Catalin Chereches, primarul din Baia Mare, a fost arestat pentru 30 de zile

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 27 aprilie 2016, 22:40 rechizitorii


Catalin Chereches
Foto: Agerpres
Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentinta data miercuri seara de Tribunalul Cluj, potrivit Agerpres. El a fost prezentat Tribunalului Cluj in jurul orei 16 si audierile au durat peste sase ore.

Catalin Chereches a fost retinut marti seara sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, in 2014, Catalin Chereches, in calitate de primar, i-a propus unei persoane, denuntator in cauza, sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

'In continuare, inculpatul Chereches i-a promis acesteia sprijin financiar, atat pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cat si pentru continuarea in bune conditii a activitatii clubului, cu conditia ca o parte din banii primiti de club sa-i fie remisi edilului. Astfel, in baza intelegerii dintre cei doi, in perioada martie-august 2015, Chereches a pretins si a primit de la persoana respectiva suma de 70.000 lei, in mai multe randuri, direct sau prin intermediar', sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, in perioada imediat urmatoare, Catalin Chereches, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala.

'In 14 aprilie 2016, pentru o alta transa de bani, in acelasi cuantum, edilul i-a solicitat denuntatorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumatate din sponsorizarea pe care o firma o facuse anterior clubului. In legatura cu remiterea sumei de bani pretinse, la 22 aprilie 2016, Chereches i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, lucru cu care acesta din urma s-a conformat. In acelasi context, la 26 aprilie 2016, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului Chereches fiind gasita suma de 30.000 lei', au mai retinut anchetatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2030 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by