UPDATE Viorel Hrebenciuc, interceptari in dosarul retrocedarilor: Suntem in plin razboi cu Romsilva! Vom castiga 100%! Suta la suta fac ordine / Deputatul PSD Ioan Adam ar fi afirmat ca Hrebenciuc si-a dat cuvantul ca va determina Romsilva sa nu mai apere padurile statului

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 15 octombrie 2014, 14:56 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc (imagine arhiva)
Foto: Agerpres
Deputatul Viorel Hrebenciuc ii spunea lui Ioan Adam, despre procesul privind un teren de 43.000 de hectare, ca "Suntem in plin razboi cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom castiga 100%!" dar si ca "Suta la suta fac ordine. Urat. O sa le placa la toti. O sa vezi".

Potrivit unor documente din ancheta procurorilor, obtinute de agentia Mediafax, Viorel Hrebenciuc s-ar fi implicat in solutionarea retrocedarii unei suprafete de 43.000 de hectare de teren forestier, pentru care ar fi fost facuta o contestatie de catre Romsilva, avand in acest sens si sprijinul deputatului Ioan Adam.

Anchetatorii au probe din care ar rezulta faptul ca Viorel Hrebenciuc l-ar fi abordat pe directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu, prin intermediul senatorului Ilie Sarbu, despre care afirma ca a ar fi o "persoana cu foarte mare influenta asupra directorului RNP Romsilva".

In 1 decembrie 2013, deputatul Ioan Adam, nemultumit de demersurile facute de functionari ai Romsilva, privind contestatia formulata la instanta, i-ar fi trimis lui Dan Bengescu un SMS in care a scris: "Va rog nu va mai lasati calcati in picioare de com. jud. Bacau si Ghelase care au cerut stramutarea in 27 nov. Asta intrece orice inchipuire, iar prietenul tau (Hrebenciuc Viorel - n.a.) a fost in mod grosolan pacalit. Sunt curios ce reactie va avea cand ii vei spune ptr. ca in acest sens si-a dat cuvantul, far iata bomba".

Potrivit anchetatorilor, din acest sms ar rezulta ca Ioan Adam ii cerea lui Bengescu sa ia atitudine fata de demersurile Romsilva si sa ii transmita lui Hrebenciuc ca "functionari publici, cu care a discutat despre necesitatea urgentarii punerii in posesie pentru cele 43.000 de hectare, l-au pacalit", in sensul ca ei fac demersuri in continuare in instanta pentru a bloca executarea, in loc sa aiba "atitudine non combat", cum i-au promis deputatului.

Adam i-ar mai fi transmis lui Bengescu ca Hrebenciuc si-ar fi "dat cuvantul" ca va rezolva problema si ii va determina pe cei de la Romsilva "sa nu mai apere padurile statului" si practic sa lase ca ceea ce s-a dat prin hotararile judecatoresti sa se execute, "sa imparta banii si gata", potrivit documentelor citate.

In aceeasi zi, Viorel Hrebenciuc, anuntat de Bengescu despre cele comunicate prin sms de Ioan Adam, contacteaza un functionar de la Consiliul Judetean Bacau - Comisia judeteana de aplicare a legilor proprietatii, caruia ii solicita informatii despre demersurile facute de aceasta institutie cu privire la procesele civile privind solicitarile lui Paltin - Sturdza. Functionarul si-ar fi cerut scuze pentru situatia prezentata si i-ar fi spus lui Hrebenciuc ca cererea a fost initiata de Romsilva.

In continuare, Viorel Hrebenciuc i-ar fi transmis lui Ioan Adam: "Suntem in plin razboi cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom castiga 100%!" si "Suta la suta fac ordine. Urat. O sa le placa la toti. O sa vezi".

In documentele anchetatorilor se mai arata ca, din convorbirile telefonice purtate de catre Ioan Adam, Dan Bengescu si Viorel Hrebenciuc rezulta ca acestia au mentionat de mai multe ori si numele lui Constantin Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau si presedintele Comisiei de fond funciar Bacau.

In dosarul retrocedarilor, la DNA Brasov a fost audiat deputatul Ioan Adam, in acelasi scop fiind adusi deputatul Viorel Hrebenciuc, sotia lui Adam, judecatoarea Roxana Adam, si judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta.

