3850 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul "Santaj la Antene" - Sorin Alexandrescu, Dan si Camelia Voiculescu


Sorin Alexandrescu, directorul Antena Grup, este acuzat de procurorii anticoruptie ca l-ar fi santajat si constrans pe administratorul RCS-RDS sa semneze reintroducerea in grila Digi a unor programe ale trustului Intact, sub amenintarea ca altfel va publica o serie de anchete compromitatoare despre relatia RCS-RDS si Dumitru Dragomir, seful Ligii Profesioniste de Fotbal.

In acest dosar au fost trimisi in judecata si Dan Voiculescu si fiica sa Camelia, procurorii sustinand ca cei doi erau la curent cu "stadiul actiunilor infractionale". Presiunile asupra sistemului judiciar prin intermediul media sunt invocate in premiera de catre procurori in acest dosar.


In acest dosar, Sorin Alexandrescu, in calitate de director al Antena Group, este acuzat de procurori ca l-ar fi supus unui santaj pe administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei, amenintandu-l ca daca nu semneaza un contract cu conditii prestabilita - in care mai multe canale ale trustului Intact reintrau in grila Digi - va da in vileag anumite informatii compromitatoare.

Obiectul acuzatiilor de santaj aduse sefului Antena 1, Sorin Alexandrescu, este un contract aparent dubios intre RCS&RDS si o afacere personala a lui Mitica Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Contractul s-a suprapus partial cu afacerea de peste 100 de milioane de euro intre LPF si consortiul RCS-Antena (mai tarziu, doar RCS), pentru drepturile Ligii 1.

Potrivit referatului DNA in cazul lui Sorin Alexandrescu, Antena a anuntat subiectul pe post, dar a folosit informatia propriu-zisa - de altfel, de real interes pentru public - in alte scopuri. Pana cand, in ziua retinerii lui Alexandrescu, povestea a explodat in presa prin intermediul Grupului de Investigatii Politice al lui Mugur Ciuvica.

Potrivit DNA, presupusul santaj s-a desfasurat in perioada 16 aprilie-24 mai 2013. Planurile unei eventuale listari la bursa si creditele RCS au fost subiect de presa chiar inaintea acestui interval, inclusiv pentru canalele Intact. Intre timp, ampla investigatie mentionata de Sorin Alexandrescu, citat in stenogramele DNA, a ramas la sertar.

Citeste aici: Cazul santajului Antena-RCS: Cum a inlocuit Antena un subiect aparent real de investigatie de presa cu promo-uri neonorate si povesti colaterale despre operatorul de cablu


In acest dosar, pe langa Sorin Alexandrescu, au fost trimisi in judecata si Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu si persoana juridica Antena 3. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Serban Pop, fost presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.).

Procurorii afirma ca Dan Voiculescu si fiica sa Camelia erau la curent cu "stadiul actiunilor infractionale" derulate de Sorin Alexandrescu. In acest scop, procurorii anexeaza in referat o serie de interceptari ale convorbirilor dintre Dan si Camelia Voiculescu, pe de o parte, si Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu, pe de alta parte.

Citeste aici stenogramele discutiilor intre Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu

Fostul sef al ANAF Serban Pop, trimis in judecata si el in acest dosar, este acuzat de procurori ca ar fi incercat sa obtina sprijin de la directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, pentru a fi mentinut in functie, solicitand, totodata, promovarea "imaginii si activitatii sportive derulate de concubina sa", Irina Deleanu, fosta campioana la gimnastica ritmica, prin intermediului trustului Intact.

Serban Pop este acuzat ca ar fi fost cel care i-ar fi dat lui Alexandrescu contractul semnat de LPF si RCS-RDS, documentul ce statea la baza anchetei jurnalistice anuntate de Antene si pe care s-a bazat presupusul santaj.

Aici mai multe detalii despre acuzatiile la adresa fostului sef al ANAF, Serban Pop.

Dosarul intocmit de procurorii DNA invoca in premiera subiectul presiunilor asupra sistemului judiciar prin intermediul media.

Rechizitoriul procurorilor include, de altfel, un capitol dedicat "distorsiunii mesajului public" de catre posturile Intact. Campania media a Antenelor in cazul Sorin Alexandrescu este descrisa drept o dovada a "pericolului social deosebit pe care il prezinta acestia (invinuitii-n.red.)"

