VIDEO DNA vrea sa-i aresteze preventiv pe Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam (PSD) in dosarul retrocedarilor

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 17 octombrie 2014, 14:00 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, printre primii care si-au admis vinovatia
Foto: cdep.ro
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri si terenuri agricole, in care prejudiciul depaseste 303 milioane euro.

Potrivit comunicatului transmis de DNA, se cere arestarea preventiva a deputatilor PSD:
  • Ioan Adam, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta.
  • Viorel Hrebenciuc, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Cei doi sunt urmariti penal, alaturi de senatorul PSD Ilie Sarbu si de directorul Romsilva, Adam Craciunescu, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri si terenuri agricole.

UPDATE 18.00 Ministerul Justitiei a transmis vineri Camerei Deputatilor cererea de incuviintare a arestarii preventive in cazul parlamentarilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, au declarat, pentru Agerpres, oficiali ai MJ.

Procurorul general Tiberiu Nitu a transmis ministrului Justitiei referatul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a solicita Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a celor doid deputati PSD.

Comunicatul DNA:

"In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale fata de suspecti si punerea in miscare a actiunii penale pentru urmatoarele fapte:

In cursul anului 2012, deputatul Adam Ioan le-a solicitat judecatorilor Ordog Lorand Andras si Uta Gabriel sa admita o cale extraordinara de atac, pronuntand o hotarare judecatoreasca (decizia nr. 231/R/17.04.2012 a Tribunalului Covasna) in favoarea lui Paltin Gheorghe Sturdza (nasul de cununie al inculpatului), in contradictie evidenta cu principiile de drept, cu starea de fapt reala si cu practica anterioara a acelorasi judecatori si a tuturor celorlalte instante care solutionasera cauza, prin care au dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren forestier si 50 de ha de teren agricol pe raza judetului Bacau, creand un prejudiciu in sarcina RNP ROMSILVA de 303.888.615 euro.

Solutia a fost dispusa in conditiile in care mostenitorul nu se incadra in gradul de rudenie prevazut de lege fata de proprietarul deposedat si nu depusese cerere la Comisia locala de fond funciar pentru intreaga suprafata; pe parcursul judecatii isi modificase cererea si solicita numai restituirea dreptului asupra a 23.000 de hectare; pe o parte din terenurile revendicate fusese deja reconstituit dreptul de proprietate fata de cateva sute de proprietari. Judecatorii au admis, in faza recursului, revizuirea unei hotarari anterioare irevocabile prin care fusese respinsa cerea reclamantului, invocand aparitia unor inscrisuri noi pe care reclamantul a omis sa le solicite cu prilejul primei judecati, desi acestea nu aveau valoare determinanta raportat la obiectul cauzei.

Imediat dupa ce a obtinut in mod fraudulos decizia civila nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, Adam Ioan, impreuna cu Paltin Gheorghe Sturdza, Calugar Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin si Hrebenciuc Viorel, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier dobandit prin hotararea judecatoreasca mentionata.

Totodata pentru a reusi punerea in aplicare a deciziei, Adam Ioan impreuna cu Paltin Gheorghe Sturdza le-a Promis lui Calugar Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin si Hrebenciuc Viorel, bani sau alte foloase, iar acestia din urma au promis ca vor determina functionarii publici cu atributii in acest sens (din cadrul Comisiei Judetene de Fond Funciar Bacau, Directiei Silvice Bacau, Comisiilor locale de Fond Funciar Asau, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacau, ITRSV Suceava etc.) sa urgenteze indeplinirea actelor ce intra in atributiile lor de serviciu sau sa indeplineasca acte contrare acestor indatoriri.

In acest scop, in luna aprilie 2013, la initiativa lui Adam Ioan, Sturdza Paltin Gheorghe a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a intregii suprafete de teren forestier (43.277 ha) cu inculpatul Bengescu Dan Costin, precum si un contract de mandat, prin care cumparatorul se angaja sa faca toate demersurile necesare in vederea punerii in posesie si obtinerii titlului de proprietate. Pretul tranzactiei a fost de 2.500 euro/hectar, de aproximativ 3 ori mai mic decat valoarea de piata, intrucat contractul masca in cuprinsul sau si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau.

