​​VIDEO Final de proces in dosarul Trofeul Calitatii. Procurorii au cerut inchisoarea cu executare. Adrian Nastase: Este un dosar politic al DNA, politia politica a lui Traian Basescu

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 10 ianuarie 2012, 1:04 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase la ICCJ
Foto: Hotnews
Dupa 1064 de zile de la trimiterea in judecata magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au finalizat dosarul de coruptie Trofeul Calitatii in care este inculpat Adrian Nastase. Dupa ce au fost audiati ultimii trei martori din cei 954 propusi de achetatori si de inculpati procurorii DNA au solicitat ca Adrian Nastase si coinculpatii din dosar sa fie condamnati la inchisoare cu executare. In sala de judecata fostul premier a sustinut ca este nevinovat si a declarat ca este victima unui proces politic si ca dosarul a fost realizat de DNA, politia politica a presedintelui Traian Basescu. Sentinta va fi pronuntata pe 23 ianuarie.    
  • Citeste in text o relatare din sala de judecata. Vezi si rechzitoriul integral al dosarului Trofeul Calitatii.
  • Lucian Bolcas aparator al lui Nastase: “La Nurnberg cineva a spus ca intotdeauna invingatorii ii vor judeca pe cei invinsi.”
  • Nastase:  “Este foarte clar ca in acest moment DNA este politia politica a lui Traian Basescu.”
  • Viorel Ros: "Sub masca unui personaj dur se ascunde insa o persoana sensibila"

Dosarul Trofeul Calitatii pe scurt. Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca in 2004 a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea "Trofeul calitatii in constructii" a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.

Organizatoarea simpozionului incriminat a fost Irina Jianu, inspectorul general al Inspectoratului de Stat in Constructii, functie in care a fost numita ca urmare a relatiilor la nivel inalt pe care le avea in PSD, sustin anchetatorii. Taxele de participare au fost de cinci milioane de lei vechi pentru persoanele fizice (circa 125 de euro la acea data) si 15 milioane de lei vechi (aproape 400 de euro la acea data) pentru cele juridice. In total, s-a strans suma de 67,4 miliarde de lei vechi.

Citeste aici detaliile dosarului


Ora 10:05 Incepe procesul in sala de judecata sunt prezenti, Adrian Nastase, Irina Paula Jianu, Bogdan Popovici. Completul de judecata este format din judecatorii: Ionut  Matei, Cristina Rotaru si Ioana Bogdan. Pentru acest termen au fost citati un martor propus de Irina Jianu si expertii contabili Stamatescu Anghel, Simion Mihaela. In sala este prezent si avocatul Gheorghita Mateut aparator al inculpatului Vasile Cristian.

Magistratul asistent citeste lista celor prezenti si anunta ca la dosar au fost depuse o serie de precizari. Se mai arata ca avocatii lui Adrian Nastase au cerut reaudierea unor martori. Expertii din cauza anunta ca au depus o indreptare de eroare materiala fata de expertiza contabila pe care au realizat-o in dosar.

Ora 10:25 Instanta anunta ca va fi audiata martora Alina Otel, fost director economic la Vertcon.  "Personalul Vertcon a fost implicat in campania electorala pentru Adrian Nastase. Mai exact angajatii aranjau materialele de campanie in pungi. Irina Jianu era prezenta si coordona activitatea dar nu era actionar al companiei. Ea fusese actionar la Vertcon si Conimpuls", relateaza martora.

Alina Otel povesteste ca cei care au muncit la campania lu Adrian Nastase erau platiti din profiturile societatii dar fara a fi inregistrate in mod clar. "Au fost platite si persoane din afara societatii. Banii erau pusi in plic dar nimeni  nu a semnat pentru bani", a mai relatat martora.

