Nicolae Badea
Foto: AGERPRES

Omul de afaceri Nicolae Badea, trimis în judecată de DNA într-un dosar cu fonduri europene -surse

de I.B. HotNews.ro
Joi, 18 Nov 2021 rechizitorii
Omul de afaceri Nicolae Badea, fost finanțator al Dinamo, a fost trimis în judecată de DNA după ce ar fi depus la AM POSDRU documente false pentru un contract cu finanţare europeană, obţinând astfel pe nedrept peste 200.000 de lei. El ar fi fost ajutat de managerul financiar al proiectului.
Sebastian Ghita
Foto: TVR

DNA: Sebastian Ghiță este inculpat în trei dosare penale / Procurorii NU au dispus soluții de clasare

de I.B. HotNews.ro
Luni, 7 Sept 2020 rechizitorii
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție spun că omul de afaceri Sebastian Aurelian Ghiță este inculpat în prezent în 3 dosare penale aflate pe rolul DNA. Potrivit unor surse juridice consultate de HotNews.ro, este vorba de dosarul Herțanu, în care Sebastian Ghiță este inculpat din anul 2015, de dosarul Tony Blair (inculpat din 2016) și de dosarul care viza taxa pe contractele IT, în care omul de afaceri este inculpat din 2017. Ceea ce înseamnă că aceste dosare au o vechime cuprinsă între 5 și trei ani.
Gruia Stoica
Foto: Agerpres

Afaceristul Gruia Stoica, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Apr 2020 rechizitorii
Afaceristul Gruia Stoica a fost condamnat, vineri, la 4 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Iaşi, pentru spălare de bani şi constituire grup infracţional organizat în dosarul privatizării Transbordare Vagoane Marfă. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu apel, potrivit Mediafax.
Borcea (foto arhiva)
Foto: AGERPRES

Cristian Borcea, condamnat la 5 ani de închisoare, s-a predat la Poliția Ilfov

de A.Z. HotNews.ro
Vineri, 8 Feb 2019 rechizitorii
Fostul acționar FC Dinamo, Cristian Borcea, condamnat joi noapte la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre, care a primit 9 ani de închisoare, s-a predat la Poliția Ilfov, fiind acum în custodia autorităților, au declarat surse din Poliție pentru Mediafax.
Radu Mazare (foto arhiva)
Foto: Agerpres

Radu Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul plajelor retrocedate. Nicușor Constantinescu – 5 ani cu executare

de Ionut Baias HotNews.ro
Vineri, 8 Feb 2019 rechizitorii
Fostul primar al Constanței Radu Mazăre, aflat în Madagascar, a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. Decizia aparține magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție și este una definitivă, potrivit Constanta News și Replica.ro. Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a primit o condamnare de 5 ani cu executare. Mazăre e acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.
DNA
Foto: AGERPRES

Directorul ADP sector 1 i-a spus unui complice, in 2017, ca primarul Tudorache i-a cerut sa nu mai ia mita "o perioada" - rechizitoriu DNA

de G.S. HotNews.ro
Luni, 19 Mar 2018 rechizitorii
Directorul general al Administratiei Domeniului Public sector 1, Alin Vieru, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, i-a spus unui complice, in august 2017, ca primarul sectorului 1, Dan Tudorache, i-ar fi cerut ca nici el si nici subordonatii sa nu mai ia mita "o perioada", potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, citat de Agerpres.

Decizia definitiva in dosarul de santaj Antena Group-RCS&RDS, asteptata astazi

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iun 2017 rechizitorii
Magistratii instantei supreme ar urma sa se pronunte definitiv, miercuri, in dosarul de santaj Antena Group - RCS&RDS, in care Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare si pe Camelia Voiculescu la doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Antena 3 si Intact Publishing au fost achitate, potrivit news.ro.
HotNews.ro
Foto: Hotnews