Acest capitol vizeaza in special convorbiri intre Camelia Voiculescu si tatal sau intre ea si diversi responsabili din cadrul Antena 1 si Antena 3. In stenogramele citate se arata ca Dan si Camelia Voiculescu ar fi implicat mare parte din vedetele postului - chiar si Dan Capatos sau cuplul prezentatorilor de matinal Razvan si Dani - pentru a transmite mesaje de sustinere fata de Sorin Alexandrescu sau prin care sa distorsioneze scopul anchetelor.

Citeste mai multe aici: Premiera in justitie: Presiunile Antena 3 asupra procurorilor in cazul Alexandrescu-RCS au fost invocate de DNA in sprijinul deciziei de trimitere in judecata a Antena 3, Antena TV Group si a sefilor Intact

Pe 1 august, Intact Media Group a prezentat sub forma de scrisoare deschisa ancheta "Mita in fotbal", ancheta tinuta la sertar si pentru care a inceput urmarirea penala pentru santaj. Departamentul de comunicare al Intact Media Group a precizat pentru HotNews.ro ca informatiile si datele din materialul transmis astazi au fost culese de jurnalisti, iar "succesiunea evenimentelor a fost intocmita de o casa de avocatura cu care colaboreaza" trustul.

Inculpatii au fost trimisi in judecata de catre DNA pe 1 octombrie, air dosarul a fost inaintat spre solutionare la Curtea de Apel Bucuresti.

Din rechizitoriul procurorilor DNA:

Cine sunt persoanele trimise in judecata in acest dosar, care a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti: 

    1. Alexandrescu George Sorin, director general al S.A. ANTENA TV GROUP S.A., in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj,
    2. Dan Voiculescu, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj,
    3. Camelia-Rodica Voiculescu, asociat la S.C. ANTENA TV GROUP S.A. si la S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj,
    4. George Daniel Matiescu, director general al INTACT PUBLISHING S.R.L., in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj,
    5. Serban Pop, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.), la data faptelor, avocat suspendat, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii,
    6. persoana juridica S.C. ANTENA 3 S.A., in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj,
    7. persoana juridica S.C. ANTENA TV GROUP S.A., in sarcina careia s-a retinut infractiunea de santaj,
    8. persoana juridica S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., in sarcina careia s-a retinut infractiunea de santaj.

Care sunt acuzatiile procurorilor DNA, potrivit rechizitoriului citat intr-un comunicat al DNA:

In perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, in calitate de director general al S.C. ANTENA TV GROUP S.A., Alexandrescu George Sorin a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata) amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

In mod concret, Alexandrescu George Sorin a exercitat acte de amenintare cu publicarea, prin intermediul entitatilor media, a unor documente care, in opinia sa, argumentau o pretinsa fapta de coruptie savarsita de partea vatamata, in situatia in care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune apartinand S.C. ANTENA TV GROUP S.A. la un pret dorit de inculpat. Semnarea contractului in conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durata de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media impotriva societatii pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea acelei societati.

Actele de constrangere, prin amenintare, s-au exercitat in mai multe feluri:

- verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic;
prin intermediul unui spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata. Acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia inculpatilor Voiculescu Camelia - Rodica si Alexandrescu George Sorin la data de 8 mai 2013 si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013 cu o frecventa de 5 ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand S.C. ANTENA TV GROUP S.A. si S.C. ANTENA 3 S.A.;

- prin inscrisuri avand caracter de somatie, emise de catre INTACT PUBLISHING S.R.L., semnate de Matiescu George-Daniel, in calitate de director general si trimise catre partea vatamata si catre alte persoane, prin care, sub pretextul desfasurarii unei anchete jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

In contextul activitatilor descrise mai sus, cu ocazia mai multor intalniri, Alexandrescu George Sorin i-a reamintit partii vatamate ca singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara in cadrul societatii este semnarea contractului cu ANTENA TV GROUP, in conditiile impuse.

Informatiile pe care s-a sprijinit Alexandrescu George Sorin pentru a exercita actele de santaj la adresa partii vatamate au fost obtinute de la Pop Serban, presedinte al ANAF la acea data.

