VIDEO Deputatul PNL Relu Fenechiu, audiat la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 8 decembrie 2011, 10:39 Dosare Anticoruptie


Deputatul PNL Relu Fenechiu este audiat, joi dimineata, de procurorii DNA, anunta TVR.ro. Relu Fenechiu este acuzat de abuz in serviciu alaturi de fratele sau Lucian Fenechiu si de fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei. Relu Fenechiu este anchetat pe motiv ca, in perioada 1999-2004, ar fi vandut la preturi supraevaluate societatii Electrica Moldova transformatoare furate, sustin surse judiciare.



Relu Fenechiu este membru PNL din 1996, in perioada 2000-2004 a fost consilier judetean la Iasi, iar din 2004 pana in prezent este deputat de Iasi. Tot din 2004, el detine functia de sef al filialei PNL din Iasi.

De profesie inginer, Relu Fenechiu este cunoscut ca un proper om de afaceri care pana la momentul intrarii in Parlament a condus grupul de firme Fene S.A. Presa a vorbit de multe ori despre faptul ca din buzunarele lui Fenechiu ar fi fost finantate actiunile electorale ale liberalilor in Moldova.

Proprietar al unor afaceri prospere in constructii, IT si comert, averea lui Fenechiu a fost evaluata de revista Capital la circa 7 milioane de euro.

Dublul statut de politician si om de afaceri nu l-a scutit pe Relu Fenechiu de acuzatii si controverse. Mai mult sau mai putin voalat, el a fost indicat ca unul dintre beneficiarii unor contracte preferentiale cu statul sau chiar ca "titular" al unei evaziuni fiscale de zece miliarde de lei vechi. Tocmai datorita puterii sale financiare, despre Fenechiu s-a spus adesea ca ar avea o influenta asupra numirilor facute de partid in functii importante.

Relu Fenechiu a fost unul dintre cei care s-au opus unei aliante intre PNL si PC si tot el a propus in toamna acestui an scoatarea conservatorilor din Uniunea Social Liberala.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1761 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    PNL.... (Joi, 8 decembrie 2011, 12:02)

    octav [anonim]

    Toti o apa si un rah.....t!!Sa iti fie rusine DINU PATRICIU! Mentorul acestui partid maret ia instruit cum sa traga tepele si sa linga apoi pag spumoase din Forbes cu calasamnetul de romani bogati!M-am enervat si ma dupa la MIC.RO sa iau o apa poate ii salvez de la faliment !!
  • 0 (0 voturi)    
    transformatoarele (Joi, 8 decembrie 2011, 14:25)

    geniul moldovei [anonim]

    alea le'a luat tot de la stat.
    deci e nevinovat.
    dupa lovirutie nu se mai pune furtul din avutul..obstesc. a fost desfiintat prin decretul primului presedinte iemanat.
    unii fura sine de cale ferata, fire de telgraf...
    las' ca justitia e cu ei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by