Ora 10:45 Fostul director economic spune ca materialele electorale pentru campania lui Nastase proveneau de la Eurografica. "Stiu ca proveneau de la Eurografica pentru ca am auzit discutiile dintre doamna Popa si doamna Jianu. Transporturile veneau noaptea. Stiu asta de la colegii mei. Mai stiu ca la Vertcon au venit doua facturi pentru pixuri inscriptionate Adrian Nastase cred ca erau in jur de 10 000. Pixurile au fost inregistarate ca rechizite la ordinul inculpatei Popa.", spune martorul. Avocatii si procurorul pun mai multe intrebari. Martora spune ca nu l-a vazut pe Adrian Nastase la sediul Vertcon.

Ora 11:20 Instanta arata ca partile nu au depus obiectiuni fata de suplimentul de expertiza depus la dosar. Este audiat expertul contabil Stamatescu Anghel. Este intrebat de instanta ce rol aveau companiile care au colectat taxe pentru Trofeul Calitatii, daca pot fi incadrate ca organizatori. Expertul sustine ca aceste companii au fost de fapt prestatori de servicii dar ca au fost platite din taxele colectate. "Din punctul meu de vedere contractele incheiate de ISJ-uri si companiile care au colectat taxele pt TC nu pot fi considerate documente justificative. Nu a existat o delegare pentru buget pentru inspectoratele teritoriale", spune expertul.

Ora 11:52 Instanta si expertul discuta tehnic pe marginea expertizei. Avocatii si procurorul pun intrebari expertului. Este invitat in sala cel de al doilea expert Simion Mihaela care este interogata de procuror. "In opinia me cele cinci societati au fost organizatorii Trofeului Caliatii si nu ISC. Nu stiu cum s-a desfasurat relatia comerciala dintre societati si ITC-uri. Realitatea serviciilor prestate a fost dovedita partial", afirma experta.

Ora 12:20 Audierea expertilor s-a finalizat. Avocatii lui Adrian Nastase solicita audierea a trei suporti optici, CD-uri cu imagini de la Trofeul Calitatii. "Sunt trei suporti care sunt citati in rechzitoriu care nu au putut fi deschisi. Este important sa vedem daca aceste imagini vin in apararea clientului meu. Este important sa vedem aceste inregistrari sa vedem exact ce s-a intamplat", insista avocatul Ion Cazacu. Spune ca a depus la dosar 50 de inscrisuri. Avocatul arata ca a mai depus la dosar rezulate ale unor sondaje care aratau ca Adrian Nastase avea sanse mici la alegerile prezidentiale.

Ora 13:15 Avocata cere ca societatea Vertcon sa fie inclusa ca parte vatamata si cere reaudierea martorei Pop Cristina. Instanta intreaba daca mai sunt cereri, avocatii supun ca nu au alte cereri. Procurorul spune ca CD-urile invocate au fost puse la dispozitia avocatilor. Solicita instantei respingerea cererilor de audiere a Cristinei Popa, si introducerea Vertcon ca parte vatamata. Si instanta respinge cererile. "Cercetarea judecatoreasca s-a finalizat", anunta judecatorul dupa care mentioneaza ca va suspenda sedinta de judecata pentru o ora.

Ora 13: 52 Sedinta de judecata este reluata. Procurorul da citire materialului de urmarire penala, adica este citit rechizitoriul dosarului.  Vezi mai jos rechizitoriul integral.
Procurorul arata cum a fost utilizat Trofeul Calitatii ca vehicul de colectare de bani pentru campania electorala a lui Adrian Nastase. Procurorul arata ca martorul Popa Cristina de Vertcon a depus in 2006 un autodenunt in care a spus ca Verton a platit sume de bani pentru campania lui Adrian Nastase.