Astfel, in luna februarie 2013, acesta din urma i-a remis lui Alexandrescu George Sorin un set cu documente provenind de la angajatii Garzii Financiare, in conditiile in care, in calitatea sa de presedinte al ANAF, era obligat sa asigure confidentialitatea informatiilor obtinute, in virtutea functiei, de la angajati. In acest fel, Pop Serban i-a asigurat lui Alexandrescu George Sorin un ascendent in discutiile cu partea vatamata si, totodata, un potential subiect de presa, iar pentru sine ulterior, a obtinut promisiunea ca va fi sprijinit pentru mentinerea in functia de presedinte al ANAF.

In perioada mentionata, Voiculescu Dan, prin demersurile sale, a sprijinit actiunile desfasurate de Alexandrescu George Sorin care erau menite sa mentina si sa accentueze starea de presiune psihica asupra partii vatamate.
Demersurile de sprijin s-au facut in mod direct, prin discutii si indrumari adresate lui Alexandrescu George Sorin si indirect, prin intermediul fiicei sale, Voiculescu Camelia - Rodica. La randul sau, Alexandrescu George Sorin l-a informat constant, fie direct, fie prin Voiculescu Camelia - Rodica, despre stadiul actiunilor de santajare si despre pozitia partii vatamate.

Prin intermediul site-urilor Income Magazin si Jurnalul National detinute de S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L, Matiescu George Daniel, in calitatea sa de director general, a girat publicarea unor stiri negative la adresa societatii reprezentate de partea vatamata, in scopul sustinerii actelor de santaj exercitate de Alexandrescu George Sorin. De asemenea, a acceptat si a semnat inscrisurile trimise la data de 24 aprilie 2013 catre partea vatamata si catre alte persoane, in conditiile in care acestea nu vizau niciun fel de investigatie jurnalistica, ci erau acte de constrangere prin amenintare cu publicarea detaliilor unor pretinse fapte de coruptie. La data de 23 aprilie 2013, la luarea deciziei de trimitere a acestor inscrisuri a participat si Voiculescu Camelia - Rodica.

In contextul sprijinului acordat activitatilor exercitate de Alexandrescu George Sorin pentru si in numele S.C. ANTENA TV GROUP S.A. se inscriu si emisiunile difuzate, incepand cu data de 30 mai 2013, de postul de televiziune Antena 3 (detinuta S.C. ANTENA 3 S.A.), in sensul in care s-a urmarit exonerarea de raspundere penala a inculpatului, denigrarea sistemului judiciar, vizand influentarea deciziei magistratilor in ceea ce priveste urmarirea penala si judecata masurilor preventive in prezenta cauza penala.

Pozitia inculpatilor

Sorin Alexandrescu:
Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu sustine ca procurorii anticoruptie i-au refuzat dreptul la aparare, "actionand unilateral si discretionar cu scopul de a compromite cel mai important trust media din Romani".

Alexandru a mai afirmat ca a aflat ca a fost trimis in judecata din presa, si nu de la DNA, reiterand ca dosarul ar fi fost fabricat "pe declaratii mincinoase pentru a acoperi una dintre cele mai grave fapte de coruptie din fotbalul romanesc". 

Dan Voiculescu:

"Este un conflict comercial intre Antena Group si RCS, conflict care dureaza de 6 ani si care nu are nicio legatura cu penalul. Incercarea de intimidare a Antenei nu are nicio baza. Sigur ca este o intimidare. Antena are o problema, este idependenta si deranjeaza foarte mult - si competitia pe plan profesional, si politicul. Nu am nicio legatura cu subiectul din acest dosar penal."

Camelia Voiculescu:

"Este o lupta politica a regimului Basescu impotriva tatalui meu, care a fost un opozant constant al exceselor acestui regim. Ii asigur pe toti telespectatorii si pe cei care cred in grupul Intact ca nu exista nici un cap real de acuzare impotriva mea sau a membrilor familiei noastre. Cred ca este o ancheta dirijata."

Antena 3:

Mihai Gadea, directorul postului de televiziune Antena 3, a declarat ca Antena 3 nu are niciun fel de legatura cu dosarul de santaj RCS&RDS in care au fost trimisi in judecata directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu dar si persoanele juridice Antena 3, Antena Group si Intact Publishing.

"Cu toata onestitatea de care sunt capabil va spun ca Antena 3 nu are niciun fel de legatura cu acest dosar, este doar rezultatul acelei intrebari obsesive, a celui care este presedintele Romaniei, Traian Basescu, care a intrebat obsesiv si public daca Antena 3 e aici. Ceea ce se intampla astazi este cu adevarat socant, pentru ca nu exista niciun fel de implicare a Antenei 3 in acest dosar" - Mihai Gadea, director Antena 3.



