Calin Stoia, cercetat in cazul fostului primar Sorin Apostu, a fost trimis in judecata intr-un alt dosar pentru trafic de influenta

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Miercuri, 21 decembrie 2011, 10:18 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Cluj l-au trimis in judecata pe Calin Stoia, cercetat in cauza in care este acuzat si primarul Sorin Apostu, intr-un alt dosar dupa ce ar fi promis unor persoane ca va interveni pe langa functionari publici din Guvern pentru alocarea de bani pentru o comuna valceana, prin Hotarare de Guvern, transmite Mediafax.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj l-au trimis in judecata pe Calin Stoia in acest dosar in care este acuzat de trafic de influenta, informeaza, miercuri, DNA.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au stabilit ca, in 28 august 2011, Calin Stoia a lasat sa se creada fata de un denuntator ca are influenta, prin intermediul unor persoane, asupra unor functionari publici cu atributii de decizie in cadrul Guvernului pe care ii poate determina sa aprobe alocarea prin hotarare de Guvern a unei sume de bani pentru Primaria comunei Ionesti, judetul Valcea. Suma ar fi fost provenita din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe anul 2011.

Demersul denuntatorului s-a realizat in numele reprezentantilor unei societati comerciale care erau interesate in decontarea unor lucrari de reabilitare a unor drumuri comunale efectuate in perioada 2008-2009.

Calin Stoia i-a comunicat denuntatorului ca va interveni doar daca persoanele care urmau sa faca demersuri pe langa functionarii publici in cauza vor primi 100.000 de euro, adica 10% din valoarea totala a sumei solicitate.

Cu toate acestea, Primaria comunei Ionesti nu a primit in anii 2010 si 2011 sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Amintim ca primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa ICCJ le-a respins solicitarile.

Ulterior, mandatele de arestare le-au fost prelungite cu 30 de zile de Curtea de Apel Cluj.

Firma Brantner - Veres a castigat, alaturi de compania Rosal Grup, licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca, in 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajera, fiecare adjudecandu-si un sector al municipiului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























313 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by