Florin Anghel, fost presedinte CJ Prahova, si fiica sefului suspendat al Consiliului Judetean, urmariti penal de DNA intr-un dosar cu prejudiciu de 18 mil. lei

de Razvan Cojan     HotNews.ro
Vineri, 11 decembrie 2015, 13:23 rechizitorii


Florin Anghel
Foto: cdep.ro
​DNA Pitesti a dispus efectuarea urmaririi penale fata de Anghel Florin Serghei, fost presedinte al CJ Prahova, Cornea Danut Marcel, fost presedinte al Consiliului de Administratie al SC Plopeni Industrial Parc si Cosma Andreea, notar public, fiica presedintelui suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma pentru infractiuni de abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si complicitate.

Anghel Florin Serghei este acuzat de instigare la abuz in serviciu, prin emiterea unei procuri autentificate prin care Cornea Danut Marcel era imputernicit sa vanda active din "Cazarma 1375- Ciuperceasca", fara precizarea unor valori minime, conform procedurilor legale.

Procurorii acuza ca, in cursul anului 2008, Cornea Danut Marcel s-a incalcat atributiile de presedinte al Consiliului de Administratie prin vanzarea a noua contracte de vanzare-cumparare, fara ca bunurile vandute sa fie evaluate, fara desfasurarea unor licitatii publice si fara viza de control financiar propriu.

Cei doi ar fi fost ajutati de Cosma Andreea, notar public, ce a acceptat sa autentifice contractele de vanzare cumparare de la S. C. Plopeni Industrial Parc S. A., fara respectarea dispozitiilor legale in vigoare privind achizitiile publice, se afirma intr-un comunicat DNA.

Prin incheierea unui numar de 9 contracte de vanzare-cumparare, in perioada 11.06.2008 – 04.07.2008, prejudiciul cauzat prin vanzarea activului ”Ciuperceasca” este in sumă de 17,6 milioane de lei, reprezentand diferenta intre valoarea de preluare a bunurilor vandute si pretul vanzarii, arata sursa citata.

Prejudiciul total produs in dauna S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A este de 18,6 milioane de lei, spun procurorii, care il mai acuza pe Cornea ca, in perioada 2005-2008 a mai prejudiciat societatea si prin diferite alte contracte de servicii si lucrari.

Cei trei au fost audiati ieri la DNA Ploiesti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1242 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by