DATA INCEPERII URMARII PENALE
30 MAI 2013
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
1 OCTOMBRIE 2013
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Sorin Alexandrescu (director general Antena Gorup), Camelia Voiculescu (actionar majoritar si presedinte Intact Media Group), Dan Voiculescu (fondator al Intact Media Group), Serban Pop (presedinte al A.N.A.F.)

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :

INSTANTE:

Curtea de Apel Bucuresti - Primul termen, primele decizii, prima amanare

TERMEN: 5 noiembrie 2013
Avocații lui Sorin Alexandrescu au cerut un nou termen pentru ca Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia, să-și angajeze apărători. DNA a cerut în cazul lui Sorin Alexandrescu măsura de a nu părăsi țara, având în vedere gravitatea faptelor. // Instanta a respins cererea DNA

Curtea de Apel Bucuresti - Incheiere pentru citarea inculpatelor societati prin mandatar

TERMEN: 3 decembrie 2013

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 14 ianuarie 2014
Instanta amana pronuntarea cu privire la cererea formulata de aparatorul inculpatului Voiculescu Camelia.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta respinge o serie de cereri

TERMEN: 21 ianuarie 2014
Instanta respinge ca neintemeiate cererile formulate de inculpata Voiculescu Camelia Rodica si partea vatamata Bendei Ioan privind eliberarea de copii ale celor 28 suporturi digitale care au fost sigilate cu sigiliul "Ministerul Public - PNA - 172", atasate la prezenta cauza penala. Termen fond 11.02.2014. Se vor cita inculpatii si partea vatamata. Cu recurs odata cu fondul cauzei.

Curtea de Apel Bucuresti - Dosarul este trimis la camera preliminara

TERMEN: 11 februarie 2014
Instanta decide scoaterea cauzei de pe rol şi trimite dosarul la judecătorul de cameră preliminară cu termen la 26.02.2014

Curtea de Apel Bucuresti - Amana cauza cu o luna

TERMEN: 26 februarie 2014
Instanta amana cauza cu o luna.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare in urma unor exceptii ridicate de inculpati

TERMEN: 26 martie 2014
Instanta amana cauza, in urma unor exceptii formulate de Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Camelia Rodica Voiculescu, SC Antena TV Group SA, SC Antena 3 SA si SC Intact Publishing SRL la parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie DNA - Sectia de Combatere a Coruptiei. Termen la 23.04.2014. Data in Camera de Consiliu la 26.03.2014.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta respinge o serie de exceptii ridicate de inculpati si dispune inceperea judecatii

TERMEN: 23 aprilie 2014
Instanta respinge ca neintemeiate cererile de excludere a probelor si exceptiilor vizand regularitatea actului de sesizare formulate de inculpatii Alexandrescu George Sorin, Voiculescu Dan, Voiculescu Camelia Rodica, SC ANTENA GROUP SA, SC ANTENA 3 SA si SC INTACT PHBLISHING SRL. Constata legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii. Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare. Pronuntata in Camera de consiliu, 23.04.2014.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Termen de judecata contestatie

TERMEN: 20 august 2014
Dosarul a fost preluat la ICCJ in 25 iunie pentru judecarea unor contestatii. http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detalii&id=200000000317304&pg=1&cauta= //

Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ a respins definitiv cererea lui Dan Voiculescu de sesizare a Curtii Constitutionale in dosar

TERMEN: 11 septembrie 2014
Magistratii resping cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 345 alin. 1 C.proc.pen, formulata de inculpatii Alexandru George Sorin si Voiculescu Dan. Respinge ca nefondate contestatiile formulate de inculpatii Alexandrescu George Sorin, Voiculescu Dan, Voiculescu Camelia Rodica, S.C. Antena Grup S.A., S.C. Antena 3 S.A., S.C. Intact Publishing S.R.L. impotriva incheierii pronuntate la data de 23 aprilie 2014 de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a II-a Penala, in dosarul nr. 6528/2/2013 (3232/2013). Obliga contestatorii inculpati Alexandrescu George Sorin, Voiculescu Dan, Voiculescu Camelia Rodica, S.C. Antena Grup S.A., S.C. Antena 3 S.A. si S.C. Intact Publishing S.R.L. la plata sumei de cate 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Decizia este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta decide pasii urmatori pentru insolventa Antena 3 si Antena Group