Tot la DNA Brasov a venit, in acelasi scop, senatorul Ilie Sarbu, urmand sa fie adusi la audieri si printul Paul si printesa Lia, care, conform unor surse judiciare, ar fi urmarit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din orasul Brosteni, judetul Suceava. In acest sens, ar fi fost facute demersuri si s-ar fi incercat "sa se capaciteze Comisia locala de fond funciar Brosteni sa se pronunte favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe".

Procurorii au facut, miercuri dimineata, 25 de perchezitii in judetele Brasov, Bacau, Covasna, precum si in Bucuresti. Anchetatorii au descins la tribunalele Brasov si Covasna, la sediile a trei primarii, una dintre acestea fiind cea din localitatea Caiuti din judetul Bacau, si la biroul de avocatura din Brasov al deputatului Ioan Adam.

In acest dosar sunt vizati, pe langa judecatoarea Roxana Adam, si judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta de la Tribunalul Covasna, CSM anuntand ca a incuviintat arestarea preventiva si arestarea la domiciliu a magistratilor.

Printre localitatile in care s-ar fi facut retocedarile ilegale de terenuri sunt Comanesti, Palanca, Bratulesti si Doftana, au precizat sursele judiciare.

Conform acelorasi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate pana in prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instantelor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























21695 vizualizari

  • +70 (74 voturi)    
    Mi-am împrospătat rezreva de șampanie (Miercuri, 15 octombrie 2014, 15:02)

    corvus coraX [utilizator]

    Cu riscul ca DNA-ul să mă facă un alcoolic irecuperabil, voi da dop unei sticle (hai două) de șampanie dacă Guzganul Rozaliu și Răspopitul intră la brutărie...
    • +24 (26 voturi)    
      beau si eu (Miercuri, 15 octombrie 2014, 16:11)

      simplu_cetatean [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      Trece-ma cu un pahar de vin roșu... Sec!
    • +1 (1 vot)    
      NU la puscarie! (Joi, 16 octombrie 2014, 13:23)

      MPop [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      Dece sa fie trimisi la puscarie? Sa trebuiasca sa ii tinem noi cu mancare si cazare?
      Sa le fie confiscate averile si la plantat de copaci!...100% aer curat!
  • +61 (65 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 15 octombrie 2014, 15:14)

    qwerasdf [anonim]

  • +51 (55 voturi)    
    na ca acum..... (Miercuri, 15 octombrie 2014, 15:17)

    translativus [utilizator]

    ......DNA face ordine si speram ca aceasta sa fie 100%.
    Frumos !
    HAI DNA !!!!!
  • +24 (26 voturi)    
    Da se face dreptate incet dar sigur (Miercuri, 15 octombrie 2014, 15:20)

    burebista [utilizator]

    Acestia sunt adevarati eroi si patrioti ,procurori dela DNA care apara tara de hoti si de escroci ,cinste lor pt ca ei salveaza ROMANIA .ganditi cand votati nu votati spionul ponta mincinosul.
  • +25 (29 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 octombrie 2014, 15:40)

    [anonim]

  • +19 (21 voturi)    
    hmm (Miercuri, 15 octombrie 2014, 15:41)

    mircearh [utilizator]

    mi se pare mie sau SRI mai rau incurca decat sa ajute PSD ? sa fie adevarat oare ca Coldea conduce de facto SRI iar Maior e un fel de presedinte onorific ?
  • +23 (25 voturi)    
    nea Hrebe ! (Miercuri, 15 octombrie 2014, 15:54)

    astronaut [utilizator]

    ai vazut , ca se descurca itele , ai crezut ca le vei incurca in asa hal incat nu le va da nimeni de cap , marele artizan incurcaret''roscat'',i s-a apropiat funia de par , hai sa te vedem !
  • +29 (31 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 15 octombrie 2014, 15:57)

    Melchisedec [anonim]

    • +9 (11 voturi)    
      Tineti minte poza cu soldatii americani (Miercuri, 15 octombrie 2014, 17:01)

      soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui Melchisedec

      curatind plaja de pe litoralul romanesc!!!! Americanii n-au nevoie de agentii ruso-romani sau romano-rusi pe langa bazele lor.
    • +3 (5 voturi)    
      Buna-amaruie (Miercuri, 15 octombrie 2014, 21:40)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Melchisedec

      postarea.
      • +1 (1 vot)    
        Comment sters de user (Joi, 16 octombrie 2014, 10:53)

        Melchisedec [anonim] i-a raspuns lui Maniu

  • +23 (25 voturi)    
    Da! (Miercuri, 15 octombrie 2014, 16:09)

    mionut [utilizator]

    Am o satisfactie aproape malefica cand vad toate condamnarile si cercetarile astea!