UPDATE Nicolae Badalau, presedinte executiv PSD, audiat luni ca martor intr-un dosar DNA: Habar n-am despre ceea ce era acolo / Adrian Tutuianu, seful comisiei SRI, a fost si el luni la Directia Anticoruptie

de G.S. HotNews.ro
Luni, 19 Iun 2017 rechizitorii
Presedintele executiv al PSD, Nicolae Badalau, a fost luni dimineata la DNA, acesta spunand ca a fost audiat ca martor intr-un dosar de coruptie, transmite Digi 24.
UPDATE 14:05 Nicolae Badalau a declarat ulterior ca in opinia sa este o "pura intamplare" faptul ca a fost chemat la DNA in contextul scandalului politic din PSD
UPDATE 10.39 Tutuianu nu a stat mult la sediul DNA, la plecare el spunand ca a fost audiat ca martor si ca este vorba de un dosar din perioada cand era presedinte al CJ Dambovita. 
UPDATE 10.13 Senatorul Adrian Tutuianu, presedintele comisiei SRI a venit si el la sediul Directiei Anticoruptie. Tutuianu nu a raspuns la nicio intrebare privind prezenta sa la DNA

Scripcaru dorea modele noi de autoturisme; masina primarului - mai puternica decat un autobuz (rechizitoriu)

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 23 Nov 2016 rechizitorii
Regia Autonoma de Transport (RAT) Brasov a achizitionat succesiv patru autoturisme Skoda, clasa de varf, pentru ca primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, dorea sa conduca noul model aparut, de fiecare data cu un motor mai puternic, ajungandu-se in situatia absurda ca "masina primarului'' sa aiba mai multi cai putere (CP) decat un autobuz aflat in proprietatea regiei, se arata in rechizitoriul prin care edilul a fost trimis in judecata de DNA, potrivit Agerpres.

Dosarul "Grupul Vectra" va fi rejudecat la Tribunalul Constanta

de I.B. HotNews.ro
Luni, 14 Nov 2016 rechizitorii
Dosarul "Grupul Vectra", in care Tribunalul Constanta a dispus in luna decembrie a anului trecut condamnari de aproape 60 de ani si despagubiri de mai multe milioane de euro, va fi rejudecat, in prima instanta, potrivit Mediafax. In decembrie anul trecut, Tribunalul Constanta a dispus pedepse insumand aproape 60 de ani de inchisoare pentru trei administratori ai Vectra Imobiliare SRL, Vectra Construct si City Invest SRL, acuzati de inselaciune, ei fiind obligati si la plata unor despagubiri de milioane de euro catre 190 de persoane.

Motivare Instanta: Mircea Basescu a recurs la Marian Capatana ca stratagema, pentru a nu se autoincrimina

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 5 Oct 2016 rechizitorii
Mircea Basescu a recurs la sprijinul lui Marian Capatana pentru primirea banilor de la membrii familiei lui Sandu Anghel ca "stratagema" pentru a nu se autoincrimina, se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Constanta prin care fratele fostului presedinte Traian Basescu a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare, potrivit Agerpres.
Catalin Chereches
Foto: Agerpres

Catalin Chereches, primarul din Baia Mare, a fost arestat pentru 30 de zile

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 27 Apr 2016 rechizitorii
Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentinta data miercuri seara de Tribunalul Cluj, potrivit Agerpres. El a fost prezentat Tribunalului Cluj in jurul orei 16 si audierile au durat peste sase ore.

Cluj: Sotia senatorului Alexandru Cordos, condamnata la inchisoare cu executare

de Sebastian Rotaru HotNews.ro
Vineri, 11 Mar 2016 rechizitorii
Sotia senatorului Alexandru Cordos, Mihaiela Cordos, a fost condamnata, vineri seara, de Tribunalul Cluj, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru mai multe infractiuni de trafic de influenta, potrivit Agerpres.
Florin Anghel
Foto: cdep.ro

Florin Anghel, fost presedinte CJ Prahova, si fiica sefului suspendat al Consiliului Judetean, urmariti penal de DNA intr-un dosar cu prejudiciu de 18 mil. lei

de Razvan Cojan HotNews.ro
Vineri, 11 Dec 2015 rechizitorii
DNA Pitesti a dispus efectuarea urmaririi penale fata de Anghel Florin Serghei, la data faptelor presedinte al CJ Prahova, Cornea Danut Marcel, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Plopeni Industrial Parc S.A. si Cosma Andreea, notar public, fiica presedintelui suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma pentru infractiuni de abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si complicitate.
Printul Paul
Foto: AGERPRES

