Directorul ADP sector 1 i-a spus unui complice, in 2017, ca primarul Tudorache i-a cerut sa nu mai ia mita "o perioada" - rechizitoriu DNA

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 19 martie 2018, 17:06 rechizitorii


DNA
Foto: AGERPRES
Directorul general al Administratiei Domeniului Public sector 1, Alin Vieru, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, i-a spus unui complice, in august 2017, ca primarul sectorului 1, Dan Tudorache, i-ar fi cerut ca nici el si nici subordonatii sa nu mai ia mita "o perioada", potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, citat de Agerpres.

Afirmatia a fost facuta in timpul unei discutii cu subalternul sau Alin-Nicolae Stoian, acesta din urma primind sarcina sa ii transmita mesajul reprezentantului unei asocieri de firme, martor in dosar, de la care Vieru pretinsese bani pentru a nu rezilia un contract de prestari servicii.

"Inculpatul Vieru Alin i-a cerut complicelui sa ii transmita lui (...) ca nu vrea ca acesta sa le mai dea nimic deoarece primarul sectorului 1 (sefu') ar fi cerut ca inculpatul si angajatii din subordinea sa sa nu mai ia mita o perioada. Cu aceeasi ocazie, inculpatul Vieru Alin si-a atentionat complicele sa aiba grija cu (...) cand ii va comunica aceasta deciziei, in sensul ca ultimul sa nu inregistreze convorbirea", se arata in rechizitoriu.

Conform aceleiasi surse, mesajul a fost transmis de Alin-Nicolae Stoian pe 21 august 2017, cand s-a intalnit cu reprezentantul asocierii de firme in curtea ADP sector 1 si a primit suma de 6.800 de lei, bani care ar fi urmat sa ajunga la Alin Vieru.

"Abia cu aceasta ocazie si dupa primirea banilor, functionarul a anuntat (...) ca aceasta ar fi fost 'ultima data', intrucat i-a spus inculpatul Vieru Alin ca "sefu' mare" i-ar fi comunicat sa nu mai ia mita timp de cateva luni, 'pana se linistesc apele', iar acest refuz viitor nu are legatura cu cuantumul sumei pe care o primise", se precizeaza in rechizitoriu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1584 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by