TERMEN: 12 noiembrie 2014
Termen acordat pentru desemnarea unor practicieni în insolvenţă pentru SC ANTENA 3 SA şi SC ANTENA TV GROUP SA.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare - avocatul Cameliei Voiculescu nu s-a putut prezenta la proces

TERMEN: 10 decembrie 2014
Instanta a amanat judecarea cauzei pentru 7 ianuarie, transmite Agerpres. Motivul amanarii l-a reprezentat faptul ca avocatul Cameliei Voiculescu nu s-a putut prezenta la proces, iar instanta nu a desemnat un avocat din oficiu, potrivit agentiei de presa, care precizeaza ca nici la acest termen Dan Voiculescu nu a fost adus in sala de judecata, dupa ce el a depus o cerere in acest sens. Procurorul de sedinta si avocatul lui Ioan Bendei le-au cerut magistratilor sa il aduca pe Voiculescu la proces, iar judecatorul a decis ca solicitarea sa fie discutata la un termen ulterior.

Curtea de Apel Bucuresti - Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, si George Daniel Matiescu, imputernicitul Intact Publishing, au fost audiati

TERMEN: 7 ianuarie 2015
Amana cauza in vederea continuarii cercetarii judecatoresti. La acest termen, magistratii i-au audiat pe imputernicitul Intact Publishing George Daniel Matiescu si pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei, relateaza Agerpres. Dan Voiculescu nu a fost prezent in sala de judecata, la acest termen. George Daniel Matiescu a declarat in fata judecatorilor ca nu a avut nicio intelegere cu inculpatii si ca nu a participat niciodata la stabilirea continutului editorial al publicatiilor companiei. El a sustinut ca a vazut articolele critice din "Jurnalul National" la adresa RCS&RDS, insa ca multe erau preluate din alte publicatii si a afirmat ca nu el a cerut publicarea acestora. "Comunicarea mea cu Sorin Alexandrescu nu exista, nu comunicam. Cu Camelia Voiculescu aveam relatii normale, de subordonare. Nu stiu sa se fi implicat in trimiterea scrisorilor. Cu Voiculescu Dan am o relatie normala, ca intre un fost actionar al companiei si directorul unei firme. Am primit scrisorile ca o propunere de subiect jurnalistic care putea fi subiectul anului", a declarat George Matiescu, citat de Agerpres. De cealalta parte, Ioan Bendei a spus ca la jumatatea lunii aprilie 2012 a avut o intalnire cu directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, care i-a spus ca are un contract semnat de Bendei cu o societate denumita "Bodu SRL" si acte aditionale, care ar fi in realitate mita, scrie agentia de presa citata. Ioan Bendei a declarat ca "mi-a spus ca daca aceasta chestiune va deveni publica ca 'eu nu voi mai sta la aceasta masa' si mi-a sugerat ca as putea fi arestat (...). Mi-a zis ca nu va publica contractul daca voi accepta sa semnez transmiterea posturilor Antena Group prin RCS&RDS". Potrivit Agerpres, Bendei a mai afirmat ca ii era teama sa nu-i fie distrusa cariera si s-a dus la DNA pentru a relata totul, dupa ce in prealabil s-a consultat cu consilierul juridic al societatii RCS&RDS. "La Parchet am semnat o hartie prin care eram de acord sa fiu interceptat. M-am intalnit din nou cu Alexandrescu care avea asupra sa contractul in copie, nu in original. Mi-a zis ca investigatia este gata si ca urmeaza sa fie publicata. Am stabilit ca peste trei zile sa-i dau un raspuns. I-am spus ca am vorbit cu colegii si au refuzat oferta sa. M-a amenintat in continuare ca pierd finantarea de la banci", a declarat Bendei, citat de Agerpres.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 4 februarie 2015
Amana cauza, in vederea respectarii principiului continuitatii.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 4 martie 2015
Judecatorul acorda un nou termen, din cauza lipsei avocatului inculpatului Pop Serban.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta stabileste audierea Cameliei Voiculescu

TERMEN: 1 aprilie 2015
Instanta stabileste un nou termen, in vederea audierii inculpatei Voiculescu Camelia.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 17 aprilie 2015
Instanta stabileste termen de pronuntare la data de 20 aprilie 2015, cu privire la probele solicitate.