Ora 14:31 Procurorul citeste in continuare din rechizitoriul care are aproape 900 de pagini. Reprezentantul DNA sustine Adrian Nastase s-a implicat direct in realizarea materialelor electorale.  Acuzarea sustine ca ISC s-a constituit in parte civila si a constat prejudiciu. Vezi mai jos rechizitoriul dosarului. In final procurorul solicita pedeapsa cu inchisoarea. Presedintele completului il intreaba pe reprezentantul DNA daca solicita pedeapsa cu inchisoarea cu executare sau cu suspendare. “Cu executare domnule presedinte”, raspunde procurorul. De asemenea reprezentantul DNA solicita ca Adrian Nastase sa plateasca despagubiri, sa ii fie confiscata o suma de bani si restrangerea unor drepturi.

Ora 14:45 Instanta da cuvantul apararii.  Isi incepe pledoaria Ion Cazacu primul din cei patru avocati ai lui Adrian Nastase. Citeaza dintr-un editorial al lui Adrian Nastase intitulat “Frigul care vine din noi” (vezi aici editorialul http://www.jurnalul.ro/editorial/frigul-care-vine-din-noi-533877.htm). In continuare citeaza si doua titluri din presa, "Ne aflam in ultimii 20 de ani in fata unui dosar eminamente politic. Este un dosar confectionat oponentului puterii. Am incercat sa va aratam ca este un dosar confectionat in laboratoarele DNA.", spune avocatul.

In fata instantei sustine ca initial dosarul avea ca acuzatie centrala faptul ca Adrian Nastase a utilizat Trofeul Calitatii pentru a-si construi case. "In cursul cercetarii judecatoresti care s-a derulat intr-un ritm alert uneori gafait s-a determinat adevarul. Noi asteptam o solutie corecta", mai spune avocatul lui Adrian Nastase.  Avocatul sustine ca din cei 974 de martori citati au fost audiati 741 dintre care cinci martori ai apararii. Alţi 117 nu s-au prezentat, 67 nu au fost citaţi niciodata, 11 sunt morţi, iar 26 sunt membri ai PSD.

Avocatul sustine ca numirea Irinei Jianu nu a avut conotatii politice. "Ati vazut declaratiile martorilor care v-au declarat ca Trofeul Calitatii a reprezentat o manifestare profesionala benefica", sustine avocatul Ion Cazacu. Avocatul arata ca faza finala a Trofeului Calitatii s-a desfasurat cu o zi inainte ca Adrian Nastase sa isi inregistreze oficial candidatura la  BEC.

"Parchetul va aratat ca ar fi existat un prejudiciul de 69 miliarde de lei vechi. Cred ca ati depistat ca expertiza DNA are lacune. Expertiza din dosar a aratat cu totul altceva ca ISC nu a incasat niciun ban. Toate lucrurile au fost demontate.", mai spune avocatul.

"Mandatarii financiari ai PSD domnul Roibu, doamna Rovana Plumb, domnul Stireanu au declarat ca Adrian Nastase nu a utilizat fondurile din campania electorala. Dupa un prim esec parchetul a dorit sa evite un nou esec dar s-a infundat. Este un dosar confectionat. Parchetul nu a reusit sa demonstreze adevarul", sustine avocatul. El explica instantei  ca materialele despre care vorbesc procurorii erau in realitate postere si nu afise electorale.

Ora 15:00 Avocatul isi incheie pledoaria citand din nou din Adrian Nastase si din Winston Churchill. "Domnule presedinte nu distrugeti adevarul. Aveti o resposabilitate politica", este inrerupt de judecator. "Nu am nici o responsabilitate politica eu judec o cauza", spune presedintele completului.

Avocatul revine: " Intr-adevar aveti o responsabilitate morala. Dumneavoastra cand va retrageti in camera de consiliu si decideti puteti face doar ce moartea mai poate face sa transformati o viata in destin.", isi incheia avocatul Cazacu.

Ora 15:09 In continuare isi prezinta pledoaria cel de-al doilea avocat in apararea lui Nastase. "S-a incercat anihilarea unui adversar politic. Analizand probatoriul din dosar va cer achitarea lui pe litera A, adica fapta nu exista", spune avocatul.

