Cluj: Sotia senatorului Alexandru Cordos, condamnata la inchisoare cu executare

de Sebastian Rotaru     HotNews.ro
Vineri, 11 martie 2016, 23:28 rechizitorii


Sotia senatorului Alexandru Cordos, Mihaiela Cordos, a fost condamnata, vineri seara, de Tribunalul Cluj, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru mai multe infractiuni de trafic de influenta, potrivit Agerpres.

Avocatul acesteia, Tiberiu Ban, a declarat, pentru AGERPRES, ca va discuta cu clienta sa daca va ataca decizia Tribunalului Cluj. 'S-a pronuntat asta seara la ora 8, in sedinta publica. I s-a aplicat o pedeapsa totala de trei ani si sase luni cu executare. A fost acuzata de trafic de influenta, doua acte. Una compusa dintr-un singur act material si ce-a de a doua, in forma continuata, din 26 de acte. Pedeapsa rezultanta e de trei ani si sase luni. Voi discuta cu doamna Cordos daca facem recurs', a mentionat Tiberiu Ban.  

Acesta a mai spus ca Mihaiela Cordos a pledat pe procedura simplificata, recunoscand invinuirea si probele din dosar.

In iunie 2015, procurorii DNA Cluj au trimis-o in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Cordos pentru trafic de influenta, iar pentru sotul ei, senatorul Alexandru Cordos, si fiica lor, Andreea, au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor. In acest dosar a mai fost trimis in judecata Tiberiu Constantin Popan, pentru cumparare de influenta.

 Conform DNA, in 2010, Mihaiela Cordos ar fi primit de la o persoana 500 euro pentru ca, prin influenta pe care a pretins ca o are asupra membrilor comisiilor de corectare/ evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, sa intervina pe langa acestia in scopul obtinerii, pentru respectiva persoana, a unui post de asistenta medicala incadrata pe perioada nedeterminata.

"In intervalul 2013 - prezent, inculpata a pretins si a primit de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse intre 1.000 - 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau, Alexandru Cordos, o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si a altor institutii publice, sa le obtina cumparatorilor de influenta posturi/ locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult etc", arata DNA.

In februarie 2014, Tiberiu Popan i-a dat, printr-un intermediar, Mihaielei Cordos suma de 1.000 euro, mai arata DNA. In schimbul acestor bani, ea urma sa-si foloseasca influenta pe care a pretins ca o are asupra unor persoane cu functii de decizie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, in vederea obtinerii, pentru Popan, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unitatii spitalicesti mentionate.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil ce apartine Mihaielei Cordos. Totodata, DNA anunta ca s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de senatorul Alexandru Cordos, pentru infractiunea de complicitate la trafic de influenta, in forma continuata, si fata de Andreea Alexandra Cordos, fiica sa, pentru infractiunile de cumparare de influenta (3 infractiuni), complicitate la cumparare de influenta si trafic de influenta (3 infractiuni).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza si de inlocuire a masurii preventive a arestului la domiciliu dispusa fata de Mihaiela Cordos cu masura controlului judiciar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1500 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Sotzul era cel cu proptelele (Sâmbătă, 12 martie 2016, 6:47)

    Plagarus [utilizator]

    " Doctor " in Filosofia Dreptului la Universitatea de Nord din Baia Mare,PSDelul penal mai vrea un mandat de senator !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by