VIDEO Nicusor Constantinescu, retinut de DNA/ Seful Consiliului Judetean Constanta fusese dus cu mascatii la audieri: Sunt pregatit, am pampersii la mine, am periuta de dinti

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 19 februarie 2015, 15:48 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: Agerpres

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost retinut de procurorii anticoruptie pentru comiterea a cinci infractiuni, intre care abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, este acuzat de plati ilegale, din fonduri publice, catre asociatii, fundatii si cluburi sportive, potrivit Mediafax. "Probabil ca voi fi retinut, mi-am luat bagajele la mine, sunt pregatit, am pampersii la mine, am periuta de dinti si ne vedem la Tribunal maine, probabil", a declarat Nicusor Constantinescu cand a fost adus la DNA.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta, Nicusor Constantinescu este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de abuz in serviciu - trei infractiuni, din care doua in forma continuata, constituire a unui grup infractional organizat, coruperea alegatorilor - doua infractiuni, conflict de interese - zece infractiuni, din care cinci in forma continuata, si tentativa la abuz in serviciu, in forma continuata.

In ordonanta de retinere se arata ca, in cursul anului 2012, Nicusor Constantinescu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, finantand in mod nelegal cheltuieli cu activitatile sportive, in suma de 13.305.000 lei, ce au reprezentat plati nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si cluburi sportive.


UPDATE 20.20 DNA: Nicusor Constantinescu, retinut de procurorii anticoruptie pentru comiterea a cinci infractiuni


UPDATE 18.20 Constantinescu a fost retinut de procurorii DNA, el fiind scos incatusat din sediul institutiei, la finalul audierilor care au durat aproximativ doua ore, scrie Agerpres. El isi va petrece noaptea in arestul IPJ Constanta, urmand ca vineri judecatorii Tribunalului Constanta sa decida daca va fi sau nu arestat preventiv.

UPDATE 17.30 Seful CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost retinut de procurorii DNA, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Nicusor Constantinescu a fost scos din sediul Consiliului Judetean Constanta in jurul orei 15.30, fiind flancat de mascati.

Inainte de a fi urcat in masina anchetatorilor pentru a fi dus la audieri la DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a spus ca probabil va fi retinut si ca s-a pregatit, avand la el o geanta cu lucruri personale, intre care pampersi si periuti de dinti.



"E o continuare a hartuirii mele politice, a domnului primar Mazare si a prietenului meu Sorin Strutinsky. Sunt acuzat ca am semnat niste contracte cu televiziunea Soti si cu ziarul Telegraf, fapt pentru care si domnul Mazare a fost cercetat si a primit neinceperea urmaririi penale de la domnul procuror de la DNA Bucuresti, acum doi ani, pentru aceleasi acuzatii. Sunt acuzat de abuz in serviciu, presupun, conflict de interese si alte chestiuni. Am un mandat de aducere la DNA Constanta, unde ma voi duce. Vom vedea ce se intampla. Probabil ca voi fi retinut, mi-am luat bagajele la mine, sunt pregatit, am pampersii la mine, am periuta de dinti si ne vedem la Tribunal maine, probabil", a declarat Constantinescu.

Procurorii DNA Constanta au facut perchezitii, joi, timp de aproximativ sapte ore, la sediul Consiliului Judetean Constanta, precum si la sediile mai multor firme, intre care SC Aqualand SA si Hotel Cupidon din Eforie Nord.

DNA preciza ca in acest caz se fac cercetari privind infractiuni electorale si de serviciu, faptele de coruptie si cele asimilate acestora fiind comise in perioada 2009-2013.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de Mediafax, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, este suspectat de mai multe fapte de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Astfel, in anul 2012 presedintele CJ Constanta a acceptat si decontat, cu stiinta, o cota de 23% din valoarea lucrarilor de impadurire executate de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta, reprezentand cheltuieli indirecte, in loc de 18%, cat ar fi fost legal. Astfel, ar fi fost platita ilegal suma totala de peste un milion de lei.

Anchetatorii mai noteaza ca in anul 2012 Consiliul Judetean Constanta a facut plati nelegale pentru servicii de publicitate in valoare de peste doua milioane de lei catre SC Combat Press SRL Constanta si SC Soti Cable Neptun SRL, fara ca aceste servicii sa aiba legatura cu informatiile de interes public si transparenta decizionala, pentru care exista obligativitatea comunicarii din oficiu ca informatii de interes public, conform Legii nr. 544/2001 si Legii nr. 52/2003.

