STENOGRAME din dosar: Dan Andronic ar fi folosit Evenimentul Zilei pentru dobandirea averii revendicate de Printul Paul

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 10 decembrie 2015, 23:42 rechizitorii


Dan Andronic ar fi folosit Evenimentul Zilei in sprijinul gruparii conduse de Remus Truica ce urmarea obtinerea averii revendicate nelegal de Printul Paul, rezulta din referatul procurorilor DNA, potrivit Mediafax.

Omul de afaceri Remus Truica, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, avocatul Robert Rosu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, si omul de afaceri Claudiu Mateescu au fost retinuti, in noaptea de miercuri spre joi, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov, iar joi dupa-amiaza au fost prezentati Curtii de Apel Brasov, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit referatului cu propunere de arestare, Printul Paul de Romania a pretins ca este indreptatit la mai multe proprietati, in calitate de descendent in linie directa al lui Carol al II-lea al Romaniei (nepot din fiu), dar si in calitate de cumparator al drepturilor succesorale ale Printesei Elena a Romaniei, pe care le-a achizitionat conform unui contract de vanzare-cumparare din 2001.

Pentru ca demersurile facute in justitie, din 2002, au ramas fara rezultat si avand nevoie de "oameni mai puternici, mai bine ancorati politic", care sa intervina "pentru retrocedarea proprietatilor solicitate fara drept", din noiembrie 2006, Printul Paul ar fi apelat la Remus Truica.

Potrivit anchetatorilor, desi grupul infractional a fost constituit in scopul obtinerii intregii averi revendicate de Printul Paul al Romaniei, pana la acest moment s-au efectuat acte de urmarire doar cu privire la retrocedarea nelegala a Fermei Regale Baneasa.

Procurorii redau in referat interceptarea unei discutii intre Truica si un membru al gruparii.

"membru grup": Ok, ok. Spune-mi, cum s-a mai avansat...? ....Cum este situatia cu Baneasa, am mai progresat? La sfarsitul acestui an tu vrei sa termini Baneasa?
REMUS TRUICA: Da, da, bineinteles.
membru grup : Fantastic! Te-ai descurcat foarte bine, ah?
REMUS TRUICA: Da, da."

Anchetatorii spun ca, in derularea activitatii infractionale, pentru fiecare etapa in parte, Remus Truica ii informa pe membrii grupului si asigura legatura intre acestia si Printul Paul.

Insa, din cauza neintelegerilor cu ceilalti membrii, in anul 2009, dupa obtinerea si valorificarea terenurilor dorite, Truica a iesit din "afacere" si locul sau a fost preluat de Claudiu Lucian Mateescu.

In acest sens are loc o discutie intre Marius Marcovici si Robert Rosu, pe 19 octombrie 2011.

"Marcovici Marius Andrei: Salut, Robert. Ce faci?
Robert: Bine. Zi.
Marcovici Marius Andrei: Putem sa ne vedem cumva un pic mai devreme de 16.00, la un 15.00 ceva, n-ai nicio posibilitate?
Robert: La 15.00 e ok.
Marcovici Marius Andrei: Ca sa-i zic lui acesta. Vin cu, il stii pe Lucian Mateescu?
Robert: Da, bineinteles.
Marcovici Marius Andrei: Asa. S-ar putea sa preia el conducerea asta si trebuie sa-i facem un soi de go through in ceea ce se intampla in firma, adica legal vorbind. Si sa fii pregatit cu astea. La 15.00.
Robert: E ok, e in regula
...Asculta! Trebuie sa-l ajuti mai mult, Dan, cu printii....Faptul ca ea te f... la cap nu prea ajuta proiectul. Stii? Nu prea e de ajutor sa fii cu capul in nori. ...
membru grup : Ok. Dar ziarul?
Andronic Catalin Dan: Da, ziarul o poate face, dar nu este suficient. Am facut ceva. Reactia nu a fost minunata, deci nu vreau sa mai folosesc acelasi canal.
membru grup : Ziarul?
Andronic Catalin Dan: Da. O sa fac ceva inainte de moment."

Potrivit anchetatorilor, Remus Truica a constituit, alaturi de alte persoane, un grup infractional pentru dobandirea averii revendicate nelegal de Printul Paul, cerand in schimbul traficului de influenta intre 50-80% din fiecare bun obtinut, prejudiciul ajungand la aproape 136 de milioane euro.

Rolul lui Remus Truica in cadrul grupului a fost "esential", in sensul ca persoana, reputatia si sustinerile acestuia au fost determinante in convingerea Printului Paul.

In acest context, incepand cu anul 2006, Truica i-ar fi promis lui Paul de Romania ca poate sa ii recupereze averea revendicata nelegal, pretinzand ca are relatii in lumea politica si in justitie la cel mai inalt nivel (consilier al primului-ministru, serviciile unei firme de avocatura de top, prin care influenta poate ajunge chiar la instanta suprema). Pentru realizarea scopului grupului, Remus Truica, ceilalti membrii a grupului si cumparatorul de influenta au ascuns natura ilicita a intelegerii prin incheierea, in 1 noiembrie 2006, a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietatii. Contractul a fost incheiat intre Printul Paul si o societate comerciala reprezentata de Truica.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5288 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    ... (Vineri, 11 decembrie 2015, 10:04)

    tirolez [utilizator]

    Pai si cum a folosit EVZ, ca nu scrie? Si nici n-am remarcat vreo campanie de gen. Principesa Elena nu e mama lui Nicolae cel dezmostenit? Fix lui Paul s-a gasit sa-i vanda drepturile?!
  • +2 (2 voturi)    
    Acum inteleg campania EVZ pentru Rosia Montana (Vineri, 11 decembrie 2015, 10:19)

    cartofil [utilizator]

    EVZ a sustinut o campanie furibunda in favoarea Rosiei Montana. Iti erau sterse comentariile anti Gold Corporation si erau lasate doar cele pozitive. Pana si like-urile erau manipulate, cum laudai pe Gold, cum te trezeai cu bogatie de voturi pozitive. Pana si raul si corectul de Banciu a laudat Gold Corporation si a demonstrat efectul pozitiv pentru Romania a extragerii aurului cu cianuri. Si acum vezi actionarul lui Gold in escrocheria cu terenuri. Doar numai pentru aceasta campanie si cred ca se face dreptate cu Dan Andronic. Mai are inca de platit si pentru alte blestematii ca de exemplul blatul Udrea-Ponta, sustinut mediatic de EVZ.
  • 0 (0 voturi)    
    folosirea EZ (Duminică, 13 decembrie 2015, 15:14)

    sareta [utilizator]

    Dar folosire Antenelor ptr.distrugerea viitorului acestei tari pe cand va fi anchetata ! Au facut presiuni ordinare in fiecare ora de emisie (cu ajutor CNA desigur ) si iaca unde s-a ajuns .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by