Al XXIV-lea termen in dosarul "I.C.A." - Dan Voiculescu

Cum a fost amanat o luna procesul presedintelui de onoare al PC pentru ca un inculpat a decedat si un martor este grav bolnav

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 5 octombrie 2011, 21:03 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
​ICCJ a judecat al XXIV-lea termen in dosarul in care vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu este cercetat in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare. In sala de judecata presedinta completului a anuntat ca Inalta Curte a luat masuri ca marile dosare sa se judece “intr-un ritm alert” dupa care a amanat dosarul presedintelui de onoare al PC pentru o luna de zile. Avocatii au bombardat instanta cu cereri de expertize si au insistat ca ultimul martor, o femeie grav bolnava, sa fie audiata.


Ora 11:05 Incepe sedinta de judecata. Dosarul in care Voiculescu este cercetat pentru privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (I.C.A.) este judecat de un complet format din judecatorii Corina Jijiie, Traian Gherasim si Marian Ghena. Presedintele de sedinta face prezenta. Dan Voiculescu nu se afla in sala de judecata; sunt prezenti o parte din invinuitii din dosar. Instanta anunta ca mai sunt doi martori de audiat dintre care doar unul s-a prezentat la termenul de astazi.

Dupa ce depune juramantul de martor, este audiat Stefan Nicolae, fost membru in Consiliul de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului si actual presedinte al sindicatelor agricole- Agrostar. Stefan Nicolae povesteste instantei ca era membru al CA al ADS in 2003 cand s-a discutat privatizarea I.C.A.
  • In cadrul consiliului s-a prezentat o nota care prevedea privatizarea societatii. Am luat decizia ca I.C.A. sa fie privatizata datorita situatiei economice. Societatea avea datorii imense si mai avea 90 de angajati iar statul avea un angajament sa privatizeze companiile din agricultura. Cred ca modul de privatizare a fost acela de licitatie cu strigare. Mie nu mi-a atras nimic atentia asupra acestei privatizari. In calitate de membru al CA nu am primit nici o indicatie fata de conduita pe care trebuie sa o adopt in privatizarea ICA. Nu am aflat nici de presiuni asupra altor membri ai CA”, sustine Stefan Nicolae in fata magistratilor.

Ora 11:34 Se incheie audierea martorului Nicolae. Instanta anunta ca, practic, au fost audiati toti martorii dar ca o singura persoana nu a putut fi audiata, Spulber Eugenia, fosta membra a CA al ADS. “Instanta va trebui sa dea citire declaratiei facute de martora Spulber in faza de urmarire penala pentru ca aceasta este grav bolnava si se trateaza la o clinica din Belgia si a transmis ca nu va putea veni la audiere”, anunta presedintele completului. Mai precizeaza ca la dosar au fost depuse si acte medicale care sa ateste starea grava a sanatatii si faptul ca martorul se trateaza in strainatate si nu se afla in tara.

Presedintele de complet intreaba avocatii daca au obiectii fata de masura anuntata aceea de a citi declaratia data de Spulber Eugenia in faza de urmarire penala. Majoritatea avocatilor spun ca sunt de acord. Cu toate acestea unul din avocati sustine ca, in numele clientului sau, insista ca instanta sa o mai citeze o data pe Spulber Eugenia si ea sa fie audiata.

Presedinta completului de judecata revine si subliniaza ca Eugenia Spulber a depus la dosar documente care arata ca este grav bolnava si in imposibilitatea de a se prezenta la proces. In final, instanta decide ca va mai trimite o citatie pentru ca martorul sa se prezinte la ICCJ pentru a da o declaratie.

Ora 11:50 O parte din inculpatii din dosar s-au inghesuit pe ultima banca din sala de judecata si motaie usor. Avocatii incep sarabanda cererilor pentru instanta. Un avocat solicita mai multe expertize: o expertiza pe procedurile de privatizare si o expertiza care sa determine starea cladirilor ICA la momentul privatizarii. Un avocat cere ca instanta sa solicite guvernului si parlamentului notele de fundamentare ale unor legi.

Un alt avocat solicita sa i se aprobe proba cu martori. In final, ia cuvantul si procurorul de caz care propune instantei sa respinga aproape toate cererile si mentioneaza ca va depune in scris argumentele pentru care solicita acest lucru. Procurorul mentioneaza ca la dosar au fost depuse mai multe expertize.