Conform surselor citate, tot in anul 2012, pentru lucrarile reprezentand cheltuieli de capital, respectiv lucrari de intretinere la drumurile judetene si pentru lucrarile reprezentand cheltuieli de capital, respectiv lucrari de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene si lucrari de impadurire, CJ Constanta a decontat nelegal cota de 2,5% din valoarea acestora, reprezentand organizare de santier, fara existenta documentelor justificative, fapta care a dus la plata nelegala a sumei totale de 498.942,82 de lei.

Totodata, Nicusor Constantinescu este suspectat de catre procurorii DNA de conflict de interese, dupa ce in 20 noiembrie 2009 CJ Constanta a incheiat un contract de prestari servicii cu SC Soti Cable Neptun SRL, la care este asociat Sorin Gabriel Strutinsky, persoana aflata in relatii comerciale cu el. In baza acestui contract, CJ Constanta a facut plati in mai multe randuri, incepand cu anul 2010 si pana in martie 2014, valoarea totala a sumelor platite depasind 9,6 milioane de lei.

Documentele anchetatorilor mai arata ca Nicusor Constantinescu ar fi fost in conflict de interese si in iunie 2011, dupa ce a incheiat cu SC Soti Cable Neptun un alt contract de prestari servicii, in baza caruia ar fi fost facute plati de aproape 13.000 de lei.

Anchetatorii mai spun ca CJ Constanta ar fi incheiat cu firma lui Strutinsky alte trei contracte, in anii 2013 si 2014, si ar fi facut plati, in baza acestora, in valoare de peste 500.000 de lei.

De asemenea, anchetatorii considera ca Nicusor Constantinescu s-a aflat in conflict de interese si prin incheierea unui contract de prestari servicii, in februarie 2013, cu SC Telegraf Advertising SRL, la care este asociat tot Sorin Strutinsky, si ar fi facut plati in mai multe randuri, in anii 2013 si 2014, in cuantum total de peste 63.700 de lei.

In acest dosar, este vizat si Cristian Bogdan Zgabercea, fost director in Consiliul Judetean Constanta, pentru complicitate la abuz in serviciu si spalare de bani, fiind suspectat ca l-a ajutat pe Nicusor Constantinescu sa faca plati ilegale de peste 5 milioane de lei, reprezentand finantari nerambursabile din fonduri publice catre diverse asociatii.

De asemenea, in acelasi dosar este vizata si Gina Hortolomei Moscu, administrator si asociat la mai multe societati, ea fiind suspectata de abuz in serviciu.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale.

Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse.

Nicusor Constantinescu nu si-a mai putut exercita prerogativele de presedinte al CJ Constanta din luna aprilie a anului trecut, cand a plecat in SUA sa se opereze de cancer. Pentru ca nu s-a intors atunci cand convenise cu procurorii DNA ca se va intoarce in tara, anchetatorii au cerut arestarea sa preventiva. La inceputul lunii august 2014, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa mentina decizia luata de Tribunalul Bucuresti privind arestarea sa preventiva.

Dupa aceasta decizie, Nicusor Constantinescu a fost suspendat din functie printr-un ordin al prefectului de Constanta, iar atributiile sale au fost preluate de vicepresedintele CJ Cristinel Dragomir.

La inceputul lunii septembrie 2014, Constantinescu a fost arestat preventiv si in dosarul Centrului Militar Zonal, decizia fiind luata de Tribunalul Constanta. El a revenit in tara la inceputul lunii noiembrie, fiind retinut de autoritatile din Turcia dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentele necesare pentru aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat.

Constantinescu a revenit in tara in 6 noiembrie, iar in aceeasi zi Tribunalul Bucuresti a confirmat mandatul de arestare emis pe numele sau. A doua zi, si magistratii Tribunalului Constanta au confirmat mandatul de arestare pe numele sau, in dosarul in care acesta este judecat pentru ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta. Ulterior, masura arestarii a fost inlocuita cu cea a controlului judiciar.

