UPDATE Procurorul Maximilian Balasescu a fost retinut pentru 24 de ore pentru o "presupusa acuzatie de luata de mita"

de Corina Ionel     HotNews.ro
Miercuri, 1 februarie 2012, 12:17 Dosare Anticoruptie


Maximilian Balasescu
Foto: Agerpres
Procurorul Maximilian Balasescu este cercetat de procurorii DNA pentru infractiunea de luare de mita, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Maximilian Balescu este acuzat ca a pretins, in calitate de procuror, suma de 300.000 euro, in doua transe, pentru ca in schimb sa dispuna ridicarea masurarilor asiguratorii luate fata de denuntator. Pe data de 31 ianuarie, ar fi primit, suma de 90.000 lei si 80.000 euro, ocazie cu care s-a constatat infractiunea flagranta.

UPDATE Procurorul Maximilian Balasescu a fost retinut pentru 24 de ore pentru o "presupusa acuzatia de luata de mita", a declarat avocata procurorului, Adriana Cerea. Aceasta a precizat ca Maximilian Balasescu a invocat dreptul la tacere prin urmare nu poate sa ofere mai multe informatii.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de Maximilian Ion Balasescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, "in cursul lunii ianuarie 2012, inculpatul Balasescu Maximilian Ion, in calitatea sa de procuror, a pretins de la un denuntator, prin intermediari, suma de 300.000 euro, in doua transe, pentru ca in schimb sa dispuna ridicarea masurarilor asiguratorii luate fata de denuntator, intr-un dosar in care acesta era cercetat, alaturi de alte persoane, pentru complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave. In schimbul banilor, procurorul Balasescu Maximilian Ion urma sa dispuna, cu privire la acelasi denuntator, disjungerea cauzei si formarea unui dosar separat in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala."

"La data de 31 ianuarie 2012, inculpatul Balasescu Maximilian Ion a primit de la denuntator, prin intermediar, suma de 90.000 lei si 80.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Avand in vedere calitatea de magistrat a inculpatului Balasescu Maximilian Ion, la data de 1 februarie 2012, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat masura retinerii pentru 24 de ore", se precizeaza in comunicat.

"Ca urmare a incuviintarii, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, a arestarii preventive a inculpatului Balasescu Maximilian Ion, acesta urmeaza a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile", se mai precizeaza in comunicat.

Procurorii DNA efectueaza cercetari si fata de alte doua persoane, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de complicitate la luare de mita.

Potrivit comunicatului, "punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
"

Ora 12.26: "In acest moment, pe numele domnului procuror nu se afla emisa nicio ordonanta de retinere. Daca s-ar ajunge la acest lucru, ar fi nevoie de un aviz din partea Consiliului Superior al Magistraturii", a declarat Livia Saplacan, purtator de cuvant in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), citata de Adevarul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5571 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    oare? (Miercuri, 1 februarie 2012, 12:27)

    numa [anonim]

    nu au vazut in "stele" ca e urmarit d-nul procuror?

    ha,ha,ha

    cred ca vor intra in faliment stimabilele vrajitoare

    ha,ha,ha
    • +10 (10 voturi)    
      foame mare are don'procuror (Miercuri, 1 februarie 2012, 12:38)

      excalibur [utilizator] i-a raspuns lui numa

      daca la un dosar aflat sub lupa, datorita atentiei massmed.. nu te poti abtine, cred ca la celelalte era pirjol.. ar trebui sa i se verifice toate dosarele in care a dat nup
      • -5 (5 voturi)    
        Buna dimineata (Miercuri, 1 februarie 2012, 13:03)

        Anonim [anonim] i-a raspuns lui excalibur

        Cred ca tu vorbesti ca sa nu adormi. Nu-ti dai seama ce curaj trebuie sa ai sa arestezi atatea clanuri de interlopi si la ce riscuri te supui. Daca ar fi luat ceva alea nu mai erau in puscarie acum.
        DNA-ul urmeaza procedura. Au primit o plangere de la ghicitoarele lui peste si acum il intreaba daca e adevarat. Un mare fassss
        • +3 (3 voturi)    
          anonimuleee (Miercuri, 1 februarie 2012, 13:24)

          excalibur [utilizator] i-a raspuns lui Anonim

          tare curajos trebuie sa fii, cind esti cu masca pe figura... chiar crezi ca procurorii in totalitate sunt ingeri?? nu ai mai vazut de astia manjiti?? inseamna ca cei care au cazut pina acum au fost victime, nu?? si ce are asta cu prefectura? sau crezi ca milogul asta a pus stavila clanurilor din R.?? mai iesi afara si pune ghiata la cap, durule
      • +1 (1 vot)    
        Verificare (Miercuri, 1 februarie 2012, 13:07)

        DD [anonim] i-a raspuns lui excalibur

        Pai presupun ca i se verifica, nu?
  • +4 (4 voturi)    
    /// (Miercuri, 1 februarie 2012, 13:04)

    bogdan [anonim]

    Ce aveti cu saracul om are si el probabil inca o casa de ridicat sau inca un concediu sa mai scape de tara asta :)))
    Am o idee : toti cei nevinovati ca Nastase si acest stimabil procuror sa formeze o coalitie sa si apere mai bine drepturile :)))(editat de HotNews.ro)
  • -1 (1 vot)    
    procurorul (Miercuri, 1 februarie 2012, 13:15)

    lcx [anonim]

    i-am mai vazut mutra la tv ,....cu ocazia alegerilor din 2008 parca ...??!!! dubios personaj
  • -1 (5 voturi)    
    Ce nu spune Hotnews (Miercuri, 1 februarie 2012, 13:55)

    Poseidonn [anonim]

    Ce nu spune Hotnews este ca domnul procuror in cauza este unul din cei care s-au "ocupat" de dosarele in care era si este acuzat bravul nostru presedinte Baselu....si probabil unul din cei mai infocati opozanti ai acestuia, chiar daca nu a fost foarte mediatizat....