Ora 12:15 Un avocat intreaba instanta daca va da termene scurte in dosar. “Vreau sa stiu daca ne vom judeca in fiecare saptamana? Asa vom sti si noi cum sa ne calibram....”, spune avocatul. Presedinta completului face o pauza si raspunde: “Nu e nici un secret ca ICCJ si-a luat masuri pentru ca dosarele de coruptie, dosarele mari, sa fie judecate intr-un ritm mai sustinut. Stim ca exista intrebari si ingrijorari, din partea unora, ca aceste dosare sunt tergiversate, de aceea ICCJ a asigurat cateva sali de judecata la Tribunalul Bucuresti si astfel se poate judeca intr-un ritm mai bun”, spune presedinta completului.

In finalul sedintei, anunta ca procesul se amana pana pe 31 octombrie, adica aproape trei saptamani, motivul fiind ca avocatii au insistat ca instanta sa solicite mai multe date despre inculpatul Domnisoru Gheorghe care a decedat.

Dosarul "I.C.A." - Dan Voiculescu - 1012 zile de la trimiterea in judecata

  • 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa au fost cumparate de Dan Voiculescu la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real, sustin procurorii. O urmarire penala in timp record (cateva luni) a dus la trimiterea in judecata a 13 persoane. Dupa trei termene la Tribunalul Bucuresti, procesul s-a mutat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a debutat cu sapte amanari.


  • Dan Voiculescu si-a utilizat pozitia politica pentru a cumpara pachetul majoritar de actiuni al Institutului de Cercetari Alimentare la un pret mult mai mic decat cel real, sustin procurorii DNA, care au inceput urmarirea penala impotriva liderului Partidului Conservator in 24 septembrie 2008, pentru "folosirea de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani".
Citeste in sectiunea anticoruptie detaliile dosarului in care este judecat Dan Voiculescu






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1781 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Circului Strutki cu mutantii de la Barnum (Miercuri, 5 octombrie 2011, 21:36)

    Eneas [anonim]

    in circul Barnum erau niste frati siamezi Eng şi Chang Bunker !erau legati in zona pieptului ,altfel s-au casatorit separat , cat de separat nu le-am tinut lumanarea, au avut progenitura etc ! justitia romana ad integrum este aidoma acestor frati , judecator legat cu procuror si viceversa !niciodata un varan cu bani nu va fi judecat in romania ci va participa la parodia numita* sa va o trag ,fraierilor de romani!
    • 0 (2 voturi)    
      cata inteligenta! (Joi, 6 octombrie 2011, 10:52)

      PERIFERIC [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

      Justitia romana are legatura cu Basescu, nu cu Voiculescu.
      • +1 (1 vot)    
        poate ICCJ (Joi, 6 octombrie 2011, 12:13)

        Davout [anonim] i-a raspuns lui PERIFERIC

        a inteles mai bine notiunea de economie de piata decat adversarii lui Voiculescu.
  • +5 (5 voturi)    
    stati linistiti... (Miercuri, 5 octombrie 2011, 22:10)

    geanin [utilizator]

    ca nu v-a pati nimic Varanul... ca doar pisicile... recte motanul Felix..., cad doar in picioare. de ce se incapatineaza oare sa ramina in spatiul public acest personaj sinistru? chiar nu-i ajunge cit rau si deservicii a adus tarii acest impostor?
    • -2 (4 voturi)    
      dar tu stai linistit? (Joi, 6 octombrie 2011, 9:02)

      moise [anonim] i-a raspuns lui geanin

      Eu vad numai cat bine a facut, ca de exemplu faptul ca ofera locuri de munca la mii de oameni prin trustul sau. Ia spune-mi, Basescu face lucrul asta? Basescu n-a stiut decat sa taie salariile si sa dea afara oamenii.
    • 0 (0 voturi)    
      A fost votat (Joi, 6 octombrie 2011, 13:39)

      irod [anonim] i-a raspuns lui geanin

      Nu se "incapataneaza" sa ramana. A fost votat de 21.000 de oameni din colegiul lui care il vroiau in Parlament.
    • 0 (0 voturi)    
      salarii si pensii nu aberatii (Joi, 6 octombrie 2011, 19:20)

      michal [anonim] i-a raspuns lui geanin

      cam asta vrea cetateanul, capisci?
  • +5 (7 voturi)    
    Si tembeliziunile latra in timpul asta. (Miercuri, 5 octombrie 2011, 22:49)

    rom [anonim]

