fetele lui .Asta nu o pot face oamenii....
  • +3 (3 voturi)    
    plafonare (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:46)

    capingura srl [anonim]

    Un infractor primeste 4 000 de euroi pensie pentru o activitate lipsita de profesionalism, onoare si pentru lacomie patologica, iar statul plafoneaza sumele pentru restituire. Proabil reducerea sumelor pentru restituiri este ca sa poata plati aceste pensii pentru niste degenerati ca fac o purgatie obsesiva cu achitari, tegiversari, aminari si condamnari cu suspendare. Pe judecatorii astia bolnavi de lacomie i-as inlocui pe loc cu Judge Dread si Judge Death.
  • +1 (1 vot)    
    Jeguri (Vineri, 20 aprilie 2012, 16:24)

    flavius [anonim]

    Ma dezgusta personajele astea . Adica tu furi cu nerusinare , bagi la inchisoare pe cine trebe si scoti pe cine trebe contra cost si faci cariera din asta , cand iesi din sistem primesti de la stat de 16 ori pensia medie si...consideri ca e prea putin ? Spanzuratoarea ar fi prea putin !
  • +2 (2 voturi)    
    "PENSIA ESTE UN DREPT CASTIGAT" (Vineri, 20 aprilie 2012, 16:27)

    UNUL CU PENSIE NESIMTITA [anonim]

    Nu mai au pic de rusine, nicio limită, nimic uman in ei.
    Acesti indivizi, ca oameni nu pot sa le spun au intrecut orice masura.
    Ptr. ei pensia este un drept castigat, dar ptr. sutele de mii de oameni carora le-au fost taiate pensiile si au dat statul in judecata, pensia acestora nu este un drept catigat si le resping actiunile.
    Doamne, deschide mintea romanilor.
  • +4 (4 voturi)    
    incredibil dar adevarat (Vineri, 20 aprilie 2012, 16:35)

    mariana [anonim]

    Aceasta discrepanta intre pensiile din Romania este o MARE , MARE RUSINE pentru guvernantii si atotputernicii celor 20 de ani.Nu veniti cu jenantul argument ca si in tarile UE o categori profesionala sau alta ,are pensii de un nivel foarte ridicat ,"uitand "sa comparati si nivelul restului de pensii.
    Nu sunt adepta egalitarismului , dar sunt adepta fanatica a echitatii si respectarii principiului ca trebuia sa guverneze o singura lege ,care sa fie respectata cu sfintenie pentru toata lumea .
    Cred ca persoanele care au acum asemenea pensii, au avut in decursul activitatii venituri lunare pe masura ,din care sa fi contribuit corect ,nu dupa legi facute special pentru domniile lor . Daca ar fi contribuit de 9 ori mai mult ,era normal sa aiba o pensie de 9 ori mai mare decat a celor ca mine .
    Si eu am facut o facultate foarte grea si am avut si un serviciu cu foarte , foarte mare raspundere .
    Nu cred ca manuitorii legilor ar trebui sa-si faca dreptatea lor, pentru ca atunci s-ar putea ca manuitorii ciocanelor sa ne dea si ei cu ciocanele in cap .
    Ma intreb maimarii statului , pusi sa vegeze la binele muritorilor de rand si cunoscatorii legilor ,de ce nu s-au opus sa se ia din pensiile oamenilor , in mod total incorect , contributia la CAS .Probabil s-a considerat ca este un maruntis nedemn de luat in seama Au fost facute reclamatii ,cred de marea majoritate a pensionarilor
    Li s-a raspuns ca este conform legii .Nimeni nu
    s-a aplecat sa analizeze situatia si sa vada ca era incorect modul de calcul .Hotararea CCR s-a suprapus peste logica bunului simt a oamenilor .
    Imi vine sa spun iar ca este jenant.
    Daca ati ajuns in posturi de demnitate publica domnilor ,ati ajuns intr-un fel s-au altul trimisi de noi , ca sa sa guvernati in interesul nostru ,nu numai al domiilor voastre .Domnilor ,sunteti slujbasii nostrii si nu stapanii nostri , lucu pe care nu numai ca nu trebuie s-al uitati ,ci trebuie chiar sa-l tineti bine minte .
  • +2 (2 voturi)    
    morala (Vineri, 20 aprilie 2012, 16:48)

    ana [anonim]