In continuare ia cuvantul avocatul Viorel Ros: "Atunci cand esti in prezenta lui Adrian Nastase esti obligat sa fii ceva mai destept. Apararea pe care o fac este apararea facuta unui prieten de care m-am apropiat. Sub masca unui personaj dur se ascunde insa o persoana sensibila. Sunt acuzatii politice a spus-o toata lumea, de exmplul domnului Ion Cristoiu, o spune toata presa", explica Viorel Ros.

“Nu exista nicio implicare a lui Adrian Nastase in Trofeul Calitatii. Va rog sa constati ca nu exista nici o infractiune care sa i se retina lui Adrian Nastase. De aceea va cer sa sa il achitati", isi incheie pledoaria Viorel Ros.

Al IV-lea avocat a lui Nastase este Lucian Bolcas. "Este greu de stabilt adevarul cu unelte juridice cand avem de-a face cu acuzatii eminamente politice.  Adrian Nastase este vinovat. Este vinovat ca a indraznit sa candideze la presedentie.", spune avocatul Bolcas.

Citeaza din procesul de la Nuremberg: "imi aduc aminte ca la Nurnberg cineva a spus ca intotdeauna invingatorii ii vor judeca pe cei invinsi, ca tot se vorbea despre numarul mare de martori din acest dosar comparabil cu procesul de la Nurnberg”

  • NOTA Citatul ii apartine lui Hermann Goering care dupa ce i-au fost prezentate acuazatiile. “The victor will always be the judge and the vanquished the accused'”, a scris Goering pe marginea documentului.
Citeste aici rechizitoriul dosarului


Lucian Bolcas povesteste de un proces din 1966 la care participat. Apoi felicita instanta pentru modul in care a audiat cei peste 700 de martori.

Ora 16:09 "Va rog sa pronuntati achitarea juridica in acest dosar politic", spune in incheiere Lucian Bolcas. El este ultimul avocat care il reprezinta pe Nastase.

Rand pe rand se prezinta in fata instantei avocatii celorlalti invinuiti in dosar: Irina Paula Jianu, Bogdan Popovici, Popovici Maria, Gasparovici Diana si Vasile Mihai Cristian.

Ora 17:07 Avocatii isi termina pledoariile. Presedintele de sedinta il invita pe Adrian Nastase la ultimul cuvant, pledoaria finala a inculpatului inainte de sentinta.

  • “Victoria are multi parinti iar infrangerea este orfana. Am descoperit asta din 2004 de cand am fost in permanenta hartuit politic si acuzat in permanenta. Ultima acuza este recenta. Sunt acuzat ca din vina mea nu am aderat la UE in 2004.
  • Voi spune de ce acesta este un dosar politic. Vreau sa citez din Traian Basescu care, in campania din 2004, raspunzad la o intrebare a unui jurnalist legat de acuzatiile pe care le formula la adresa mea, a spus asa: <<Avem informatii, nu avem probe, dar le vom cauta dupa campanie>>”. Si dupa campanie au inceput dosarele. Pedeapsa cu moartea a fost abolita dar unii procurori au incercat sa indroduca pedeapsa cu moartea politica.
  • Ceea ce s-a cerut astazi cu interzicearea unor drepturi imi arata clar ca se doreste tinerea mea in afara urmatorului ciclu elctoral. Asa cum am spus sunt nevinovat pentru acuzatiile care imi sunt aduse. A fost clar ca nu am nu am numit-o in functie pe doamna Jianu. A clarificat asta domnul Mitrea, a fost clar ca nu am semnat nici un contract, ca nu il cunosteam pe Cristian Vasile. Credeam ca procurorii au sa vina si cu probe in aparare. Nu am inteles de ce a fost facut acest dosar. Doar pentru ca am candidat in 2004? Procurorii au incercat sa demonstreze ca Adrian Nastase este un tip foarte corupt.
  • Am aratat ca nu am avut nici o legatura cu Trofeul Calitati. Avand in vedere ca Trofeul Caliatatii a inceput in 2003 era clar ca nu puteam avea nici o legatura. Inteleg ca cei care castiga alegerile trebuie sa ii judece pe cei invinnsi. Asa s-a intamplat si cu Ion Iliescu dupa ce a pierdut a aparut dosarul cu afisele din Franta.
  • Este clar ca exista o presiune in acest dosar. In acesta dosar era legat de constructia casei mele din Zambaccian. Apoi a fost pe chestiunile legate de afise. Nu am semnat pentru campania electorala. In 2004 am considerat ca este mai importanta componenta de continuitate. Sunt ridicole acuzatiile ca eu m-am ocupat de campanie de afise si pixuri. In campanie eu ma intalneam cu oficiali straini si am finalizat negocierile pentru intrarea in UE. Daca ca ocupam de afise poate acuma era in situatia Croatie care nici acum nu a intrat in UE. Ma stiu nevinovat si ca acest dosar a fost construit fara nici un fundament. Analize de genul ca in dosarele de coruptie jumatate au fost condamnati si jumatate achitati nu fac bine sistemului.”

