Dosarul retrocedarilor - Romsilva sustine ca nu a fost prejudiciata: Suntem administratorul, nu proprietarul padurilor

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 17 octombrie 2014, 17:56 Dosare Anticoruptie


Romsilva considera ca afirmatia potrivit careia, in dosarul retrocedarilor, ar fi fost prejudiciata cu circa 300 de milioane de euro sunt nefundamentate, in conditiile in care regia este administratorul, nu proprietarul padurilor statului.

"In mod cu totul nefundamentat si nelegal, in toate comunicatele de presa si in stirile mass-media, se face afirmatia conform careia 'Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a fost prejudiciata cu suma de cca. 300 milioane de euro', fara a se cunoaste faptul ca Romsilva nu este proprietarul, ci administratorul padurilor statului. Reamintim, si cu acest prilej, ca, in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, statul este reprezentat, inclusiv in instanta, de catre Ministerul Finantelor Publice", se arata intr-un comunicat remis, vineri, agentiei Mediafax.

In acelasi comunicat, Romsilva isi exprima "convingerea ferma" ca directorul general al Regiei, Adam Craciunescu, care, "in anii anteriori, a indeplinit cu succes, fara nici un fel de suspiciuni si functia de secretar de stat pentru Paduri, va putea demonstra autoritatilor competente ca si-a exercitat functia actuala cu onestitate si competenta manageriala".

Tot despre directorul regiei, Colegiul Consilierilor Juridici "Silva Lex" sustine ca acesta, din mai 2012, cand a fost numit director general al RNP Romsilva, "nu a facut nicio presiune asupra consilierilor juridici si nu a sugerat niciun moment ca n-ar trebui sa mai formulam intampinari pentru apararea proprietatii publice a statului roman si sa mai asiguram prezenta la termenele de judecata".

"Nu se poate spune ca dl. Adam Craciunescu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva ar fi luat masuri impotriva intereselor RNP-Romsilva si, implicit, impotriva intereselor statului cu privire la proprietatea publica", mai spun cei din Colegiul Consilierilor Juridici "Silva Lex".

Directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu, este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat.

Potrivit procurorilor de la DNA Brasov care instrumenteaza dosarul retrocedarilor, prejudiciul creat Romsilva in aceasta cauza este de 303.888.615 euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier.

In dosarul retrocedarilor sunt urmariti penal, printre altii, deputatii Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, senatorul Ilie Sarbu, si doi judecatori de la Tribunalul Covasna.

DNA sustine ca incepand din 2013, directorul Romsilva, Adam Craciunescu, a raspuns solicitarilor nelegale formulate de Viorel Hrebenciuc, prin intermediul lui Ilie Sarbu, referitoare la modul in care regia trebuie sa se comporte in legatura cu punerea in posesie, eliberarea titlului de proprietate si litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafetei de padure de peste 40.000 de hectare.

"In consecinta, inculpatul Craciunescu Adam a luat masuri impotriva intereselor RNP Romsilva, in sensul ca a sicanat efectuarea de actiuni in justitie impotriva intereselor avute de grupul infractional organizat format din inculpatii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan si alte persoane interesate in obtinerea terenurilor mentionate. Dupa ce jurista din cadrul Romsilva semnat o actiune civila in favoarea intereselor Romsilva, de suspendare a judecatii pana la solutionarea dosarului avand ca obiect revizuirea deciziei luate la data de 17 aprilie 2012, stramutat de la Tribunalul Covasna la o alta instanta(cerere admisa de ICCJ la data de 17 ianuarie 2014), in luna martie 2014, inculpatul Craciunescu Adam a dispus in mod abuziv ca acestei juriste sa-i fie preluata cauza respectiva si i-a interzis, indirect (folosind un pretext medical), sa mai reprezinte RNP Romsilva la procesele ce aveau ca obiect decizia din anul 2012 a Tribunalului Covasna si punerea in aplicare a acestei decizii", mai spun anchetatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2315 vizualizari

  • +10 (12 voturi)    
    incepe apararea borfasilor (Vineri, 17 octombrie 2014, 18:04)

    cristi_an [utilizator]

    statul roman a fost prejudiciat! si voi sunteti partasi pentru proasta administrare si participare la jaf! sper sa putreziti in puscarie
    • +6 (6 voturi)    
      la prima vedere.... (Vineri, 17 octombrie 2014, 17:54)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

      .....asa pare dar daca privim in istoric, cei de la ROMSILVA s-au opus retrocedarilor si de aici a si inceput scandalul.
      Socrul de partid si de stat, dumnezeul PSD-ului avea misiunea de la Hrebenciuc, sa "il calce pe cap" pe seful de la ROMSILVA, tocmai pentru a aproba escrocheria.