Pentru atingerea scopului, inculpatul Bengescu Dan Costin l-a cointeresat pe inculpatul Hrebenciuc Viorel, deputat in Parlamentul Romaniei, care avea rolul de a-si folosi influenta politica la nivelul institutiilor si autoritatilor publice din judetul Bacau si a celor de la nivel central, pentru urgentarea atingerii obiectivelor stabilite in antecontract, in schimbul a 12.000 de hectare din suprafata reconstituita.

In sarcina deputatului Hrebenciuc Viorel s-a retinut ca, incepand cu luna aprilie 2013 si pana in prezent, impreuna cu Adam Ioan, Paltin Gheorghe Sturdza si Bengescu Dan Costin, a constituit si coordonat un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior si alte persoane), ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotararea judecatoreasca nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna.

In luna aprilie 2013, Hrebenciuc Viorel impreuna cu Bengescu Dan Costin, le-a promis lui Adam Ioan si Sturdza Paltin Gheorghe ca-i va determina pe functionarii publici cu atributii de punere in posesie si eliberare titlului de proprietate privind terenul forestier in suprafata de 43.227 ha (din cadrul Comisiei Judetene de Fond Funciar Bacau, Directiei Silvice Bacau, Comisiilor locale de Fond Funciar Asau, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacau, ITRSV Suceava, ROMSILVA etc.) sa urgenteze indeplinirea actelor ce intra in atributiile lor de serviciu sau sa indeplineasca acte contrare acestor indatoriri (ex. sa nu se formuleze plangeri in instanta impotriva deciziilor Comisiei judetene de fond funciar Bacau), acceptand de la acestia promisiunea de bani sau alte foloase.

In cursul anului 2013, Hrebenciuc Viorel l-a contactat repetat la telefon pe inculpatul Craciunescu Adam, director general al RNP Romsilva, si s-a deplasat la biroul acestuia, reprosandu-i opozitia la punerea in posesia a lui Sturdza Paltin.

Intrucat Craciunescu Adam a refuzat sa dea curs solicitarii, Hrebenciuc Viorel i-a solicitat lui Sirbu Ilie, care indeplineste o functie de conducere intr-un partid politic, sa isi foloseasca influenta fata de Craciunescu Adam, directorul general al Romsilva, membru in cadrul aceluiasi partid politic, pentru a determina modul in care institutia condusa de acesta din urma trebuie sa se comporte in legatura cu punerea in posesie, eliberarea titlului de proprietate si litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafetei revendicate de Paltin Gheorghe Sturdza.

In cursul lunii septembrie 2013, inculpatul Hrebenciuc Viorel a intervenit pe langa membrii comisiilor locale Darmanesti si Dofteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere, astfel incat acestia sa accepte predarea directa a suprafetelor de padure, fara avizul Comisiei Judetene de Fond Funciar.
De asemenea, in perioada septembrie - octombrie 2013, Hrebenciuc Viorel si-a folosit influenta asupra directorului Directiei Silvice Bacau, caruia i-a reprosat ￯blocajele" institutionale aparute, realizand totodata demersuri pentru ca acesta sa fie chemat la Bucuresti, pentru a fi ￯instruit" cum sa procedeze in privinta demersurilor efectuate pentru restituirea in natura a celor 43.277 ha padure, demersuri care au avut ca efect convocarea acestuia din urma de catre directorul general al ROMSILVA, pe tema suprafetelor vizate de Paltin Gheorghe Sturdza.