Ora 17:30 Adrian Nastase isi incheie pledoaria. Este invitata in fata completului Irina Jianu care sustine ca este nevinovata si cere sa fie achitata. Urmatorul care isi prezinta pledoaria finala este Bogadan Popovici. Vorbeste mult. Spune despre procurorii care l-au anchetat ca erau “necititi”.

Ora 18:30 La un momendat intervine presedintele completului: “Fara comentarii la adresa procurorilor! Ati vorbit o ora, mai aveti 5 minute”. Bogdan Popovici spune ca este total nevinovat. Urmeaza restul inculpatilor care, la fel, se declara nevinovati.

Ora 19:03 Instanta incheie sedinta de judecata si anunta ca va pronunta sentinta pe 23 ianuarie.

Adrian Nastase face cateva declaratii dupa proces. Spune ca este optimist in privinta sentintei si asteapta achitare. Nu rateaza insa sa-l acuze din nou pe Traian Basescu si spune ca dosarul a fost creat la ordinele sefului statului. Ca sa probeze acuzatia face referire la un articol al jurnalistului Ion Cristoiu.

  • “Acest dosar dovedeste frica actualei puteri, cel putin in zone de parchet, fata de adversarii politici pe care doreste sa ii elimine. Este foarte clar ca in acest moment DNA este politia politica a lui Traian Basescu. Este clar ca DNA trebuia sa sanctioneze un adversar politic si sa-l elimine din joc. Pe de alta parte sa il elimine din viitoarele competitii electorale. Una din dovezi este un interviu al lui Ion Cristoiu care il cita pe Traian Basescu”, a declarat Adrian Nastase.

Vezi mai jos Video







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5785 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    mai asteptam.. (Marţi, 10 ianuarie 2012, 1:19)

    outside_the_wall [utilizator]

    sa vedem o sentinta definitiva, cu executare. Pina atunci e doar amagire.
    • +2 (6 voturi)    
      Eu cer... (Marţi, 10 ianuarie 2012, 9:20)

      Close [anonim] i-a raspuns lui outside_the_wall

      ...Inchisoare cu executie pentru nenicul asta. Nu cu executare.
  • +3 (7 voturi)    
    am o presimtire! (Marţi, 10 ianuarie 2012, 1:22)

    Mircea [anonim]

    va fi cu suspendare
    • 0 (2 voturi)    
      Ce sa fie...ce sa fie? (Marţi, 10 ianuarie 2012, 10:35)

      Anonimul [anonim] i-a raspuns lui Mircea

      Sau nu va fi nimic. Pe cat ca va fi achitat, adica nu, gasit nevinovat. A zis bombonel ca e pulitic? e pulitic
      • 0 (0 voturi)    
        Fireste! (Vineri, 18 mai 2012, 9:43)

