Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, audiat la DNA într-un dosar de corupţie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 29 februarie 2012, 11:59 Dosare Anticoruptie


Mircea Hava
Foto: Agerpres
Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, vicepresedinte al PDL, este audiat miercuri la sediul DNA intr-un dosar de coruptie legat de atribuirea Serviciului de transport public al municipiului, anunta Mediafax. Mircea Hava a venit la sediul DNA Alba insotit de avocatul sau si a refuzat sa faca declaratii. Surse din randul anchetatorilor au declarat ca Mircea Hava are calitatea de invinuit in acest dosar, alaturi de alte 10 persoane, respectiv 7 angajati ai Primariei Alba Iulia si 3 ai societatii de transport public din municipiu.

Printre cei 7 angajati ai primariei se afla si cei 2 viceprimari, Ioan Bogatan si Paul Voicu, ambii membri PDL, mai spun sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, cercetarile vizeaza modul in care s-a acordat contractul pentru Serviciul de transport public societatii respective si cum s-au alocat catre aceasta o serie de subventii si sume pentru gratuitati.

Sursele citate sustin ca Hava are calitatea de invinuit, iar celelalte persoane de complici. La audieri sunt prezenti si angajati ai Primariei Alba Iulia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2366 vizualizari

  • -3 (3 voturi)    
    E transport public urias in Alba Iulia!!! (Miercuri, 29 februarie 2012, 12:48)

    Liviu Iordache [anonim]

    Mama, pai in Alba Iulia e un transport in comun mai mare ca in New York, cred ca au vreo 10 autobuze, sa tot furi! Hai sa fim seriosi, toata lumea vorbeste de asta, televizoarele sunt pline. Atunci fie este alt subiect la DNA (ce, Doamne iarta-ma sa furi de la transportul in comun din Alba Iulia, mai ales ca in cetate circulatia e interzisa?), fie se arunca toata presa pe nimic. Cam ca de obicei...
    • 0 (0 voturi)    
      Te înșeli un pic.... (Miercuri, 29 februarie 2012, 14:15)

      Emil T. [utilizator] i-a raspuns lui Liviu Iordache

      Tocmai prin prisma argumentelor tale ai vedea că ceva nu-i kosher.

      Deși orașul e mort din punct de vedere economic, aparent și-a permis să aibă o rețea computerizată ultra modernă de estimare a timpului de așteptare a autobuzelor, autobuze șmechere, automate de eliberat bilete, chestii la care Clujul de exemplu nici nu visează.

      Ca să nu mai vorbim de mentenanța acestor servicii unde probabil se duce grosul banilor în mod constant.

      Să nu mai pomenim și de alte chestii luxuriante pe care și le permite un oraș pe butuci. Fântâni arteziene inteligente, ghivece de flori peste tot, renovări de fațade de blocuri și alte operațiuni ce vor să arate opulența unui oraș falimentar.
      • 0 (0 voturi)    
        Aha, alea sunt holograme! (Miercuri, 29 februarie 2012, 16:35)

        Liviu Iordache [anonim] i-a raspuns lui Emil T.

        Aha, acum m-am prins, multumesc ca m-ati lamurit! Deci, alea, autobuzele elegante, grafic computerizat al circulatiei transportului, automate de eliberat bilete sunt holograme, ele, de fapt, nu exista, banii au fost ciorditi, alea pe care le vedeti dvs, ca vad ca sunteti documentat, nu exista, sunt o parere! Oricum, era mai bine sa se duca la cluj sa ia niste autobuze la reforma, eventual sa le traga cu niste cai cind dadeau in primire. Gata, m-am prins, iar cheltuielile astea au fost facute pentru 2 luni, prin aprilie vor lua altele!
        • 0 (0 voturi)    
          Aha, da. (Miercuri, 29 februarie 2012, 16:54)

          Emil T. [utilizator] i-a raspuns lui Liviu Iordache

          N-am susținut că ele nu există ci pun la îndoială modul prin care ele s-au realizat.

          Generozitatea cu care edilii orașului aleg soluții scumpe pentru diverse probleme la care orașe mai mari cum este Clujul aleg soluții mai puțin costisitoare coroborat cu faptul că există deja dovezi palpabile de contracte păguboase, mă face să mă gândesc că în spatele lor există diverse cumetrii specifice orașelor mici unde "toată lumea cunoaște pe toată lumea".

          Am susținut acum câteva luni că Hava trebuie să fie următorul Apostu și uite că și buba asta e pe cale să explodeze.
      • 0 (0 voturi)    
        lui Emil T (Joi, 1 martie 2012, 1:41)

        Liliana Horvath [anonim] i-a raspuns lui Emil T.

        Nu stiu de ce spuneti ca orasul e mort economic,e un oras mai mic dar nu mort economic,este destul de curat si in ultimii ani s-a schimbat mult si noi albaiulienii asteptam sa se termine investitiile incepute care vor aranja si mai mult orasul,deja este vizitat de mai multi turisti.Apropo se fatadele blocurilor,ele sunt realizate din banii proprietarilor si nicidecum a primariei iar ptr aceasta avem gratuitate un singur an la impozit.Echipa de la primarie chiar a facut ceva ptr oras.
  • +2 (2 voturi)    
    dna (Miercuri, 29 februarie 2012, 12:51)

    maryus999 [utilizator]

    DNA ... incep sa devin fan DNA ... pot sa votez cu ei la urmatoarele alegeri ? :))
    bravo domnilor ...
  • +1 (1 vot)    
    Dar Pavajele? (Miercuri, 29 februarie 2012, 13:07)

    Emil T. [utilizator]

    Dar cu Pavajele și Dalele cum stăm? E o gaură de câteva zeci de milioane de euro furnizată cu eleganță Elis Pavaje SRL, afiliată PDL prin intermediul neamurilor lui Hava.

    Pe deoparte albaiulienii furnizează voturi pentru că primesc pavaje/dale colorate frumos și în cel mai obscur fund de grădină, pe de alta PDL își primește cota grasă din pradă. Între timp orașul este absolut mort din punct de vedere economic din pricina primărelului întronat pe viață ca primar, incompetent și interesat doar de propriul ciolan.
  • +1 (1 vot)    
    Blestemul Custozza? (Miercuri, 29 februarie 2012, 14:08)

    Maxa [anonim]

    ... si cu distrugerea unuia dintre cele mai vechi parcuri din Transilvania - Parcul Custozza - in plin centru istoric, din bani europeni ?
  • 0 (0 voturi)    
    bravooo (Miercuri, 29 februarie 2012, 16:13)

    cristi [anonim]

    bravo dna in sfirsit se mai verifica si acesti gamsteri care fac profit pe bani nostri aceste subventii sint date pentru acoperirea celtuielilor de transport si nu pentru a face profit aceasta firma a fraudat statul romin cu citeva milioane de euro anual achizitionind autgara din alba-iulia si masini pentru a face transport si in alte orase oferinduse contracte de transport fara licitatii legale ex transportul de la turda speram ca procurori dna vor avea in vedere si acest aspect mai mult pentru masinile care lucrau la turda se incasa subventie si la alba si la turda desi legislatia in vigoare spune clar pentru ce este aceasta subventie
  • 0 (0 voturi)    
    bravoo (Miercuri, 29 februarie 2012, 16:19)

    cristian [anonim]

    sper ca macar voi presa spuneti adevarul


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by