    Individul asta a facut asa mult rau Romaniei, si prostii de romani se uita la tembeliziuni si iau lectii de morala de la cine?!
    • +1 (3 voturi)    
      soo true (Joi, 6 octombrie 2011, 0:37)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui rom

      nu poti sa analizezi logic ceva ce este ilogic
      • 0 (0 voturi)    
        cum ar fi (Joi, 6 octombrie 2011, 12:39)

        Davout [anonim] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

        acuzele noilor procese politice de astazi?
    • +1 (1 vot)    
      Pt informare (Joi, 6 octombrie 2011, 9:59)

      tele [anonim] i-a raspuns lui rom

      Sa inteleg ca si tu te uiti la tembeliziuni, de stii ca romanii asta fac, in general? Hai ca-mi place. Asa pt informarea ta, romanii iau lectii de la oieri, betivi si otevisti.
      • 0 (0 voturi)    
        Parca mai mult (Joi, 6 octombrie 2011, 18:54)

        Davout [anonim] i-a raspuns lui tele

        in ultimii ani. Ar trebui totusi o alternativa - actualitatii.
    • +1 (1 vot)    
      lipsa justitie (Joi, 6 octombrie 2011, 11:19)

      aurel [anonim] i-a raspuns lui rom

      Toata lumea stie ca justitia din Romania nu mai functioneaza,
      • 0 (0 voturi)    
        Probabil (Joi, 6 octombrie 2011, 13:06)

        viky [anonim] i-a raspuns lui aurel

        Probabil o sa functioneze abia cand o sa plece Basescu de la putere. Ca acum slabe sanse.
    • 0 (0 voturi)    
      Ce rau a facut ma? (Joi, 6 octombrie 2011, 13:43)

      irod [anonim] i-a raspuns lui rom

      ?
  • 0 (2 voturi)    
    ????? (Joi, 6 octombrie 2011, 8:16)

    aschie [anonim]

    nici-o noutate. Vom asista la a xxxlxvIIIxxxll amanare si tot asa. Pe de alta parte si moartea il tot amana dar am increderea ca tot ea va invinge in fata justitiei romane.
    • +1 (1 vot)    
      postaci oranj, scrieti DOAR daca stiti romana (Joi, 6 octombrie 2011, 14:03)

      PERIFERIC [utilizator] i-a raspuns lui aschie

      Din cauza celor ca voi, il avem pe Traian Basescu sef de stat si pe Elena Basescu europarlamentar.
  • -2 (4 voturi)    
    dosar (Joi, 6 octombrie 2011, 8:53)

    mary [anonim]

    Nu este decat un alt dosar inventat, daca era ceva real cu siguranta ar fi fost finalizat pana acum.
  • 0 (2 voturi)    
    allegro, ma non troppo (Joi, 6 octombrie 2011, 9:12)

    judge roy bean [anonim]

    adica se va amana ...allegro.
    mai alert, cu alte cuvinte. din luna in luna.

    dupa calendarul lui felix, ar fi trebuit sa fie altceva, sa fi fost alta guvernare, alte decizii, alti judecatori...
    totusi, se pare c'au inceput sa apara nepotriviri de programare.
    sa fie ..semn bun ?!
    • +1 (1 vot)    
      alta guvernare ne dorim cu totii (Joi, 6 octombrie 2011, 11:08)

      PERIFERIC [utilizator] i-a raspuns lui judge roy bean

      schimbarea puterii este necesara.
    • -1 (1 vot)    
      ... (Joi, 6 octombrie 2011, 11:12)

      gybby [anonim] i-a raspuns lui judge roy bean

      Ba mie mi se pare ca treaba asta merge dupa calendarul lui Basescu, exclusiv. Si nu cred ca e un semn bun, pentru ca betivul asta nu mai are ce cauta la putere. Incearca din rasputeri sa pateze imaginea rivalilor sai, dar nu prea ii iese.
  • -2 (4 voturi)    
    PDL (Joi, 6 octombrie 2011, 9:30)

    sebastian [anonim]