Curtea de Apel Bucuresti - Pronuntare pe probele solicitate

TERMEN: 20 aprilie 2015
Instanta incuviinteaza cererile Ministerului Public si ale partilor privind audierea martorilor mentionati in rechizitoriu, cu exceptia numitilor Radu Bogdan, Ambrono Alexandru Demostene, Cimpoesu Radu, Badita Florin Bogdan si Pacuraru Mirela. Incuviinteaza pentru inculpatii SC Intact Publishing si Matiescu George Daniel administrarea probei cu inscrisuri constand in actele constitutive ale SC Intact Publishing SRL si contractul de asistenta juridica incheiat intre SC Intact Media Group SA si avocat Puscas Raluca Fraga. Respinge celelalte probe solicitate de inculpatii SC Intact Publishing si Matiescu George Daniel. Magistratii incuviinteaza pentru inculpatii SC Antena TV Group SA si Alexandrescu George Sorin administrarea probei cu inscrisuri constand in actele din dosarul nr. 32833/3/2012 al Tribunalului Bucuresti mentionate in cuprinsul cererii de probe (cerere de interventie, incheiere de sedinta din 31.10.2012, imputernicire avocatiala), adresa nr. 34606/20.12.2013 emisa de RCS&RDS SA si contractul de distributie nr. 424/20.05.2013 incheiat intre Orange Romania SA si SC Antena TV Group SA. Instanta respinge celelalte probe solicitate de inculpatii SC Antena TV Group SA si Alexandrescu George Sorin. Incuviinteaza pentru inculpata SC Antena 3 SA administrarea probei cu inscrisuri constand in documentele privind modul de organizare si functionare a acestei societati mentionate in cuprinsul cererii de probe si rapoartele certificate de A.R.M.A. pentru perioada ianuarie-mai 2013 continand alte promo-uri/teasere preluate si difuzate automat de Antena 3 in baza contractului incheiat cu SC Antena TV Group SA. Respinge celelalte probe solicitate de inculpata SC Antena 3 SA. Respinge cererea inculpatului Pop Serban privind audierea martorului Ciuvica Mugur. Respinge cererile inculpatilor Voiculescu Camelia Rodica, Voiculescu Dan, SC Antena 3 SA si Alexandrescu George Sorin de atasare la dosarul cauzei a suportilor originali continand interceptarile de orice tip efectuate in cauza, respectiv de atasare a tuturor interceptarilor efectuate in prezenta cauza, in faza de urmarire penala. Dispune citarea pentru termenul din 29.04.2015 a martorilor Jura Cristina Felicia si Vasile Monica Valentina. Cu apel odata cu fondul. Pronuntata in sedinta publica, azi 20.04.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru administrare de probe

TERMEN: 29 aprilie 2015
Instanta amana cauza, pentru administrare de probe.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 27 mai 2015
Instanta amana cauza, pentru administrare de probe.

Curtea de Apel Bucuresti - Avocatul lui Sorin Alexandrescu a fost amendat de instanta

TERMEN: 24 iunie 2015
Curtea de Apel Bucuresti a amanat judecarea cauzei pentru data 23 septembrie. Motivul amanarii l-a reprezentat faptul ca avocatul lui Sorin Alexandrescu nu s-a prezentat in instanta, acesta fiind amendat de judecatori cu 1.000 de lei, relateaza Agerpres.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 23 septembrie 2015
Instanta amana cauza, in vederea continuarii cercetarii judecatoresti.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru audieri

TERMEN: 21 octombrie 2015
Amanare pentru audierea martorilor.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 18 noiembrie 2015
Magistratii stabilesc termen de pronuntare asupra cererii de probe formulata de inculpatul Alexandrescu George Sorin la 25.11.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amana pronuntarea

TERMEN: 25 noiembrie 2015
Judecatorii amana pronuntarea asupra probelor solicitate la 27.11.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta admite in parte cererea lui Sorin Alexandrescu