        Serban. B [utilizator] i-a raspuns lui Anonimul

        Deci stai asa, Basescu il baga la zdup? Pai Hai Ba see scu atunci!!!
    • +2 (2 voturi)    
      Intrebare. (Marţi, 10 ianuarie 2012, 16:12)

      sase sase [anonim] i-a raspuns lui Mircea

      Suspendare,adica spanzurare?!
  • -5 (5 voturi)    
    Pana la (Marţi, 10 ianuarie 2012, 1:22)

    evoque [utilizator]

    pronuntarea sentintei mai este. Pana va ramane definitiva, probabil, este si mai mult.
    Asa ca stirea are o nota de avantime.
    Eu nu cred ca bombonel va ajunge dupa gratii, dar nu se stie niciodata.
    Daca va ajunge acolo as vrea sa ajunga impreuna cu basescu si sa imparta aceiasi celula.
    Ar fi inceputul unei prietenii deosebite.
  • +10 (10 voturi)    
    Poate, poate! (Marţi, 10 ianuarie 2012, 1:36)

    eu [anonim]

    Tinem pumnii!
  • +8 (8 voturi)    
    Oau (Marţi, 10 ianuarie 2012, 1:44)

    Mihai [anonim]

    Daca intra macar unul dintre ei, mai e speranta sa raman in tara, totusi cred ca mafia ce controleaza politicul nu va pleca nicioadata. Sper sa nu scape!!!
  • +11 (11 voturi)    
    ce bine ar fi.. (Marţi, 10 ianuarie 2012, 1:48)

    pehash [utilizator]

    o raza de soare..

    oare?

    au curajul?
  • +14 (14 voturi)    
    Fac cinste la toti prietenii mei ! (Marţi, 10 ianuarie 2012, 1:59)

    Cornel [anonim]

    Daca-l vad pe Bombonel la parnaie fac cinste la toti prietenii mei !
    Ar fi ceva de vis ! Ar fi prima condamnare mai de Doamne'ajuta.
    Ar putea fi un inceput frumos !
    Ar putea fi trigger-ul in lta anticoruptie, in sfarsit cei care fure de rup ar incepe sa se gandeasca mai serios inainte de a o face.
    Dar si daca nu-l condamna, zic RUSINE la tot ce inseamna justitie in Ro...astept momentul acesta de f mult timp. Aroganta, trufia si lacomia l-au impins pe Bombonel aici.
    Doamne ajuta !
    O Romania fara "gunoaie" va doresc!!!
  • +3 (3 voturi)    
    sentinta..... (Marţi, 10 ianuarie 2012, 2:02)

    marcel [anonim]

    ... se va pronunta corect din punct de vedere moral...exact in anul care apare pe montajul de la hotnews. adica....in anul 2021 :))
    In rest....traim in lumea "judecatorilor" si a oamenilor "importanti":)
    • +1 (1 vot)    
      Penal (Marţi, 10 ianuarie 2012, 8:20)

      Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui marcel

      Ca si bombonel, de altfel!
  • -4 (4 voturi)    
    pe cand? (Marţi, 10 ianuarie 2012, 3:31)

    Petrolistul [anonim]

    sper sa se finalizeze cu o condanmare aces proces iar dupa aceea sa o vedem si pe EBA pe aceasi tema in puscarie.Cred ca nu ati uitat de banii publici cheltuiti de Riti in campania lui EBA.Asa ar fi corect.Dar..... nu se poate taticu e doar presedinte.Unde este justitia? No comment by CNN.
  • +5 (5 voturi)    
    Dosar politic (Marţi, 10 ianuarie 2012, 4:05)

    Li You doi [anonim]