    Mai bine va duceti cu cercul... Se vede de la o posta ca PDL-ul ataca pe toate fronturile, doar, doar denigreaza opozitia ca sa mai castige cateva procente amarate la alegeri. Altfel sunt morti.
    • 0 (0 voturi)    
      opozitie? (Joi, 6 octombrie 2011, 10:53)

      ady [anonim] i-a raspuns lui sebastian

      care opozitie?..un chiulau care se trezeste doar pt a merge la coafor si antene ,si un copil imatur impins in fata de dinozauri..cred ca glumesti
      • 0 (0 voturi)    
        Cum o sa plangi (Joi, 6 octombrie 2011, 13:33)

        babee [anonim] i-a raspuns lui ady

        Razi tu razi, dar sa vedem cum o sa plangi cand n-o sa mai fie Base. pozitia asta il cam impiedica pe Zeus, de asta se si chinuie atat sa o inlature.
  • +1 (1 vot)    
    Si (Joi, 6 octombrie 2011, 12:05)

    coconut [anonim]

    tot o sa-l amane, pentru ca nu au cum sa dea o sentinta din moment ce nu exista dovezi concrete. O sa-l taraie pe Voiculescu prin tribunale pana cand o sa zica Zeus stop.
  • 0 (0 voturi)    
    probleme in justitie (Joi, 6 octombrie 2011, 14:31)

    denisa [anonim]

    justitia din romania sufera, de cativa ani incoace, de grave probleme organizatorice. cum are basescu vreo neputinta, hop si justitia sa-l mai ajute nitel, sa-i mai alunge din drum rivalii. dar, pt ca in cazul lui voiculescu nu au reusit sa stranga dovezi clare, tot amana la procese, sa vada lumea ca nu stau degeaba
    • 0 (0 voturi)    
      noroc cu voiculescu (Joi, 6 octombrie 2011, 14:59)

      demo_stenos [anonim] i-a raspuns lui denisa

      daca n-ar exista el, justitia lu' basescu n-ar mai avea ocupatie. ca doar n-o sa-i judece pe manelistii, interlopii si infractorii prieteni cu presedintele...
  • 0 (0 voturi)    
    ce tip de articol e asta? (Joi, 6 octombrie 2011, 15:24)

    jacqueline [anonim]

    e unul pur informativ, care ne povesteste ce-au facut procurorii si avocatii in sala de judecata? sau e unul conclusiv, care demonstreaza (daca mai era cazul) lipsa de probe concrete in acest dosar?
    • 0 (0 voturi)    
      sa vedem... (Joi, 6 octombrie 2011, 16:41)

      francesca [anonim] i-a raspuns lui jacqueline

      dupa parerea mea, procesul in sine este o pierdere de vreme, pt ca e clar ca e comandat de cei care detin puterea, prea doritori sa-i gaseasca nod in papura lui voiculescu. articolul este, asadar, dovada clara a faptului ca justitia din romania ii este supusa presedintelui basescu
  • 0 (0 voturi)    
    procesul trebuia incheiat (Joi, 6 octombrie 2011, 18:24)

    karim [anonim]

    procesul lui voiculescu nu trebuia amanat, trebuia incheiat acum mult timp. presedintele PC a adus suficiente probe care ii demonstreaza nevinovatia, dar justitia se incapataneaza inca sa-l invinuiasca pt a-i face un serviciu politic actualei puteri. nici nu e de mirare ca romanii nu mai au deloc incredere in justitie
  • 0 (0 voturi)    
    si ce e de facut? (Vineri, 7 octombrie 2011, 8:57)

    tarantino [anonim]

    ce putea sa faca voiculescu in situatia decesului acelui martor? sa aduca pe altcineva in locul lui? era normal procesul sa fie amanat, asa se procedeaza in orice tara civilizata. iar noi speram ca si romania face parte din randul tarilor civilizate
    • 0 (0 voturi)    
      mafia portocalie intra in criza (Vineri, 7 octombrie 2011, 11:00)

      mafiozo [anonim] i-a raspuns lui tarantino

      de timp cu procesul lui voiculescu. ar vrea sa-l vada la puscarie cat mai repede si se oftica din cauza amanarilor. au crezut ca porunca basescului va fi dusa la indeplinire fara probleme, dar legea nu poate fi incalcata dupa cum vrea muschii unora


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by