In acest context, dupa ce ROMSILVA a depus o cerere de stramutare si a obtinut suspendarea judecatii litigiului care privea aceasta suprafata, Hrebenciuc Viorel i-a cerut lui Sirbu Ilie sa isi foloseasca influenta fata de Craciunescu Adam si sa il determine sa inlocuiasca persoana care reprezenta regia in cauzele ce priveau acest domeniu. Totodata, dupa admiterea cererii de stramutare, Ioan Adam i-a cerut lui Bengescu Dan sa ii transmita lui Hrebenciuc Viorel ca functionarii publici cu care a discutat despre terenurile revendicate l-au pacalit, subliniind ca deputatul Hrebenciuc si-a ￯dat cuvantul" ca va rezolva problema.

Totodata, in cursul lunii august 2014, Hrebenciuc Viorel i-a promis lui Bengescu Dan ca isi va folosi influenta pentru a-l determina pe directorul RN Romsilva sa nu mai formuleze contestatii impotriva actiunilor judiciare initiate de acesta.
Cererea de incuviintare a arestarii preventive a fost formulata avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala."

***

Doua persoane, Dan Costin Bengescu si Iosif Kadas, au fost arestate preventiv in dosarul retrocedarilor ilegale. Fata de Sorin Ion Iacob si Janica Poenaru s-a luat masura arestului la domiciliu, a declarat avocata Alice Draghici la Digi 24. 

Toate cele patru persoane au fost audiate joi pana seara tarziu. Toti avocatii inculpatiilor au depus contestatie. 

Judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta de la Tribunalul Covasna vor fi prezentati vineri instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Dan Costin Bengescu este urmarit penal pentru trafic de influenta, dare de mita si constituire a unui grup infractional organizat, iar Iosif Kadas pentu constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta.

Cei doi judecatori din Covasna sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, dupa ce au facut parte dintr-un complet al Tribunalului Covasna care a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru peste 43.000 de hectare de teren forestier si de teren agricol, situate pe raza judetului Bacau, in favoarea unei persoane si in defavoarea Romsilva, potrivit anchetatorilor.

Procurorii DNA cerusera instantei supreme arestarea preventiva a sase persoane vizate in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri si terenuri agricole.

***

DNA a anuntat, miercuri seara, ca in dosarul retrocedarilor sunt urmariti penal si deputatii Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, senatorul Ilie Sarbu si directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu.

Hrebenciuc, Adam si Craciunescu sunt inculpati, iar Sarbu are calitatea de suspect.

La DNA Brasov au fost audiati, miercuri, si sotia lui Ioan Adam, judecatoarea Roxana Adam, precum si printul Paul si printesa Lia.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei lor, Alina Carmen Ciocoiu, si pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, "au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion". Iacob le-ar fi promis celor doi ca va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la functionari cu atributii in reconstituirea dreptului de proprietate pentru obtinerea mai multor terenuri si cladiri.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12890 vizualizari

  • +48 (52 voturi)    
    Și Tata Socru nu?! (Vineri, 17 octombrie 2014, 13:06)

    corvus coraX [utilizator]

    Sau el deja a început să dea pe goarnă și să-și sifoneze colegii de gașcă...
    • +19 (21 voturi)    
      Ba da, (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:48)

      NicolaeA [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      dar probabil la senat !
      • +2 (2 voturi)    
        i-as (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 14:16)

        federal [utilizator] i-a raspuns lui NicolaeA

        pune pe toti trei in aceeasi teapa.

        O teapa din padurea aia, una de paltin sau de frasin, o teapa alba, ascutita mai putin, cu noduri cam cat de categoria B.

        As infige pe judecator primul, al doilea pe rozaliu si al treilea sa fie tata socru care sa-l "calce pe cap" pe ala rozaliu.

        de ce sa astept? ce sa mai astept? sa voteze aia ca nu lasa DNA-ul sa-i ascunda?
  • +48 (52 voturi)    
    Tata socru pe cand? (Vineri, 17 octombrie 2014, 13:11)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    300 de milioane de euro au furat cei trei din PSD: SARBU, HREBENCIUC SI ADAM. Ultimul e profesor universitar si membru al comisiei juridice a Parlamentului. Te doare mintea!
    • +21 (25 voturi)    
      cred ca Putin isi da palme.... (Vineri, 17 octombrie 2014, 15:29)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      ......cu piciorul.
      Fraierul a trebuit sa invadeze Ukraina si sa inceapa tot scandalul, in loc sa dea o spaga de cateva sute de milioane, un mizilic, si sa cumpere Romania.

