Valcea: Fostul primar Mircia Gutau, achitat intr-un dosar instrumentat de DNA

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 22 decembrie 2011, 17:16 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Mehedinti l-a achitat joi pe fostul edil al Ramnicului, Mircia Gutau, intr-un proces care privea achizitionarea unor locuri de joaca la preturi "mai mari" decat pretul pietii, informeaza Agerpres.

"Sentinta este corecta. Instanta nu a gasit prejudiciul. Clientul meu asadar este absolvit de acest proces. Ma bucur de faptul ca instantele severinene au putut da un verdict corect in cazul lui Mircia Gutau si a lui Ion Georgescu", a declarat avocatul lui Gutau, Octavian Fieroiu.

Mircia Gutau a declarat pentru Agerpres ca desi pana in urma cu sase ani nu a cunoscut cum arata o sala de judecata, "ultimii ani, din pacate i-a petrecut mai mult prin tribunale".

Fostul primar al municipiului a fost acuzat de anchetatori ca in anul 2006 ar fi cumparat locuri de joaca la un pret dublu fata de cel real. Gutau este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice de catre DNA. Alaturi de el au mai fost trimisi in fata instantei si Nicolae Mesea, consilier juridic al primariei si Ion Georgescu, patronul firmei Dancomar, cel care a furnizat locurile de joaca.

Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan a declarat, pentru Agerpres, ca institutia a inaintat deja recurs impotriva deciziei data de instantele mehedintene.

Mircia Gutau, primar al municipiului Ramnicu Valcea intre 2004 - 2010 a fost condamnat definitiv de ICCJ pentru coruptie intr-un alt dosar intrumentat de DNA.

Dupa eliberare, in septembrie 2011, Gutau s-a inscris in UNPR Valcea si in prezent ocupa functia de presedinte al organizatiei municipale a progresistilor din Ramnicu Valcea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























757 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by