Scandalul politistilor de la Sectiile 1 si 3: 15 agenti au fost arestati preventiv/ Politistii erau ascultati cu microfoane montate in masinile de serviciu

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 11 ianuarie 2012, 17:01 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, arestarea preventiva pentru 29 de zile a 15 politisti de la sectiile 1 si 3 din Bucuresti, decizia fiind luata intr-unul dintre cele doua dosare aflate la aceasta instanta, informeaza Mediafax.

O instanta a Tribunalului Bucuresti s-a pronuntat astfel intr-unul din cele doua dosare in care procurorii au cerut arestarea preventiva a 29 de politisti de la sectiile 1 si 3.

Intr-unul din dosare procurorii au cerut arestarea preventiva a 15 politisti, solicitarea fiind admisa.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Propunerea de arestare preventiva privindu-i pe ceilalti 14 politisti a fost judecata intr-un al doilea dosar in care instanta nu a luat inca o decizie.

Anchetatorii au montat tehnica audio-video in masinile de serviciu ale agentilor de la sectiile 1 si 3 din Capitala pentru a putea surprinde momentele in care acestia luau bani pentru a nu-si exercita atributiile, toate acestea devenind probe la dosarul de coruptie.

"In urma administrarii intregului material probator a rezultat urmatoarea situatie de fapt, care va fi prezentata in functie de autospecialele utilizate de agentii de politie, intrucat in aceste autoturisme a fost introdusa tehnica audio-video prin care au fost inregistrate actiunile agentilor de politie", noteaza procurorii in referatul cu propunere de arestare preventiva a 14 agenti de politie, obtinut de Mediafax.

Astfel, reiese din documentul citat, ofiterii anticoruptie au montat tehnica in sapte autospeciale ale MAI, fiind surprinse momente elocvente ale faptelor comise de agentii cercetati.

In acest caz parchetul a emis doua referate cu propunere de arestare preventiva, impartind astfel lotul politistilor in doua grupuri.

In documentul citat procurorii prezinta succint zecile de cazuri in care politistii au oprit soferi care au incalcat regulile de circulatie, pe care, prin diverse aluzii, i-au convins sa le dea bani pentru a nu fi amendati.

"La data de 13 octombrie 2011, Dan Ungureanu in timp ce isi desfasura activitatea pe autospeciala cu nr. de inmatriculare MAI ¬ impreuna cu Constantin Ghergu si Alexandru Florentin Dobre, in intervalul orar 19:38-19:47 l-au urmarit si oprit in trafic pe ¬ sub pretextul ca acesta a circulat pe interzis si avea expirata inspectia tehnica periodica a autovehiculului. Dupa oprire, utilizand acelasi tipar infractional ce include un dialog cu celalalt membru al echipajului de politie, prin care i se sugereaza contravenientului o modalitate de a eluda sanctionarea sa, prin expresii de genul "amenda este foarte exigenta", inculpatii au pretins si primit o suma de bani, pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu", se arata in referatul procurorilor trimis instantei de judecata.

Procurorii arata ca agentii de politie lucrau in echipa, ca intr-o piesa de teatru, ei avand "roluri" bine stabilite. "Semnificativ este faptul ca la actele de pretindere politistii aflati in tura actioneaza ca o "echipa", in sensul ca fiecare joaca un "rol" care se completeaza foarte bine cu ale celorlalti (de exemplu: "hai sa-l ajutam pe domnul" sau "ce facem, colegul")", noteaza procurorii.

Alte expresii ale politistilor au mai fost: "ramaneti fara permis-treaba dvs., noi v-am dat actele", "aveti nevoie de permis", "depindeti de permis...cum sa te ajut eu pe tine", "stiti ca se retine permisul...eu ce sa va fac", "ramaneti fara permis...du-te la masina si gandeste-te", "o sa va eliberam o dovada...ce facem mai", "eu ori nu mai scriu deloc, ori scriu ce am constatat...cum ziceti sa o rezolvam", "lasam la aprecierea dvs", "dumneavoastra hotarati...mingea este in terenul dumneavoastra", "il ajutam intr-un fel pe domnul", "nu vrem sa ne facem probleme, domnu' e baiat educat", "va pot da amenda pe loc, v-am dat documentele, mai departe depinde de dvs.".

Parchetul Tribunalului Bucuresti a anuntat, marti, in urma perchezitiilor la sectiile 1 si 3 de Politie, ca procurorii cerceteaza, din 6 ianuarie, 31 de agenti de politie, pentru luare de mita, abuz in serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostitutie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate in mod ilegal sau tortura.

Politistii de la sectiile 1 si 3 sunt acuzati ca luau mita individual sau impreuna cu unul sau doi colegi, de la soferi contravenienti, dar si de la proxeneti si prostituate, iar in unele situatii, la sfarsitul turei imparteau banii obtinuti, sumele fiind cuprinse intre 50 si 600 de lei.

Peste 100 de infractiuni au fost retinute in sarcina celor 31 de politisti, acestea fiind comise, potrivit lui Staicu, in perioada octombrie - decembrie 2011.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4343 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Politisti proxeneti si tiganci vrajitoare (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 17:22)

    Bucurestiul interlop [anonim]

    Politistii ilfoveni au retinut, miercuri, noi persoane in dosarul vrajitoarelor Melisa si Vanesa, acuzate de inselaciune dupa ce au cauzat prejudicii de sute de mii de euro mai multor persoane publice din Romania.

    Vrajitoarea Melisa ramane in arest

    Mai exact, agentii de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Ilfov au retinut patru rude ale Melisei si Vanesei, care vor fi prezentate, miercuri seara, in fata Parchetului de pe langa Tribunalul Buftea cu propunere de arest preventiv pentru 29 de zile.

    Printre persoanele in cazul carora va fi cerut arestul preventiv se numara si sotii celor doua vrajitoare. In timp ce sotul vrajitoarei Vanesa a fost retinut, sotul Melisei nu a fost gasit.

    Vrajitoarele Melisa si Vanesa isi racolau clientii facand publicitate in presa, pentru a-si atrage victimele, pe care le convingeau apoi, prin amenintari si santaj, sa le dea sume mari de bani si obiecte de valoare.
  • +4 (4 voturi)    
    Oare cand? (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 17:55)

    doru [anonim]

    M-am saturat de stiri in care se fac arestari, ni se arata dovada arestarii (si implicit anuntata puscarie care-l paste) ,dar tipul scapa dupa 29 de zile
    • +4 (4 voturi)    
      plaga nationala (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 18:36)

      tomus n. [anonim] i-a raspuns lui doru

      asta e justitia romana ... o rusine nationala, o plaga sociala a Romaniei
  • +1 (1 vot)    
    oare cu cit scapa si astia (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 20:44)

    gopo111 [utilizator]

    cred ca le da cu suspendare, ca deee............ banii se imparteau cu cineva, asa ca propun ca judecatorii care le dau cu suspendare, sa faca ei echivalentul la puscaria care militieni ar trebui sa o faca si sa nu mai profeseze niciodata in viata lor ca judecatori, sa fie oameni de rind jegurile


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by