      Pe de alta parte, domnisoara usturoi, tace ca.......in papusoi dar pisica este in curtea ei, adica a Ministerului Finantelor Publice.
      De ce tace ? Nu vrea sa isi supere seful, pe galacticul mincinos.....etc, al carui socru este complicele infractorilor ?

      Facem ce facem si tot peste PSD dam.
      Lume rea !
  • +7 (7 voturi)    
    Adica nu fu Tica ci fu Tache (Vineri, 17 octombrie 2014, 18:20)

    bigbrother [utilizator]

    Din partea lor, ca administratori, putea sa dispara toata padurea furata copac cu copac, ca ei n-aveau de gand sa opreasca nebunia asta pentru ca nu ei sunt proprietari, ei doar administreaza. Ce a mai ramas, desigur.

    Logica le spune ca daca nu este al lor, e liber la furat si defrisat, proprietarul trebuie sa aiba grija sa nu se fure. Oricum copacul creste la loc..daca cumva e plantat; problema e ca intre timp dealul a plecat la vale si a luat niste case cu el.

    Datoria lor de administratori era sa faca cat mai multe afaceri, sa administreze patrimoniul cat mai bine (prietenii stiu de ce), sa ofere cat mai multe hectare, chiar mai multe decat se cere, sa aiba omul lemne pentru ce vrea el. Si tot datoria lor de administratori era sa ii protejeze pe oamenii de afaceri pentru ca, nu-i asa, ce administrator e ala care nu "cinsteste" si el musafirii de la Bucuresti cu un tir cu lemne, niste hectare de padure si ce mai are omul prin "batatura".

    Evident ca directorul n-a facut presiuni, el doar s-a uitat "bine" la om si acela a inteles ce trebuie sa faca, telepatic. El nu face presiuni, el indica CLAR ce trebuie si ce nu trebuie facut. Halal sef. Inca vreo doi ca el si o sa vedem copaci doar in filme.
  • +8 (8 voturi)    
    recomandare (Vineri, 17 octombrie 2014, 18:28)

    omidius [utilizator]

    Recomandare pentru redactorul hotnews: puneti intreg comunicatul in original, sa vada toata lumea si perlele gramaticale din comunicat. E o adevarata avalansa de virgule, din care vreo 5 intre subiect si predicat.
    Parerea mea e ca textul a fost scris de directorul incriminat, si trimis la publicare sub semnatura Departamentului de comunicare publica, pentru a i se da o spoiala de onorabilitate.
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 octombrie 2014, 19:02)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 17 octombrie 2014, 19:17)

    polonyca [anonim]

    • 0 (0 voturi)    
      fgnfng (Vineri, 17 octombrie 2014, 20:27)

      nutunut [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

      in mare parte ai dreptate,numai ca,noi suntem "poporul",nu statul.statul administreaza in numele poporului,face si drege ,tot in numele poporului,dar si in beneficiul acestuia.in schimb,javrele,numite candva si "lefegiii" primesc de la noi,salarii si alte avantaje ca sa faca treaba. ce au facut si fac de fapt,se vede foarte bine...saracul,bogat popor roman !...........
  • +3 (3 voturi)    
    Lupii paznici la oi!!! (Vineri, 17 octombrie 2014, 19:19)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Astia sunt grajdan 2, fac tot posibilul sa ii scoata basma curata pe hoti...Pai ma nenorocitilor, cu concursul vostru s-au taiat padurile in tara asta. Ba chiar unii dintre voi sunteti infractorii care taie, multi aveti gatere pe numele altora...Ati defrisat munti intregi...De ce oare guvernantii au restrans competenta jandarmeriei pentru infractiunile silvice? Pentru ca le stricau afacerile...De ce nu se interzice transportul materialului lemnos pe timp de noapte iar ziua sa se faca controale la sange??? Pentru ca sunt mana in mana cu hotiii din Parlament, un parlament infractor, 10% sunt cercetati, condamnati...
  • +2 (2 voturi)    
    Administratorul (Vineri, 17 octombrie 2014, 19:55)

    tanar_pensionar [utilizator]

    nu este un soi de gestionar? Pai daca gestionarul are ceva lipsa in gestiune nu raspunde pentru asta? Ce conteaza ca nu este el proprietarul marfii sau utilajelor?
  • +1 (1 vot)    
    romsilva (Vineri, 17 octombrie 2014, 20:22)

    nutunut [utilizator]

    ok,daca e administrator,atunci este complice la furt si distrugere,se face vinovata de administrare defectuoasa......la duba cu ei !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by