Nicusor Constantinescu se afla la cel de-al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, castigand alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la suta din voturi. De asemenea, el este prim-vicepresedinte al organizatiei judetene Constanta a PSD, al carei presedinte este Radu Mazare.

Constantinescu, in varsta de 48 de ani, a intrat in politica in 2000, cand a candidat pentru functia de consilier local, fiind in echipa cu Radu Mazare, care avea sa castige Primaria.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7273 vizualizari

  • +21 (21 voturi)    
    PSD, pericol! (Joi, 19 februarie 2015, 15:48)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Copilotule, astia de la DNA iti iau rotile de la masina. Maine, poimaine, iti deschid portiera...
  • +20 (20 voturi)    
    Probabil? (Joi, 19 februarie 2015, 15:59)

    OMFG [anonim]

    Nu mah te-au scos la plimbare ..... fata de porc ce ai
    • +10 (10 voturi)    
      porcusorul (Joi, 19 februarie 2015, 18:09)

      was [anonim] i-a raspuns lui OMFG

      ...si are doar 48 de ani, credeam ca-i pe la 60...sper sa primeasca o duzina de ani de puscarie, cu executare!
  • +22 (22 voturi)    
    Ce zice mazarel? (Joi, 19 februarie 2015, 16:00)

    Mazarel [anonim]

    Nu ii mai injura el pe procurori.Nu se mai ...el pe justitie.
    Nu mai face el apel la Ponta si la PSD sa faca zid in jurul coruptilor?
    Nu mai zice nimic mazarel ca se duce si el puscarie si constanteni se vor bucura.
    Si odata cu el tot grupul infractional din primarie si virgina de la SPIT si avocatii care iau bani sa faca actiuni pentru SPIT pe bani grei desi SPIT are si imprimanta si juristi si pe la CJ cu Darie si Cristinel si restul hotilor.
    Si mai urmeaza si alte dosare pana cand vor fi bagati toti pe 12 ani cat si-au batut joc de orasul asta.
    Si o sa plateasca toti bani de o sa le ramana copii saraci si normali cum sunt copii Constantei.Si banii din Cipru.
    Si va fi bine.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu.
    • +8 (8 voturi)    
      Sa-ti fie indeplinita ruga! (Joi, 19 februarie 2015, 18:15)

      Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator] i-a raspuns lui Mazarel

      :))
  • +20 (20 voturi)    
    NU-I SUPARARE... (Joi, 19 februarie 2015, 16:01)

    Johanis [utilizator]

    Dupa cercetari, alaturi de baietasul din Drumul Taberei, Mazare parca-i zice, o sa aveti timp sa scrieti cateva carti despre moralitate.
  • +19 (19 voturi)    
    Mirarea mea (Joi, 19 februarie 2015, 16:07)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Cum asa? Mafiotul asta mai era inca in libertate?
  • +22 (22 voturi)    
    mare atentie! (Joi, 19 februarie 2015, 16:10)

    martinezu [anonim]

    Nu il bruscati. ! Este suferind!
    Folositi o mana de boabe, sau un brat de fin si merge singur. Si stiuletele e bun.
    Metoda este verificata si are mereu succes.
  • +20 (20 voturi)    
    Oink! (Joi, 19 februarie 2015, 16:37)

    turistul88 [utilizator]

    Acuma stim de ce se chinuie politia capitalei sa faca loc in arest, vine Marele Alb :)
  • +10 (10 voturi)    
    hahahahhahah (Joi, 19 februarie 2015, 16:40)

    marian [anonim]

    Zgabercea e cel care s-a dus in state sa-l "ingrijeasca" pe Nicusor siiiii tot el e cel care l-a propulsat pe Tufeanu la CNA si se aude ca urma sa fie propus sef al CNA! Despre ce vorbim aici? mafia la ea acasa!
  • +7 (9 voturi)    
    sper (Joi, 19 februarie 2015, 17:22)

    za_omu [utilizator]

    ca nu ai uitat si lubrifiantul pisi :)))
  • -13 (13 voturi)    
    din cate se stie (Joi, 19 februarie 2015, 17:30)

    pontiac [anonim]