    Nepotul matusii Tamara spune ca e un dosar politic si crede ca va fi achitat
    Pai daca va fi achitat nu este dosar politic
    Lucretiu Patrascanu a avut un dosar politic si nu a fost achitat tocmai pentruca a fost dosar politic
    Ceausescu a avut un dosar politic si nu a fost achitat
    Mai sunt si alte exemple
    Deci ca dosarul Trofeul Calitatii sa fie dosar politic trebuie sa se lase cu condamnare la inchisoare cu executare
  • +9 (9 voturi)    
    mai iute baieti - si mai cu spor !! (Marţi, 10 ianuarie 2012, 4:10)

    KJ [anonim]

    Condamnati-l - nu de alta dar intreaga Romanie stie.

    Intrebati si taximetristii de bucale cum i se zice si ce afaceri derula.

    Justitie neputincioasa... mai mult de 10 ani va trebe sa faceti asa ceva ? Pai mah - porcu e mort in cotetz DEMULT !!!
  • +9 (9 voturi)    
    La puscarie (Marţi, 10 ianuarie 2012, 7:43)

    Lucianmotzul [anonim]

    Apoi dupa Bombonel,restul Iliescu,Vintu,Niculae si toata sleahta asta de HOTI si banditi care au adus tara unde este.
    • -2 (4 voturi)    
      De ce nu dai toata lista? (Marţi, 10 ianuarie 2012, 8:26)

      dana [anonim] i-a raspuns lui Lucianmotzul

      Adica base, boc, udrea.
  • +3 (3 voturi)    
    Saraca victima (Marţi, 10 ianuarie 2012, 7:47)

    Vizitiul [utilizator]

    :)))))
  • +3 (3 voturi)    
    http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie- (Marţi, 10 ianuarie 2012, 8:44)

    adevarul este cunoscut [anonim]

    Am vorbit cu un martor din dosar. Director al unei societati de constructii care participa la achizitii publice. Cand a fost chemat sa participe la eveniment omul nu isi putea imagina ca ar putea refuza. Ar fi insemnat sa isi omoare afacerea. PDS era la putere si nimic nu prevestea ca va pierde alegerile. Toti cei care au participat stiau de ce sunt acolo. Au platit cam 1500 lei, au primit o foaie de hartie asazisa diploma si au mancat cateva masline. Cum se putea justifica diferenta de costuri intre suma platita si ce au primit in schimb?
  • +2 (2 voturi)    
    JUDECATORII? (Marţi, 10 ianuarie 2012, 9:58)

    Andrei [anonim]

    Se stie care vor fi judecatorii, faceti publice numele lor de acum in speranta ca vor simti presiunea presei si isi vor face treaba!
  • +2 (2 voturi)    
    parerea mea (Marţi, 10 ianuarie 2012, 10:31)

    X52 [anonim]

    Diferenta intre ....cu executare si .....cu suspendare probabil o v-a face pozitia pe care o v-a adopta d-nul Nastase la viitoarele alegeri. Aceasta trebuind sa o declare (public sau nu) inainte de pronuntarea sentintei.
  • +3 (3 voturi)    
    HAI CA SE POATE ! (Marţi, 10 ianuarie 2012, 10:55)

    Straistaru Eugen [utilizator]

    Nu s-a putut la Zambaccian, macar la asta, HAI JUSTITIE ! I trust you!
  • +4 (4 voturi)    
    eu stiu,,, (Marţi, 10 ianuarie 2012, 15:35)

    nea Titi [anonim]

    Eu stiu? Si-a acoperit destul de bine urmele banditul. Totusi, daca banii aua ajuns sa fie cheltuiti pe materiale electorale ale lui Bombo, este clar pt ce a organizat Irinuta totul. Eu cred ca, daca Irina Jianu ar primi o condamnare mare, sigur vom avea un fel de dosar FNI. Irina ar da tot din gusa aia mare. Altfel, Bombo este destul de dotat pentru viata din celula.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by