VIDEO Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ramane in arest in dosarul privind luarea de mita - ICCJ

de A. Neagu, A. Biro     HotNews.ro
Luni, 21 noiembrie 2011, 8:44 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, sa respinga recursul primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile intr-un dosar de luare de mita. Apostu, care a fost arestat in noaptea de 10 spre 11 noiembrie de magistratii Curtii de Apel Cluj, pentru infractiunea de luare de mita in forma continuata, va ramane in detentie. Tot atunci a fost arestat si omul de afaceri Calin Stoia.


Ora 19:15: Magistratii au decis ca Sorin Apostu si Calin Stoia vor ramane in arest.

Ora 17:00: Sedinta de judecata s-a incheiat. In ultimul cuvant, Sorin Apostu a declarat ca este nevinovat si doreste sa fie cercetat in libertate. Completul de judecata care delibereaza recursul lui Sorin Apostu este format din judecatorii: Iancu Hermina Ana, Vasile Alexandri, Macavei Lucian, iar procuror de sedinta a fost Eleonora Centea.

Ora 16:36:
Primarul Apostu este ivitat de instanta sa spuna ultimul cuvant.

Ora 16:34:
Procurorul de caz: "Sunt indeplinite toate cerintele pentru ca cei doi inculpati sa ramana in arest preventiv''.

Ora 16:17: Procurorul de sedinta a luat cuvantul si cere instantei sa respinga recursul.

Ora 16:15: Avocatul lui Calin Stoia sustine ca omul de afaceri sufera de o afectiune la coloana si ca urmeza un tratament in acest sens.

Ora 16:04:
Avocatul lui Calin Stoia spune ca in dosar ar exista o interceptare in care Calin Stoia spune urmatoarele: ''Cu premierul, cu Boc, ma stiu de cand era primar, dar nu m-am batut pe burta cu el niciodata.''

Ora 15:50:
Instanta audiaza in acest moment pledoaria avocatului care il apara pe omul de afaceri Calin Stoia, presupusul mituitor al primarului Apostu.

Ora 15:40: Avocatii lui Sorin Apostu sustin in continuare pledoaria pentru eliberarea acestuia.

Ora 15:22: Avocatul lui Sorin Apostu sustine ca interceptarile din dosar nu dovedesc ca primarul ar fi comis vreo fapta penala.

Ora 15:16: Declaratie a avocatului Georghita Mateut: "In dosar nu exista nici macar indicii temeinice. Probatoriul procurorilor se bazeaza numai pe declaratiile invinuitei Droniuc, care este implicata si in dosarul lui Radu Bica". Avocatul mai sustine ca declaratia Aspaziei Droniuc nu este clara si ca procurorii nu au verificat daca sustinerile ei sunt adevarate.

Ora 15:04: Dupa ce Sorin Apostu si-a terminat declaratia, avocatii sai au inceput sa sustina motivele recursului. Georghita Mateut, unul din avocatii lui Sorin Apostu, sustine ca primarul trebuie eliberat pentru ca acesta nu a savarsit faptele de care il acuza procurorii DNA.


Ora 14:57: Sorin Apostu: "O cunosc pe Aspazia Droniuc de 10 ani, pe cand lucra in presa. A detinut si calitate de membru PDL pentru o perioada scurta. Din declaratia ei inteleg ca ea a presupus ca eu am intervenit pe langa directorul Regiei de transport in comun pentru ca ea sa benefieze de acel contract. Aspazia Droniuc nu mi-a cerut vreun favor, iar eu nu am favorizat-o pe Aspazia Droniuc."

Ora 14:51: Sorin Apostu a declarat in fata judecatorilor ca nu i-a favorizat pe oamenii de afaceri Aspazia Droniuc si Calin Stoia in obtinerea de contracte publice. Apostu a mentionat ca nu stia ca sotia lui a incheiat contracte cu companiile care au castigat licitatii publice organizate de primaria Cluj Napoca.

Ora 14:31: Sorin Apostu a respins in fata judecatorilor toate acuzatiile procurorilor DNA. El a declarat ca nu a favorizat pe nimeni in castigarea de contracte publice.

Ora 14:00: Sorin Apostu vorbeste in fata instantei.

Ora 13:45: Sedinta de judecata a inceput cu intarziere. Sorin Apostu a fost adus in sala de judecata.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este acuzat ca a primit 45.000 de euro de la administratorul unei firme de salubritate, Calin Stoia, arestat si el.

"In perioada 2010 - 2011, inculpatul Stoia Calin Mihai, in calitate de administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S. A., a remis inculpatului Apostu Sorin, primar al municipiului Cluj-Napoca, suma totala de 188.760 lei, echivalentul a 45.000 de euro, cu titlu de mita. Stoia Calin Mihai a dat aceasta suma de bani pentru ca inculpatul Apostu Sorin sa ii favorizeze firma in obtinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj-Napoca si pentru ca acest contract sa se deruleze fara incidente. Ca urmare, la data de 28 iulie 2010, intre Primaria Cluj-Napoca si SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S. A. a fost incheiat contractul de salubrizare pentru o perioada de 8 ani", precizeaza DNA.