    Acest om are cancer ,oare nu e de ajuns ca nu traieste mai mult de 5 ani trebuie si arestat,mai lasati-o naibii de justitie cu oameni muribunzi ca jean padureanu,gheorghe stefan....
    E de ajuns sa i se confiste banii,asta de fapt conteaza recuperarea prejudiciului.
    • +8 (8 voturi)    
      Poftim? (Joi, 19 februarie 2015, 18:29)

      MalvZ [anonim] i-a raspuns lui pontiac

      Si de ce sa nu il bage in arest? Ca sa creeze alt prejudiciu in astia 5 ani care zici tu ca ii mai are de trait? Legea e lege pentru toti!
    • +7 (9 voturi)    
      Tu esti normal la cap? (Joi, 19 februarie 2015, 19:09)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui pontiac

      Justitia e justitie, de boli se ocupa medicii. Iti recomand The Judge, cu Roberr Duval si Downey Jr...poate o sa intelegi cum e cu actul de justitie.
    • +2 (2 voturi)    
      Pai astia ca el (Joi, 19 februarie 2015, 22:46)

      mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui pontiac

      Fura in 5 ani cat nu poti tu visa si cheltui in 5 vieți cumpătate. Tocmai faptul ca nu mai are nimic de pierdut il face periculos.
      Imi place justiția din US: daca ai greșit nu e nici o problema ca la 90 de ani sa îți dea 2 sentințe pe viața plus 20 de ani. Doar noi ne umezim ochii atunci cand cei care ne abuzează primesc ce li se cuvine.
  • +10 (10 voturi)    
    ai venit inapoi impertinent tupeist, (Joi, 19 februarie 2015, 17:32)

    Manes [utilizator]

    bineintels ca e persecutie politica, Base are mana lunga chiar daca nu mai este presedinte....
    oare ce rasa de porci este asta?
  • +6 (6 voturi)    
    DAca (Joi, 19 februarie 2015, 17:39)

    SRA [anonim]

    Daca iesea PONTA ce era ?

    Va imaginati de unde pleaca greseala, SRI au jucat contra NATIUNII privând Presedintele a fi informat ca acest individ PONTA a fost agent acoperit.

    Celalant SIE, in speta Th MELESCANU a candidat a imparti voturile sale la Ponta dupa ce cu el a aranjat ordonanta de guvern cu agentii straini inclus PONTA.

    Ganditi ce vreti viitorul NATIUNII a copiilor si parintilor sau gamela si covrigul cu PONTA ?

    ,
  • +3 (5 voturi)    
    Super Nicusor Inbatabilu (Joi, 19 februarie 2015, 17:45)

    Mihai [anonim]

    Asta ce e??? Telenovela cumva...urmarim un serial cum e ridicat temporar NC si hast ! sry a fost o gluma,pardon deja e ridicol vii inarmat pina-n dinti cu cagule sa ridici ce???...si de ce cagule pe cap??? va bate mama la po_pou?
  • +8 (8 voturi)    
    Serios? (Joi, 19 februarie 2015, 18:05)

    karie [anonim]

    Si-a luat pampersii cu el maaa, ce victima incurabila! Saracul este atat de traumatizat de boala si mai vin acum si mascatii sa il ridice, o sa faca treaba mare pe el...vai

    Traiasca DNA! Ca ne scapa de toti!
  • +6 (6 voturi)    
    Un groshtei are nevoie de pampersi? (Joi, 19 februarie 2015, 19:10)

    Kaladin [utilizator]

    tocmai el care pana acum a spurcat totul in jurul lui...fara sa poate pampersi?
  • +4 (4 voturi)    
    nicusor si mazarea concureaza (Joi, 19 februarie 2015, 19:23)

    spectator47 [utilizator]