    DA, d-na costiniu, aveti dreptate este prea putina morala in rindul magistratilor si f. multa obraznicie, aroganta., cu un cuvint ati zis bine- E PREA PUTIN--- si timpul sa va schimbati atitudinea este f putin insa cum v-ati obisnuit cu ;; SPAGA SI ALTE VENITURI ILEGALE ceace vi se da legal nu va ajunge. DA CEI DE lA CARE ATI LUAT SI PUTINUL LOR __CE SA ZICA?????? Justitie de rusine insa NU TOTI___
  • 0 (0 voturi)    
    Ne-am lamurit .. (Vineri, 20 aprilie 2012, 18:59)

    Blackarrow [anonim]

    in ce tara traim, in tara bunului plac, in tara in care hotul striga "hotii" si culmea, i se da dreptate, in tara in care orice e posibil si in care morala e in cadere libera .
    Fiti convins, dragi compatrioti de buna credinta ca individul prezentat aici nu va pati nimic, dimpotriva se va bucura pe deplin de averea sa "cistigata cinstit " pina la moarte si probabil si vreo doua serii de nepoti nestiutori si increzatori ca bunicul a fost un om "mare".
    Nu se mai pune decit problema concreta ce putem face noi, ca simpli cetateni ,in fata avalansei de dovezi ca sintem supusi de atita amar de vreme la cele mai rele tratamente in propria noastra tara . Cum putem constientiza ca noi, poporul nu mai putem tolera asemenea politici si batjocuri adresate noua ?
    A iesit lumea in strada in iarna asta si nu s-au speriat decit putin , pe moment, ca apoi sa-si reia treburile murdare. Si atunci ?!
  • 0 (0 voturi)    
    Din pacate ... (Vineri, 20 aprilie 2012, 20:52)

    Andrei [anonim]

    Nu-i vad pe cei doi Costiniu prin nimic mai presus decat cei doi tigani din Craiova care au jefuit o femeie accidentata. Din pacate, tzara este bine inzestrata cu pradatori din ambele categorii!!!
  • 0 (0 voturi)    
    "se ingradira in cercul lor de legi" (Vineri, 20 aprilie 2012, 21:24)

    lucian [anonim]

    Pana la urma ar fi de acceptat aceste privilegii, data fiind importanta justitiei in aceasta tara de hoti. Insa lipsa de performanta este revoltatoare.
    Procese care tin 7 ani, sentinte uluitoare, unele dosare zac ingropate in sertare ( prietenii stiu de ce).
    Apoi este un principiu de baza, daca vrei intradevar performanta: ataca prioritar dosarele mari, "follow the money" altfel te faci ca muncesti si astepti pensie de nspe mii.
    Dar ciocu" mic! cam asa ne-a sfatuit d-na judecatoare care sub influenta fiind, a provocat un accident si a fost declarata nevinovata.
  • 0 (0 voturi)    
    cred ca visez (Vineri, 20 aprilie 2012, 22:00)

    lem11 [utilizator]

    Nu stiu cum se face ca oamenii care trebuie sa fie un exemplu in aceasta tara mai ales ca au si pretentia ca fac dreptatea dau dovada de o nesimtire crasa.Pur si simplu ne insulta cand spune ca merita pensia, probabil pt. spagile pe care le-a luat,influenta in judecarea cauzelor. As vrea sa sper ca justitia este corecta insa pe zi ce trece mi se intareste convingerea,chiar si citandu-l pe Basescu ,justitia a facut cel mai mare rau Romaniei.
  • 0 (0 voturi)    
    In America (Sâmbătă, 21 aprilie 2012, 1:22)

    Adrian [anonim]

    Daca un judecator sau politist actual sau fost daca incalca legea pierde pensia fara drept de apel.
  • 0 (0 voturi)    
    Sefuitorii lumii (Sâmbătă, 21 aprilie 2012, 12:51)

    i+ [anonim]

    Dar LEGEA LOR CINE a facut-o de sunt discrepante intre salarii si pensii???Stie cat munceste fiecare in soare ,frig,umezeala durere sange etc omenirea de pe glob?de ce privilegiile sunt peste tot pe seama celui care lucreaza la ses vedem ca si la APIA ptr faneata da 5-600roni si la cereale mai nimic Cam asa si cu costiniu,.Muntele si dealul a fost acaparat de asiatici[evrei=asia mica]Vrem legi umane nu de exploatare a bastinasilor si imbogatirea veneticilor sustinuti de CEDO< UE uRSS .CI .SUA japnia china etc,..ETC .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by