Totodata, procurorii anticoruptie mai sustin ca "pentru a crea aparenta de legalitate a remiterii acestei sume de bani, suma de 188.760 de lei a fost achitata cu titlu de plata a unor contracte de consultanta juridica, incheiate fictiv intre firma beneficiara a contractului de salubrizare si Cabinetul de avocatura al invinuitei Apostu Monica Undina, sotia lui Apostu Sorin, in conditiile in care asistenta juridica aferenta acestor contracte este inexistenta".

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, ca Sorin Apostu va demisiona din functia de primar al municipiului Cluj Napoca, daca Inalta Curte de Casatie si Justitie va respinge recursul de astazi. Apostu ar urma sa fie inlocuit de "un viceprimar roman din partea PDL", a mai precizat Ioan Oltean.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5874 vizualizari

  • -6 (10 voturi)    
    pe cat pariu ca i se da drumul? (Luni, 21 noiembrie 2011, 9:08)

    vlad [anonim]

    + i se da drumul, - ramane la puscarie
    • -6 (6 voturi)    
      Apostu (Luni, 21 noiembrie 2011, 16:56)

      Mircea N. [anonim] i-a raspuns lui vlad

      I se va da drumul!
      • +4 (8 voturi)    
        loz necastigator! (Luni, 21 noiembrie 2011, 19:30)

        Socrates [anonim] i-a raspuns lui Mircea N.

        Vad ca si tu si vlad ati cam dat-o in bara cu pronosticul.
        Hai repejor la Baba Omida la un curs de recalificare.
      • +5 (7 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 noiembrie 2011, 19:38)

        [anonim] i-a raspuns lui Mircea N.

    • 0 (0 voturi)    
      mai incolo.... (Luni, 21 noiembrie 2011, 21:39)

      costica [anonim] i-a raspuns lui vlad

      nu sta el mult la parnaie... e presiunea politica prea mare acum, dar scapa el... putin timp pana mai uita lumea, apar altii de la opozitie, vor pune tunurile pe ei si scapa Apostu.... a si spus ca vrea inapoi la Primarie !!!!!!!
      Oricum, la cat de nevinovat s-a aratat Apostu in fata instantei, nu pot sa nu ma intreb daca cei de la DNA sunt atat de incompetenti si aduc in fata instantei oameni atat de nevinovati, cum vrea sa ne convinga acum Dl Apostu de la PDL !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • +5 (7 voturi)    
    sorin (Luni, 21 noiembrie 2011, 9:32)

    Dan [anonim]

    Stai acolo cuminte Sorine, ca e frig afara!... Mai tineti-l macar o luna internat, poate isi revine din sindromul spagii nebune!
  • -3 (9 voturi)    
    dovezi,probe, flagrant??? (Luni, 21 noiembrie 2011, 11:17)

    coco [anonim]

    Justitia judeca pe probe si dovezi,nu pe declaratiile unor firme/persoane care nu au castigat licitatiile.
    • +3 (5 voturi)    
      crezi ca numai (Luni, 21 noiembrie 2011, 13:19)

      ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui coco

      declaratii ale unor firme au ei la dosar?
    • -1 (3 voturi)    
      ooo cineva ii ia apararea :) (Luni, 21 noiembrie 2011, 17:18)

      georgeb [utilizator] i-a raspuns lui coco

      I-au murit avocatii? Si-au dat demisia? Ce treaba ai tu cu omul asta?

      Si asa cum zicea si ploiesteanu, stii tu ce e la dosar? Daca la dosar erau doar declaratii, atunci crezi ca judecatorul mai incuviinta arestul preventiv?

      Frate, incetati sa mai fiti de partea coruptilor! Daca este nevinovat, va avea ocazia sa arate asta in instanta.

      Eu ma tem mult mai tare ca un judecator corupt il va face scapat decat ca un judecator corupt il va condamna pe nedrept. Sunt mai mult ca sigur ca spagarul isi permite sa spaguiasca mai bine decat bugetarul care reprezinta statul.
  • -6 (6 voturi)    
    chiar asa de incompetenti cei de la DNA?! (Luni, 21 noiembrie 2011, 17:35)

    costica [anonim]

    Pai, daca este asa, nu mai avem nici o speranta in tara asa .......
    Nici una....
    E pierduta definitiv Romania....
    • +5 (7 voturi)    
      Mai costica tu esti beat? (Luni, 21 noiembrie 2011, 19:29)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui costica

      Unde vezi tu incompetenta celor de la DNA?Mai citeste odata articolul si poate te trezesti din betie.
  • +1 (7 voturi)    
    MARELE MATEUT (Luni, 21 noiembrie 2011, 19:29)

    ema [anonim]

    halal rezultate, dle Mateut, la ce onorarii practici !!!!!
    • +3 (3 voturi)    
      Nu te supara,dar nu ai dreptate. (Luni, 21 noiembrie 2011, 20:49)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui ema

      Nu poti acuza un avocat ca nu a reusit sa-l scape de puscarie pe clientul sau.Mai ales in aceasta situatie,cand presiunea politica este uriasa.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by