      Acest grup infractional organizat, aflat la conducerea PSD, trebuie acuzat de tradarea interesului national si investigatia trebuie sa mearga pana la capat.

      Acum, poate inteleg si romanii magaria cu "regionalizarea" si ca scopul acestei marsevii este de a destrama tara.

      Daca il vom alege pe galacticul plgiator mincinos, zis si agentul zero barat, in funtia de presedinte, putem sa ne luam adio de la tara noastra.
  • +40 (42 voturi)    
    12.000 de ha pentru hrebe? (Vineri, 17 octombrie 2014, 13:48)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    I/auzi, frate!
    felix are voie 3.000 furate!
    hrebe, 12.000!
    Basescu nu are voie sa CUIMPERE 330!
    La ce se uita laturile de alegatori ai lor?!
    • +22 (24 voturi)    
      pai PSD e frate cu codrul, ce n-ai inteles? (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:51)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      nu sunt ei aia mandrii ca sunt romani? si romanul nu e el frate cu codrul?

      s-a infratit si Hrebe cu 12.000 ha, cat a putut si el, ce mare lucru.

      la ce se uita alegatorii psd? am inteles ca in principiu nu se uita decat la bancnote de 50 lei, dar prin partile alea mai necajite, intre bacau si covasna, s-ar putea sa se uite si la 30.
      • +15 (17 voturi)    
        Nu-ți fă probleme (Vineri, 17 octombrie 2014, 16:01)

        corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

        Prin Dolj, Olt, pemtru un mic și-o bere te votează ca Shiva cu 12 mâini...
      • +10 (12 voturi)    
        VIOREL (Vineri, 17 octombrie 2014, 16:45)

        Craciunitza [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

        HEREBENCIUC .. esti nasul lui Viorel Victor ?? Nas spiritual..he he he Cate nu ai facut tu de-a lungul lungei tale cariere politice....numai Dumnezeu stie .. Ar fi cazul sa te spovedesti..sa te caiesti ..mosule ! Dar prietenul tau si al lui Bombonel , Miki Spaga nu s-a facut frate cu codrul ?? he he he Probabil are prea multi bani .. nu mai stie pe unde sa-i ascunda de frica DNA!!
      • +8 (10 voturi)    
        Hazliu... (Vineri, 17 octombrie 2014, 16:46)

        Ion B [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

        daca nu ar fi foarte trist si adevarat.
        O fi romanul frate cu codru' dar sigur romanul stie sa faca haz de necaz!!!
  • +33 (35 voturi)    
    Parlamentul Azi In esenta lui (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:04)

    un domn [utilizator]

    este GATA, este PILAF, Parlamentul TREBUIE DIZOLVAT ! http://www.petitieonline.net/petitie/10022136/semnaturi/pg108
  • +42 (44 voturi)    
    Da! (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:10)

    Wan Ted [utilizator]

    Nu o să voteze ăștia pentru arestarea guzganului rozaliu nici dacă-l tranșează cu satâru în direct la OTV pe mitoman și pe tata socru la o oră de maximă audiența.
    • +2 (4 voturi)    
      :)) (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:52)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Wan Ted

      .
  • +33 (35 voturi)    
    in sfarsit.... (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:13)

    mos ion roata [utilizator]

    sa vedem cum voteaza colegii de parlament si de hotii.
  • +30 (32 voturi)    
    Trebuie sa asteptati (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:15)

    bancheru83 [utilizator]

