ICCJ: Averea unui politist judecat in scandalul permiselor auto din Arges va fi confiscata

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 8 decembrie 2011, 14:55 Dosare Anticoruptie


Averea lui Daniel Zidaru, subcomisar de politie în cadrul Serviciului Public Comunitar - Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, va fi confiscata, in urma unei decizii definitive si irevocabile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât la data de 6.12.2011, prin Decizia nr. 5861, confiscarea sumelor de 61.650 Euro și 9.980 Lei, dobândite cu caracter nejustificat de către domnul Zidaru Daniel, subcomisar de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar - Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (Argeş), respingând recursul acestuia împotriva Deciziei Curții de Apel Pitești de admitere a cererii de confiscare înaintate de Agenția Națională de Integritate", se arata in comunicat.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă și irevocabilă.

"La data de 06.08.2009, Agenția Națională de Integritate a sesizat Curtea de Apel Piteşti - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, în vederea confiscării sumelor de 61.650 Euro şi 9.980 Lei, a căror provenienţă nu putea fi justificată de către domnul Zidaru Daniel,  subcomisar de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar - Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (Argeş). În ședința publică din 18.05.2011, Curtea de Apel Pitești – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, a admis sesizarea formulată de Agenția Națională de Integritate privind confiscarea sumelor de bani dobândite cu caracter nejustificat de către domnul Zidaru Daniel, după ce, în prealabil, cauza fusese suspendată ca urmare a sesizării Curții Constituționale de către domnul Zidaru Daniel", se mai arata in comunicat.

ICCJ mai precizeaza ca "În dosarul nr. 1072/46/2009, Înalta Curte de Casație a respins ca nefondat, la data de 06.12.2011, recursul domnului ZIDARU DANIEL formulat împotriva Deciziei Curții de Apel Pitești din data de 18.05.2011. Menționăm faptul că *domnul ZIDARU DANIEL face parte dintr-o serie de funcționari publici cu statut special – agenți de poliție – din cadrul Serviciului Public Comunitar – Regim Permise de Conducere și Inmatriculări Vehicule Argeș, pentru care Agenția Națională de Integritate a înaintat, în anul 2009, instanțelor de judecată cereri de confiscare a sumelor cu caracter nejustificat: Vlăsceanu Gheorghe Codruț - Comisar şef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, Voinea Vasile - Comisar şef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, Proca Traian - agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanei Câmpulung Muscel.

Aceste cauze se află încă pe rolul instanțelor de judecată, în diferite faze jurisdicționale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























909 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    NU CRED! (Joi, 8 decembrie 2011, 15:32)

    Cristian Ioan [anonim]

    este absolut imposibil, ar fi un precedent dezastruos pentru corupti.

    au mai facut unii cateva luni de inchisoare, dar sa trebuiasca sa deainapoi banii furati?!

    asta e de neimaginat!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by