TERMEN: 27 noiembrie 2015
Admite in parte cererea formulata de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Dispune emiterea unei adrese catre Parchetul de pe langa I.C.C.J. - D.N.A. pentru a comunica daca fisierele audio si video aflate pe DVD-ul intitulat "Autorizatia nr.72 din 22.04.2013 - Copie", fisiere care contin inregistrarea dialogului ambiental dintre inculpatul Alexandrescu George Sorin si persoana vatamata Bendei Ioan din data de 22.04.2013, reprezinta o copie fidela - clona (inclusiv sub aspectul formatului in care sunt redate) a inregistrarii efectuate cu ocazia mentionata. In cazul in care fisierele amintite nu reprezinta o copie fidela a inregistrarilor efectuate, Parchetul de pe langa I.C.C.J. - D.N.A. va inainta instantei o astfel de copie, Respinge in rest cererea inculpatului Alexandrescu George Sorin. Cu cale de atac o data cu fondul. Pronuntata in sedinta publica, azi 27.11.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 16 decembrie 2015
Instanta amana cauza, in vederea continuarii cercetarii judecatoresti.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 13 ianuarie 2016
Judecatorii amana cauza, pentru studierea DVD-ului inaintat de catre DNA la data de 12.01.2016 si din cauza lipsei de aparare cu privire la inculpata Voiculescu Camelia Rodica.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 27 ianuarie 2016
Instanta amana cauza pentru "imposibilitate de prezentare aparator ales inculpata".

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 17 februarie 2016
Instanta amana pronuntarea asupra probelor solicitate de inculpati la data de 24.02.2016.

Curtea de Apel Bucuresti - Sunt incuviintate noi probe

TERMEN: 24 februarie 2016
În baza art. 100 alin. 2 C.proc.pen. încuviinţează în parte proba cu înscrisuri solicitată de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Încuviinţează depunerea la dosarul cauzei a înscrisurilor menţionate la punctele 1, 2 (mai puţin forma tipărită a celor 237 de articole de presă menţionate în cuprinsul cererii), 3, 4, 5, 6, 7, 9 (doar corespondenţa purtată între RCS&RDS şi Antena TV Group SA la care se face referire în cerere), 11 şi 12 din cererea formulată de inculpatul Alexandrescu George Sorin (f.70-76 vol. 9 dos. Curtea de Apel Bucureşti). În baza art. 100 alin. 4 C.proc.pen. respinge celelalte probe solicitate de inculpatul Alexandrescu George Sorin (înscrisurile menţionate la punctele 8, 10, 13-16, înregistrările audio-video menţionate la pct. B al cererii de probe de la filele 70-76 vol. 9 dos. Curtea de Apel Bucureşti, precum şi cererea de efectuare a unei expertize tehnice judiciare asupra interceptărilor audio-video şi telefonice). Respinge ca neutilă cauzei cererea inculpatului Alexandrescu George Sorin privind ascultarea/vizionarea în şedinţa de judecată a tuturor interceptărilor audio-video efectuate în cauză. În baza art. 100 alin. 4 C.proc.pen. respinge cererea formulată de inculpata Voiculescu Camelia Rodica privind efectuarea unei expertize tehnice judiciare asupra interceptărilor audio-video şi telefonice. În baza art. 100 alin. 4 C.proc.pen. respinge cererea formulată de inculpatul Matiescu George Daniel privind audierea martorilor Răzvan Voiculescu şi Simona Haiduc.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru a se trimite o adresa la Parchet

TERMEN: 16 martie 2016
Solutia pe scurt: pentru emiterea unei adrese catre Parchet

Curtea de Apel Bucuresti - Stabileşte pronunţarea

TERMEN: 13 aprilie 2016
Stabileşte pronunţarea la 27.04.2016.

Curtea de Apel Bucuresti - Amână pronunţarea

TERMEN: 27 aprilie 2016

Curtea de Apel Bucuresti - Prima sentinta in dosarul santajului de la Antene: 3 ani si jumatate de inchisoare pentru Sorin Alexandrescu, doi ani cu suspendare pentru Camelia Voiculescu / Dan Voiculescu, doi ani de inchisoare

TERMEN: 12 mai 2016
Detalii: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20992681-prima-sentinta-dosarul-santajului-antene-3-ani-jumatate-inchisoare-executare-pentru-sorin-alexandrescu-doi-ani-suspendare-pentru-camelia-voiculescu.htm

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Recursul se va judeca la Inalta Curte*

TERMEN: 1 septembrie 2016
*Termenul este unul orientativ, pana la inregistrarea pe rol a dosarului

14289 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by