    Parlamentarii sunt intr o bine meritata vacanta.si dupa vacanta mare bineinteles ca nu vor fi de acord cu asemenea cereri...toti pt unu si unu pt toti si la bine si mai ales la,,greu''..
  • +24 (26 voturi)    
    dna solicita (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:30)

    nash pandelica [utilizator]

    palavramentul pre tare...
    cand mai au ei, bietii, timp sa ...legifereze.:)
    daca au habar de ce sunt ...alesi..
  • +32 (34 voturi)    
    PREVENTIV (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:31)

    Johanis [utilizator]

    Era preventiv sa-l aresteze din 2001. La ce a facut aceasta minte diabolica in Romania ar trebui sa-l condamne la peste 1.000 de ani de inchisoare. Minte brici, dar indreptata numai catre penale.
    • +22 (24 voturi)    
      Minte brici? (Vineri, 17 octombrie 2014, 15:10)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      Nu prea.
      Daca avea mintea ascutita n-ar fi ajuns unde este acum.
      El a avut mereu atuul puterii de decizie prin functiile obtinute pe naivitatea romanilor si prin santajul practicat de-a lungul a 25 de ani asupra tuturor celor care au incercat sa li se opuna..
      In rest, Hrebe e prost de bubuie. La fel ca Bombo, Voiculescu, Sarbu, Mazare, Sova, Ghita, Plagiatorul si restul gloatei. Astia toti au avut doar putere nemasurata, nicidecum inteligenta.
      Daca ar fi fost intr-adevar inteligenti n-ar fi ajuns in situatia in care se afla la ora actuala.
      • 0 (6 voturi)    
        . (Vineri, 17 octombrie 2014, 15:36)

        tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

        ce situatie? ca mai au un pic si pun mana pe tot? numai bine sa se mobilizeze in campanie, poate se lasasera pe tanjala.
      • +4 (12 voturi)    
        Inteligența e sinonimă (Vineri, 17 octombrie 2014, 15:43)

        Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

        cu gestiunea riscului și trebuie să accepți că, jucăndu-te cu riscul, există posibilitatea să și pierzi. Majoritatea bubuie de prostie, muncește toată viața si nu își asumă niciun risc.
      • +6 (14 voturi)    
        Gresit. Il subestimezi. (Vineri, 17 octombrie 2014, 15:45)

        Johanis [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

        In mandatul 2001-2004 l-am cunoscut. Lucram la stat. Atata inversunare si pricepere n-am crezut ca exista intr-un singur om. Pot face pariu ca 75% din tot ceea ce a facut PSD-ul (jaf, ordonante, mismasuri legislative cu dedicatie, invarteli, bani) i se datoreaza (sau sunt din cauza, mai corect) acestuia. Daca s-ar fi nascut in alta tara, nu una care a putut fi usor devalizata, ajungea prim-ministru sau presedinte. Bine, si la noi, a avut functiile astea, insa neoficial.
  • +30 (32 voturi)    
    Ole (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:38)

    miohaiham [utilizator]

    Ole DNA ule
  • +32 (34 voturi)    
    adam va fi de succes (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:38)

    nash pandelica [utilizator]

    la mititica,
    va scrie un teanc de carti..
    sper sa obtina cat mai mult timp, sa'si puna talentul in opere complete.
  • +35 (37 voturi)    
    Si daca cei din Camera Deputatilor refuza ... (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:40)

    Suricata de curte veche [utilizator]

    ... nu pot fi si ei luati la puricat pentru complicitate?!
  • +39 (41 voturi)    
    Nu se poate aşa ceva (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:40)

    silviust [utilizator]

    Este un lucru revoltător, un abuz al DNA, lipseşte Sârbu.
  • +13 (15 voturi)    
    codul genetic al PSD (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:53)

    1Raskolnikov [utilizator]

    Pariez ca vor opri anchetarea ,PSD nu se dezice de la obstructionarea anchetele ,e in codul lor genetic asta.Minciuna si apararea membrilor de partid ,asta e lupta PSD,nu o tara cu institutii sanatoase si prospera.Votati ponta si trageti storurile!!!!!
  • +22 (24 voturi)    
    Nu prea-mi vine sa cred ca... (Vineri, 17 octombrie 2014, 15:04)

