Nicusor Constantinescu si Cristian Zgabercea, actual producator general la TVR, sunt anchetati de DNA pentru efectuarea unor plati ilegale de peste cinci milioane de lei

de M.E.     HotNews.ro
Joi, 19 februarie 2015, 13:22 Dosare Anticoruptie


Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, ar fi efectuat plati ilegale de peste cinci milioane de lei din fonduri publice nerambursabile. Surse judiciare citate de Agerpres sustin ca banii ar fi fost transferati mai multor asociatii in 2012, de catre CJ Constanta.

Potrivit surselor citate, procurorii DNA il ancheteaza pe Nicusor Constantinescu pentru abuz in serviciu si conflict de interese. Acesta ar fi efectuat platile ilegale in 2012 cu ajutorul unui angajat al CJ Constanta, Cristian Zgabercea, actual producator general la TVR.

Zgabercea este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si spalare de bani, pentru ca ar fi transferat 900.000 lei Fundatiei Culturale Thalia, suma care provenea din savarsirea unei infractiuni comise alaturi de Nicusor Constantinescu.

De asemenea, presedintele CJ Constanta ar fi decontat in acelasi an o cota de 23% si nu 18%, cum este legal, din valoarea impaduririlor si a lucrarilor de pepiniere efecutare de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Contanta. Suma totala s-a ridicat la 1.054.405,98 lei.

Presedintele CJ Constanta ar mai fi decontat an o cota de 2,5% din valoarea unor lucrari de santier, pentru care nu exista documente justificative, platind nelegal 498.942,82 lei.

Mai mult, Constantinescu este cercetat pentru conflict de interese, dupa ce ar fi finantat servicii de publicitate pentru doua societati comerciale, una dintre ele avandu-l asociat pe Gabriel Sorin Strutinsky, cu care intretinea relatii comerciale. Potrivit surselor citate de Agerpres, acesta ar fi incheiat sase contracte in urma carora a platit peste zece milioane de lei din fonduri publice.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4774 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Infractorii din Constanta (Joi, 19 februarie 2015, 13:32)

    Ovidiu de Constanta [anonim]

    in sfarsit la puscarie. O sa fie carnaval pe strazile Constantei cand se va termina cu aceasta grupare infractionala. Si Ovidiu se va bucura pe soclul lui.
  • +6 (6 voturi)    
    Expertissa (Joi, 19 februarie 2015, 13:40)

    mihai23 [utilizator]

    Ar fi bine daca n-ar uita de S.C. Expertissa si de fostii directori Georgescu Daniel si Dragoi Daniela,complici la sifonarea banilor publici care buzunarele lui Nicusor Constantinescu si Ion Coltan ,varul lui primar.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by