Ferma Baneasa a fost retrocedata printului Paul la recomandarea Primariei Capitalei, condusa atunci de Videanu

de Razvan Cojan HotNews.ro
Vineri, 11 Dec 2015 rechizitorii
Ferma Baneasa a fost retrocedata lui Paul de Romania, in calitate de mostenitor al lui Carol al II-lea, atunci cand membrii Comisiei de Fond Funciar din Primaria Capitalei, condusa pe atunci de Adriean Videanu, au recomandat Institutului de Cercetare a Plantelor din Romania(ICPR) sa-i restituie terenul, informeaza Digi 24.

STENOGRAME din dosar: Dan Andronic ar fi folosit Evenimentul Zilei pentru dobandirea averii revendicate de Printul Paul

de I.B. HotNews.ro
Joi, 10 Dec 2015 rechizitorii
Dan Andronic ar fi folosit Evenimentul Zilei in sprijinul gruparii conduse de Remus Truica ce urmarea obtinerea averii revendicate nelegal de Printul Paul, rezulta din referatul procurorilor DNA, potrivit Mediafax.

DNA Suceava a trimis in judecata o avocata din Suceava ce ar fi cerut 18.000 de euro pentru a influenta o judecatoare

de Razvan Cojan HotNews.ro
Joi, 3 Dec 2015 rechizitorii
DNA Suceava a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv a avocatului Kreisel-Criclevit Carmen, avocat in Baroul Suceava pentru trafic de influenta si a lui Dascalu Dumitru si Sargan Nicusor pentru complicitate la trafic de influenta.
Darius Valcov la DNA
Foto: Mediafax

Rechizitoriu DNA: Apropiatii lui Darius Valcov au incercat ”inalbirea” relatiilor fictive dintre firmele din al doilea dosar al fostului ministru / Valcov nu a propus probe in aparea sa

de A. Florea HotNews.ro
Vineri, 27 Nov 2015 rechizitorii
Apropiatii lui Darius Valcov, ministru al Finantelor in Guvernul Ponta 4, au incercat ”inalbirea” relatiilor comerciale fictive dintre firmele care faceau parte din grupul de interese al fostului ministru al Finantelor, chiar in timpul cercetarilor, se arata in rechizitoriul DNA prin care procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata in cel de-al doilea dosar. De asemenea, procurorii mentioneaza ca Valcov nu a propus nicio proba in apararea sa, scrie Agerpres.
Marko Attila Gabor
Foto: Camera Deputatilor

Informatii noi in dosarul lui Marko Attila: S-a dispus clasarea cauzei in care s-a cerut arestarea lui Attila pentru abuz in serviciu

de Ionut Baias HotNews.ro
Luni, 27 Apr 2015 rechizitorii
Fostul deputat UDMR Marko Attila a postat pe contul sau de facebook o informatie care pare a fi extrasa din referatul procurorilor si din care rezulta ca acesta a fost scos de sub urmarire penala pentru abuz in serviciu. Informatiile nu sunt insa confirmate oficial. Marko Attila a fost trimis in judecata de DNA in 9 aprilie in dosarul de coruptie al fostului procuror sef al DIICOT Alina Bica pentru retrocedari ilegale. "Am solicitat in 3 randuri clasarea acuzatiilor impotriva mea din cazul Bica. Nu au vrut. Dupa patru luni, in noul rechizitoriu formulat impotriva mea se afla urmatorul text: "se claseaza acuzatiile"... Si acum cine ii trage la raspundere?", scrie fostul deputat pe contul sau de socializare.

DNA: Nicusor Constantinescu, acuzat de plati ilegale catre asociatii, fundatii si cluburi sportive

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 20 Feb 2015 rechizitorii
Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, retinut, joi, pentru mai multe infractiuni, intre care abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, este acuzat de plati ilegale, din fonduri publice, catre asociatii, fundatii si cluburi sportive, potrivit Mediafax.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by