    Cataleya [utilizator]

    ...actualul Parlament, cu o majoritate clara PSD, va accepta arestarea lui Hrebe. Ar insemna sa-si puna singuri streangul de gat, mai ales ca Sarbu este si el "pe teava".
    Parlamentul majoritar PSD-ist o sa isi bata joc, (a cata oara?) si de lege si de UE si de USA. De data asta risca sa piarda absolut totul, incepand cu ultimul scartar analfabet ajuns in parlament pe listele PSD, UNPR, PC sau PPDD si terminand cu baronii si cu cele mai grele nume ale PSD.
    Vor amana decizia pana dupa alegeri iar daca Plagiatorul castiga..adio justitie, adio stat de drept!
    Asta e de fapt si scopul pt care Plagiatorul a fost impins la prezidentiale. O marioneta dirijata de tata socru si de restul borfasilor PSD-isti.
    • -1 (1 vot)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 12:15)

      [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

  • +12 (14 voturi)    
    Vedeti si retrocedarile de imobile (Vineri, 17 octombrie 2014, 15:06)

    PARSOR [utilizator]

    Retrocedari imobile ilegal in BV mana in mana mafia retrocedarilor, avocati, judecatori si nu numai.

    Statul pagubit; oameni nevinovati pagubiti.

    In brasov multe din retrocedarile de imobile s-au facut cu incalcalea legii; nerespectarea legilor.
  • +20 (22 voturi)    
    revolutia franceza (Vineri, 17 octombrie 2014, 15:08)

    verid [utilizator]

    In timpurile faste ale revolutiei franceze,poporul se aduna in Place Vendome si scanda numele celor care ar fi trebuit sa urmeze la ghilotina.Acele sentimente ma incearca si pe mine astazi in urma curajoaselor si dreptelor actiuni ale DNA.Sunt fericit ca traiesc in acelas secol cu doamna Kovesi.
  • +11 (13 voturi)    
    Hrebe ai grija de popa, ca se supara sefu WcP (Vineri, 17 octombrie 2014, 16:09)

    Plagarus [utilizator]

    Daca vorbeste, cad varfurile PSD-ului direct in ocna !!!
  • +12 (14 voturi)    
    Mazeta si cu Nyk, v-ati blocat? (Vineri, 17 octombrie 2014, 16:23)

    Kaladin [utilizator]

    ca va intra la zuhause cativa stapaniu?
  • +11 (13 voturi)    
    ! (Vineri, 17 octombrie 2014, 16:44)

    melcul_naravas [utilizator]

    Fratilor, unde-i Mazeta?
  • +11 (13 voturi)    
    ViKTOR (Vineri, 17 octombrie 2014, 17:07)

    Craciunitza [utilizator]

    viorel ponta are niste afise de lux, .prin toata tara asta ..de unde au astia bani sa tipareasca atatea afise mari si groase ??
    le-au cocotat cat mai sus , pe locuri sigure unde nu poti ajunge decat cu scara de la pompieri.. parca suntem in coreea de nord..asta in afara contextului ca de fapt doream sa i urez lui ilie sarbu "la multi ani " alaturi de cei dragi !!
    • +8 (10 voturi)    
      afise sa se tipareasca (Vineri, 17 octombrie 2014, 19:24)

      burebista [utilizator] i-a raspuns lui Craciunitza

      PSD =HOTII ROMANIEI si sa se trezeasca poporul si sa lase televizorul A3 si sa deschida ochiiiiiiiiiiii cu cine voteaza .Acum le_a fost aratat CLAR ce jeg este acest psd cu toti cei din fruntea acestui partid in frunte cu PM ponta derbedeul .Ce mutra de schezofren are la pro tv cand avea 25 de ani ,dar smecher .Oare ce natie este acest Ponta ca nu seaman a oltean sau roman.si se da mare roman orthodox si acum umbla pela toate bisericile ,sa Iti fie rusine mincinosule ordinar ce esti ,
    • +2 (2 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 12:21)