    pentru GUINNESS BOOK-- "JAFUL MILENIULUI" - prapaditii aceia de 15 englezi care in anul 1963 au jefuit trenul postal de Glasgow cu 2,8 milioane lire s-au clasat atunci la categoria "JAFUL SECOLULUI" si s-a turnat si un film de succes dupa scenariul furtului (oricum ingenios) au suferit condamnari de zeci de ani cate 25-30 de ani si confiscat rodul "muncii".
    Alesii nostrii risca infim:1.- condamnare cu suspendare, 2. la domiciliu sau si 3.fff grav cativa ani din care fac cel mult o treime (sunt peste 60 de ani si le pute inchisoarea) sau descopera cat de bolnavi sunt si necesita tratamente scumpe in clinici de lux din occident si rodul " muncii" le ramane in proportie consistenta - milioanele de euro sunt banalitati - zecile de milioane ceva obisnuit - sutele de milioane >>>devin corupti respectabili si cat se pote de stimati isi construiesc aparari formate din cohorte de avocati, experti,jurnalisti integri,trusturi tv,etc......
    SUNT SATUL NU DORESC SA LE MAI AUD NUMELE -dar sa-i vad seara de seara pe sticla mutandu-se de la o tv la alta.
    TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL.
    Ceausescu pe unii care au atacat transporul blindat ce colecta incasarile magazinului Victoria ceva pana la jumatate de milion de dolari - echivalentul de astazi ; i-a trimis in fata plutonului de executie dupa o judecata rapida......
  • +2 (2 voturi)    
    Are pampersii la el (Joi, 19 februarie 2015, 21:30)

    freejack [utilizator]

    O sa ai nevoie nea Nicule.
    Faceti pe voi de frica, hahalelelor!
  • 0 (0 voturi)    
    Dar atunci (Vineri, 20 februarie 2015, 0:01)

    mopsu [utilizator]

    cand dormea ca porcul, mort de beat in mijlocul intersectiei, in Constanta, acum cca 15 ani nu avea nevoie de pampersi ?
  • 0 (0 voturi)    
    Lui porcusor (Vineri, 20 februarie 2015, 3:32)

    CititorulComentator [utilizator]

    O sa-i trebuiasca pampersii...dupa ce il iau cei din puscarie in primire, o sa-l faca sef de oficiu postal.
  • 0 (0 voturi)    
    asta-i ca Al Capone! (Vineri, 20 februarie 2015, 7:58)

    lili [anonim]

    Cu toate mizeriile penale pe cap nu reusesc astia sa-l bage definitiv la racoare, nici pe el nici pe Mazarea stricata si penala!
    La puscarie cu ei, acolo le este locul acestor penali, succes DNA!!
  • 0 (0 voturi)    
    Cum sa mai schimbam ceva in ROmania? (Vineri, 20 februarie 2015, 10:55)

    totoreanf [utilizator]

    Pentru viitor poate ar fi necesare niste schimbari in felul in care se raporteaza conducatorii la poporul sau. Daca tot avem internet ar trebui folosit mai mult. Guvernantii vor sa ne urmareasca prin intermediul internetului (vezi celebrele legi BIG BROTHER). Dar daca si noi poporul am cere noi metode de ai urmari pe ei? De exemplu, in Marea Britanie, guvernul a pus pe internet tot bugetul si au rugat contabilii din tot Regatul sa gaseasca solutii pentru reducerea cheltuielilor ceea ce a dus la salvarea a 1 miliard de lire sterline.
    De ce nu am putea cere ca Parlamentarii sa voteze tot timpul la vedere si tot ce fac sa fie pe un site (cum au votat, ce legi sustin, prezenta in Parlament etc). La fel sa fie la vedere cum voteaza consilierii judeteni, cei din consiliile locale. Bugetele se fie la vedere, orice proiect local sa fie cu toate cheltuielile pe internet.
    Poate si felul cum votam la alegeri s-ar putea muta in online. Pentru a nu fi furat, s-ar putea face votul la vedere, nesecret. Daca stiu ca vecinii mei vad cu cine am votat stau si ma gandesc mai bine cu cine votez (asa la secret nu are importanta – poate sunt intr-un partid si eu votez cu altul – fatarnicie pe la spate, votul secret incurazeaza hotiile orice fel si la orice nivel). Daca sunt barbat adevarat votez la vedere si imi asum votul!. Parlamentarii si consilierii ar stii exact cine i-a trimis in Parlament si in fata cui raspund pentru ceea ce fac, ar stii exact cine face parte din colegiul lui, iar eu as trimite acolo un om care chiar ma poate reprezenta....
    Cineva zice ca votul la vedere si obligatoriu este profund nedemocratic! Bine ca acum cu votul secret si neobligatoriu avem o democratie extraordinara, care functioneaza perfect!!!
    Votul primarilor intr-un singur scrutin este o alta mare greseala.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by