Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, acuzat de fals intelectual, a fost achitat de Tribunalul Bucuresti

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 19 decembrie 2011, 16:06 Dosare Anticoruptie


Florentin Pandele
Foto: Agerpres
Tribunalul Bucuresti a decis, luni, achitarea lui Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, intr-un dosar in care acesta este acuzat de procurorii DNA ca a eliberat o autorizatie falsa pentru construirea unui ansamblu rezidential, informeaza Agerpres. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel a Capitalei.

Florentin Pandele a fost acuzat de fals intelectual in forma continuata. In acelasi dosar, au fost achitate alte cinci persoane: Cristian Iosif Moscu, arhitect sef al Directiei Urbanism din cadrul Primariei orasului Voluntari, Carmen Nicoleta Serban, secretar general al primariei Voluntari, Oguz Yilman, Liliana Filip, director general la SC Real Construction Companies Group SA si Gheorghe Florea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, in cursul anului 2007, Oguz Yilmaz a achizitionat de la Gheorghe Florea, contra sumei de 320.000 euro, un teren amplasat in orasul Voluntari, in scopul de a construi ansamblul rezidential ATHOS prin intermediul firmei lui Oguz Yilaz si Liliana Filip, SC Real Construction Companies Group SA.

Oguz Yilmaz si Liliana Filip i-ar fi oferit lui Florea Gheorghe suma de 180.000 euro pentru a interveni pe langa functionari din cadrul Primariei Voluntari in vederea obtinerii certificatului de urbanism si autorizatia de construire pentru ansamblul rezidential ATHOS. Ca urmare a demersurilor efectuate de Gheorghe Florea, Primaria Voluntari a emis certificatul de urbanism pentru proiectul rezidential ATHOS - Voluntari.

"La data de 25 septembrie 2007, inculpatul Florentin Pandele, in calitate de primar al orasului Voluntari, impreuna cu subordonatii sai, inculpatii Carmen Nicoleta Serban, secretar al primariei si Cristian Iosif Moscu, arhitect sef al primariei, au eliberat, in fals, autorizatia de construire pentru ansamblul rezidential ATHOS, confirmand in mod nereal in continutul acestui act administrativ ca sunt indeplinite conditiile cerute de lege. Cu toate ca, in aceeasi zi, emitentii actului au revocat acest act administrativ (modalitate neprevazuta de lege), el a intrat, totusi, in posesia inculpatilor Yilmaz si Filip care au demarat lucrarile de construire imediat, in octombrie 2007. Astfel, au incheiat circa 60 de antecontracte de vanzare-cumparare pentru apartamente din ansamblul rezidential ATHOS, incasand aproximativ 5.000.000 de euro", se arata in rechizitoriu.

Potrivit DNA, in acest timp, functionarii Primariei Voluntari implicati in emiterea acestui inscris nu au facut niciun demers pentru a se respecta legalitatea in privinta construirii ansamblului rezidential ATHOS, primul demers de acest fel fiind realizat abia dupa inceperea cercetarilor in cauza.

"Pentru ca inculpatii Yilmaz si Filip sa poata obtine avizele ce lipseau la momentul emiterii autorizatiei de construire, inculpatii Pandele, Serban si Moscu au emis in fals un nou document intitulat 'anexa la certificatul de urbanism', omitand sa il dateze si sa il inregistreze. In perioada noiembrie - decembrie 2007, inculpatii Yilmaz si Filip au folosit acest nou inscris falsificat pentru a solicita avizul de mediu de la Agentia de Mediu Bucuresti si pentru a obtine avizarea Planului Urbanistic Zonal de catre Consiliul Judetean Ilfov", precizeaza anchetatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2759 vizualizari

  • +6 (8 voturi)    
    Au cam inceput sa curga cadourile (Luni, 19 decembrie 2011, 16:21)

    Y [anonim]

    Vad ca anul asta Mosul e cam darnic cu cei "curati" ... au cam inceput sa curga cadourile
    • -4 (8 voturi)    
      PDL trebuie sa invinga in alegeri ... deci ... (Luni, 19 decembrie 2011, 17:38)

      Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui Y

      PDL trebuie sa invinga in alegeri ... deci ... face cadouri tututor celor care isi cumpara huzmetul de hotzie de la guvern !

      Traiasca victoria in alegari a partidei democrate !

      ca va arata ei steluta din brad ... adica o multime de stelutze facute cu maciuca din lemn de brad (sau de molid, ca este criza si face lumea economie).

      Maciuca din lemn de brad si tzeapa din lemn de prun!

      Ridzi, Pacuraru, Nastase, Micky Spaga, etc. -alta data luau la oase, acum primesc cadouri.

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
  • +11 (11 voturi)    
    Justitie degeaba (Luni, 19 decembrie 2011, 16:26)

    unul [anonim]

    Cred ca judecatorii astia nici nu studiaza probele de la dosar. Isi bat joc de banii nostri si de munca procurorilor. Cum poate un corupt sa judece un alt corupt? Ne pierdem vremea si rabdarea aiurea.
  • -7 (9 voturi)    
    Sa-i dea Dumnezeu sanatate ! (Luni, 19 decembrie 2011, 16:36)

    Didos [anonim]

    Este clar ca totul a fost o facatura si nu exista nicio autorizatie falsa de constructie Justitia romana a trumfat din nou, ca todeauna !
  • +5 (5 voturi)    
    mda (Luni, 19 decembrie 2011, 16:49)

    eu [anonim]

    uite ca exista mosul, si nu sta degeaba.... vine cu euroi pentru judecatori, si cu achitari pentru HOTI

    ho ho ho.... merry christmas
  • +1 (5 voturi)    
    niste concedieri la DNA-ul? (Luni, 19 decembrie 2011, 17:05)

    costache [anonim]