      [anonim] i-a raspuns lui Craciunitza

  • +10 (12 voturi)    
    Pai, eu zic (Vineri, 17 octombrie 2014, 17:14)

    RoFa [utilizator]

    sa-l ia inchida preventiv si pe tata-socru ca sa-i faca alegerile complet frumoase lu' ginerica al lui, nu? Asta chiar ar fi "bomboana pe coliva"!
  • +3 (9 voturi)    
    Avere (Vineri, 17 octombrie 2014, 19:13)

    Dana Bob [utilizator]

    Va rog sa cititi declaratia de avere a lui Hrebenciuc!
    E sarac lipit!
    Si nu glumesc !
  • +8 (10 voturi)    
    idee (Vineri, 17 octombrie 2014, 20:17)

    rezis [utilizator]

    pai toti guzganii astia la pirnaie...apoi in fiecare dimineata la raport...se pun toti in genunchi si un interlop de pe acolo ii calca pe cap...si asta vreme de 20 de ani..
  • +9 (11 voturi)    
    Padurea Trivale din Pitesti retrocedata mafiotilor (Vineri, 17 octombrie 2014, 22:17)

    Lim Vasy [utilizator]

    Felicitari DNA ! Rog DNA Pitesti sa cerceteze si situatia retrocedarii ilegale a padurii Trivale din Pitesti catre rechinii imobiliari locali care au defrisat padurea si au construit cartiere de vile. Juristii Prefecturii Arges pierd pe banda procesele cu proprietarii ilegali ai padurii Trivale care a fost a statului dintotdeauna. De ce oare ? Or fi judecatorii pitesteni mituiti, corupti ?
  • +4 (6 voturi)    
    guzganu' rozaliu (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 0:40)

    dkz [utilizator]

    la puscarie cu guzganu' !
  • +3 (3 voturi)    
    Mai ziaristi de paie (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 8:19)

    xrogo [utilizator]

    Sarbu are calitate de suspect sau de inculpat,hotarati-va si voi odata,stiu ca da bine ca socrul lui Ponta sa apara in rechizitoriu,dar ce-a facut fratilor ,ca nici voi nu precizati?
  • +2 (2 voturi)    
    Cea mai comica tara! (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 9:00)

    bfc [utilizator]

    De fiecare data cand aud ca procurorii DNA trebuie sa astepte ca parlamentul/guvernul sa aprobe o urmarire penala a unui om politic nu pot decat sa ma gandesc cum restul lumii civilizate rade de noi.

    Cum adica sa decizi daca institutia care se asigura ca celelalte institutii isi desfasoara activitatea corect poate sau nu sa isi faca treaba? O porcarie majora!
    Solutii de asigurare ca DNA nu face abuz exista! De ex procuratura poate la randul ei, sa ii verifice in situatia in care se face o reclamatie de abuz din partea DNA; dar pentru asta trebuie ca cele 2 institutii sa aiba independenta si nici o legatura cu politicul.

    Traim iarasi in tara lui Caragiale; comic, dar foarte trist.
  • -1 (1 vot)    
    E vointa dar nu-i putinta! (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 15:21)

    Dana Bob [utilizator]

    DNA vrea ! Dar nu e de ajuns !
    Parlamentul e suveran!
    La noi
  • +2 (2 voturi)    
    O tampenie... (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 18:13)

    Mari.an [utilizator]

    Dupa parerea mea, treaba asta cu arestul preventiv, in felul in care actuala legea te forteaza sa o faci, este o tampenie.
    Care mai este sensul arestului preventiv daca de la data la care anunti intentia/decizia de arest preventiv pana la data la care poti intradevar s-o pui in aplicare trec multe zile, timp in care smecheri au timp sa-si pregateasca alibiuri si sa goleasca sertare?
    E un circ inutil... Ne prefacem ca suntem stat de drept, dar cum poate fi judecata dreapta cand porneste stramb?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by