    Coincidenta?
    • +2 (2 voturi)    
      ops (Miercuri, 1 februarie 2012, 14:16)

      oparica [anonim] i-a raspuns lui Poseidonn

      trebuia don procuror sa dea in bobi la vrajitoare
      glumind, nu sa ia bani, asta in cazul in care s-a intamplat
  • +3 (3 voturi)    
    oau.. (Miercuri, 1 februarie 2012, 14:19)

    marea [anonim]

    interesant poseidon ce spui....
    dar chestia cu" infocat opozant" ia deja o turnura personala fata de baselu

    pe cand il vedem si pe el in piata universitatii?
    • +1 (1 vot)    
      si totusi.... (Miercuri, 1 februarie 2012, 14:55)

      Poseidonn [anonim] i-a raspuns lui marea

      Nu stiu in ce masura instrumentarea dosarelor a avut vreo turnura personala....
      Nu stiu daca ce se intampla acum are fundament real sau nu...sau daca i se trage de la Baselu himself sau nu...

      Cred doar ca trebuie considerata si aceasta varianta, avand in vedere circumstantele din trecut...

      PS: acelasi procuror l-a bagat dupa gratii si pe Gigi Becali (oare cum nu a luat mita de la cioban si a luat de la vrajitoare?)
  • 0 (2 voturi)    
    cel mai bun tratament. (Miercuri, 1 februarie 2012, 15:32)

    Demigod [utilizator]

    Cel mai bun tratament oferit oamenilor statului e o felie din realitate-a ce o ofera celorlalti.

    La judecatori o sentinta, la procuror un pic de arest, la nesimtita de la ghiseu o coada si servire cu indolenta, inspectorului o inspectie, si seria continua.

    Daca ar primi fiecare o portie, doar asa, de gust, lucrurile ar merge mai bine in tara asta.
  • 0 (0 voturi)    
    Balasescu o procuror spagar !!!! (Miercuri, 1 februarie 2012, 15:41)

    Nonis Ioannis [anonim]

    Acest spagar Procururor a primit spaga de milioane de euro anul 2008 sa scote NUP la sandajisti Malideros si Tirpintiris !
    A venti momentul sa plateste pentru toate nedreptate si coruptie care a facut pana astas!
    La sfarsit exista Dumnezeu !!!
  • -2 (2 voturi)    
    ce bataie de joc (Miercuri, 1 februarie 2012, 17:46)

    GABI DIMA [anonim]

    asa se intampla cand te apuci de treaba si vrei sa iti faci meseria,ti-a rupt capu' DNA-ul ,si te linistesti,ce pacat ca se pierd din sistem asa oameni pregatiti cum este Maximilian Balasescu .
  • -2 (2 voturi)    
    ce bataie de joc (Miercuri, 1 februarie 2012, 17:46)

    GABI DIMA [anonim]

    asa se intampla cand te apuci de treaba si vrei sa iti faci meseria,ti-a rupt capu' DNA-ul ,si te linistesti,ce pacat ca se pierd din sistem asa oameni pregatiti cum este Maximilian Balasescu .
  • 0 (2 voturi)    
    Intrebari! (Miercuri, 1 februarie 2012, 18:16)

    Vlad [anonim]

    Procurorul Balasescu nu e prost. Aste e sigur! Si daca era de notorietate faptul ca se afla de mult in vizorul DNA, sigur stia si el si stia mult mai bine decat noi. Ce inteleg eu din informatiile date pana in prezent. Ca o persoana interesata, denumita de DNA denuntator, a spus (subliniez, a spus) ca procurorul i-ar fi cerut mita si s-a intalnit cu o alta persoana (nu cu procurorul) careia probabil ca a incercat sa-i dea niste bani, moment in care DNA-ul zice ca i-a prins in flagrant. Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca totul sa fie o facatura? Este posibil ca doua persoane sa joace o mica comedie si procurorul sa cada nevinovat? E clar ca denuntatorul-mituitor avea interes. Nu stim inca cine era intermediarul si daca exista vreo proba directa si clara din care sa rezulte ca procurorul i-ar fi cerut sa intermedieze mita. Altfel, pot exista persoane care, dintr-un interes anume sau constranse, sa se dea drept intermediar si sa spuna ca procurol i-ar fi cerut sa primeasca pentru el mita. Daca aceste lucruri se vor clarifica poate ca imi voi putea face o parere despre vinovatia lui Balasescu. Deocamdata am intrebari!
    • 0 (0 voturi)    
      uh (Miercuri, 1 februarie 2012, 22:44)

      Canada. [utilizator] i-a raspuns lui Vlad

      nu vreau sa fiu rau, dar: te mai suporti?
    • 0 (0 voturi)    
      spagar Balasescu (Duminică, 5 februarie 2012, 20:26)

      annis [anonim] i-a raspuns lui Vlad

      Nimen nu a spus ca Balasescu este prost! Am spus ca este cel mai mare spagar "Procuror" si rusine Romaniei! Se nu intelegi seamna ca ai alte interese !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by