    Nastase, achitat. Paul Pacuraru, achitat. Pandele, achitat. Fara a intra in discutii despre "vina" judecatorilor (ca n-avem cum sa o scoatem la capat), totusi cine raspunde? Niste baieti procurori DNA au papat lefuri grase atatia ani si au esuat in sarcina lor de serviciu: sa-i bage la "racoare" pe corupti. Cand vedem niste procurori pusi pe liber? Ca asa se intampla in privat cand nu-ti faci treaba...
    • 0 (0 voturi)    
      corect 100% (Luni, 19 decembrie 2011, 22:16)

      Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui costache

      Nu am vazut toate probele, nu pot sa am pronunt cu certitudine, POATE ca sunt nevinovati. Dar in cazul acesta, cum spune COstache, nu ar trebui CINEVA sa raspunda ca trimite in Justitei numai si numai nevinovati? In fiecare zi, pe mai orice canal sunt si filem politiste: are loc o crima, detectivul investigheaza 10 suspecti, poate si aresteaza doi, in final gaseste vinovatul. Numai la noi toti, dar absolut toti, sunt inicenti!
  • +5 (5 voturi)    
    vaivai (Luni, 19 decembrie 2011, 17:06)

    vai [anonim]

    Tribunalul Bucuresti achita, numa achita, altceva nu si nu. Nu stiu daca poporul si D-zeu ii va achita pe judecatori pentru relele multe ce le-a facut celor nedreptatiti.
    • +3 (3 voturi)    
      da sa-i achite pe toti ! (Luni, 19 decembrie 2011, 19:01)

      toma [anonim] i-a raspuns lui vai

      si sa se dea lege :
      1 cel care fura o gaina pana la un cal-la parnaie
      2 de la un cal la 100000 E -cu suspendare
      3 de la 100000 E in sus-achitati
      si sa nu-i mai tarasca pe aia de la pct 3 prin tribunal ca le strica imaginea !
  • +2 (4 voturi)    
    Pandele , cel mai slab gospodar (Luni, 19 decembrie 2011, 17:09)

    viciatul [anonim]

    Acest primar Pandele este cel mai corupt primar posibil, cel mai slab gospodar .Atat Voluntari cat si Pipera arata mizerabil . In Pipera nu sunt trotoare, strazi,stopuri la intersectii ,canalizare,apa curenta etc. S-au taiat inca de acum 5 ani plopii in ideea ca se va largi soseaua Pipera -Tunari .Nici gand. $ ani s-a lucrat la str.Iancu Nicolae si nu s-a terminat nici jumatate. Dr.Potcoavei a ajuns de rasul lumii , plina de gropi . Si pandele spera sa fie reale. O sa-l aleaga cei carora le-a dat terenuri si autorizatii false.
  • +1 (3 voturi)    
    re: (Luni, 19 decembrie 2011, 17:19)

    SD [anonim]

    Rusine ! Rusine ! Rusine .... s-au spurcat toti dupa Nastase ....

    Asta este mostenirea justitiei romane, magistrati corupti ... si procurori scoliti pe la particulare de doi bani care nu sunt buni de nimic... RUSINE !!!
  • +3 (3 voturi)    
    Dar se subintelegea. (Luni, 19 decembrie 2011, 17:21)

    Alexandru [anonim]

    Baietii corupti din Romania nu-si scot ochii unul altuia.

    E realitatea de zi cu zi, nimic anormal, nimic neobisnuit.
  • 0 (4 voturi)    
    :))a (Luni, 19 decembrie 2011, 17:42)

    catalin_mattei [utilizator]

    sta este de la putere.. adica din aia cu care face majoritate incoruptibila d-na Macovei.. rusinos doamna sa acceptati aceste compromisuri.. cand le acceptati sunteti confundata cu acesti indivizi...... :)) ma intreb oare cum o fi Felix avand in curte pe nevasta tradatorului... ei.. sa fim corecti.. coruptia nu are granite si toti ai nostrii politicieni de la Base la Pandele ( trecand pe la Nastase, Michi Spaga, Rizzi) se inteleg perfect
  • 0 (2 voturi)    
    PANDELICA ,FARA FRICA (Luni, 19 decembrie 2011, 17:45)

    EU [anonim]

    pandelica fara frica si cu nu e in firea ei !o duc bine ca de altfel toti cioritorii privitii fata la penalul asta !nastase ia luat tamara tot si a disparut precum elodia!e de pisu lumii!justitia ?unde ?care ?dar exista asa ceva in rominia?
  • 0 (2 voturi)    
    am doar o intrebare (Luni, 19 decembrie 2011, 19:36)

    crinuta [anonim]

    Doar o intrebare am sa-i pun lui ,, Pandelica, fara frica" ce inseamna elodia?
  • 0 (0 voturi)    
    spaga mare la primaria voluntari (Luni, 30 septembrie 2013, 22:25)

    spagandele [anonim]

    dl pandele pretinde la orice atribuire de contract din banii publici ai primariei voluntari comisioane cuprinse intre 30%si 50%. calculati 30%-50% din bugetul primariei voluntari si veti vedea cati bani publici ai voluntarenilor intra in buzunarele lacome ale cuplului spagandele - firea. am postat acest comentariu si pe blogul senatoarei firea, dar l-a sters in cateva ore. bani publici, functii publice, hotie privata, explicatii, raspundere si bun simt zero.
    mafie mafie mafie mafie mafie mare mare mare


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by