Sorin Apostu renunta la cererea de eliberare sub control judiciar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 5 decembrie 2011, 15:33 Dosare Anticoruptie


Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, aflat in arest preventiv pentru luare de mita, a declarat, luni, in fata magistratilor Curtii de Apel Cluj, ca renunta la cererea sa de eliberare sub control judiciar si ca isi asuma consecintele acestei decizii. Sorin Apostu a fost dus, luni, in jurul orei 14:45, la Curtea de Apel Cluj, unde magistratii urmau sa analizeze cererea sa de eliberare sub control judiciar. El a intrat in sala de judecata fara a face declaratii, iar mai tarziu a spus, in fata instantei, ca renunta la cererea sa de eliberare sub control judiciar.

"Renunt la cererea formulata, de eliberare sub control judiciar. Mi-au fost explicate de catre aparatorul meu care sunt consecintele acestei decizii si mi le asum", a spus Apostu.

De asemenea, magistratii vor analiza o cerere similara in ceea ce il priveste pe omul de afaceri Calin Stoia.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa ICCJ le-a respins solicitarile.

Primarul Sorin Apostu a fost suspendat din functie dupa ce prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a emis un ordin in acest sens.

Calin Stoia a solicitat instantei eliberarea pe cautiune, insa cererea sa a fost respinsa, desi suma de un milion de lei, stabilita drept cautiune, fusese achitata.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar.

In acest dosar sunt cercetati pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup), Calin Stoia (director general al Brantner Romania), si Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Firma Brantner - Veres a castigat, alaturi de compania Rosal Grup, licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca, in 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajera, fiecare adjudecandu-si un sector al municipiului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























987 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Slaba consolare (Luni, 5 decembrie 2011, 17:42)

    Vlad [anonim]

    Slaba consolare, dar asta parca are mai mult bun simt decat Vantu, Nastase, Voiculescu, Severin, care, pe langa ca sunt aroganti, se mai cred si Alba ca Zapada sau salvatori de neam.
  • 0 (0 voturi)    
    mult bunsimt: cincizeci mii (Luni, 5 decembrie 2011, 18:21)

    geog [anonim]

    mult bunsimt: sub cincizeci de mii nici nu ma dau jos din pat !
    Mai lasati-ne pedeleilor cu aprecierile privind bunul vostru simt.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by