    Succes DNA!
  • +10 (12 voturi)    
    Hrebe (ma(n)son de doi lei ) la scos cepe ! (Miercuri, 15 octombrie 2014, 16:36)

    Plagarus [utilizator]

    Lovit in sfarsit de " Flacara Violet " din mana DNA-ului !
    Sub Sfinx si muntele Omu s-ar afla o caverna de circa 20 de kilometri lungime.
    Pestera amenajata de PSD pt. Hrebenciuc si tata socru Sarbu Ilie, ar fi protejata de câmpuri energetice foarte puternice, ceea ce face ca ea sa devina invizibila si neaccesibila celor din exterior.

    Cu toate precautiile, dupa denuntul lui Nica Dan Microsoft, Hrebenciuc şi Sarbu, s-ar fi contrat şi înjurat într-o şedinţă a PSD-derbedeilor penali.
    Hrebenciuc retoric : «Fraţilor, mai sunt mulţi ca ăştia»? -n.n Dan Nica ce a încheiat o înţelegere cu procurorii în ancheta Microsoft, pentru a beneficia de o pedeapsă mai blandă.
    Apoi a început să înjure Ilie Sârbu, care părea turbat.
    Şi Hrebenciuc l-a rugat să nu mai înjure, că faptul e consumat şi că trebuie să iasă din rahat.
    Ponta i-a rugat să aibă răbdare şi să nu se grăbească.
    Însă tot Hrebenciuc l-a întrebat şi pe el: «Să nu ne grăbim să ce, Victore»?
    Atunci a izbucnit cearta între Sârbu şi Hrebenciuc. Tata-socru i-a strigat că e pus de Băsescu să bage «râca» între ei.
    Iar Hrebenciuc l-a înjurat şi a început să-l imite cum ieşea şi spunea că el, adică Sârbu, negocia în 2008 cu Băsescu !!!
  • +16 (18 voturi)    
    "Ceva sa placa la toata lumea." (Miercuri, 15 octombrie 2014, 16:37)

    ouyang [utilizator]

    Meme-urile sunt fix pix comparate cu realitatea. Hai DNA! Singura institutie care lucreaza ceva. Arestari, audieri, comunicate de presa zilnic. Bravo.
  • +20 (22 voturi)    
    VOTEZ DNA! (Miercuri, 15 octombrie 2014, 16:40)

    banatul e fruncea [utilizator]

    Eroii zilelor noastre.
  • +11 (13 voturi)    
    Scapa cine poate (Miercuri, 15 octombrie 2014, 16:48)

    Trojan.H [utilizator]

    Am asa o satisfactie cind ii vad pe sobolani cu moacele pleostite, ramasi fara voce, abia ingaimind un "nu comentez". Daca Ponta nu face mai repede debasificarea ramine tara fara valori ;)
  • +10 (12 voturi)    
    Da (Miercuri, 15 octombrie 2014, 17:02)

    travelman [utilizator]

    Nu înțeleg de ce dormin pe noi si lăsam viermele asta sa distrugă toate pădurile tării a tăiat tot prin intermediu arabilor a dat licențe la toți străinii si aceștia au devastat tot vom rămâne fără nimic si noi tot dormim in continuare nu al mai satura ....
  • +12 (14 voturi)    
    Cine face ordine ultimul, face mai bine. (Miercuri, 15 octombrie 2014, 17:21)

    a-politic [utilizator]

    Ia uite ca pana sa faci tu ordine au apucat sa faca altii. SI nu stiu cat le-ar fi placut lor dar tie sigur n-o sa-ti placa. Daca nu castigati prezidentialele anul asta nu o sa mai puteti face nemernicii pentru foarte multi ani de-acum incolo. Pana acum v-a ajutat Antena si nivelul coruptiei, cand nu o sa mai mai puteti uza de niciuna o sa aveti soarta lui Diaconescu - ala de la OTV. O sa ne vorbiti din afara granitelor, care mai resiti sa scapati.
  • +3 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 octombrie 2014, 20:30)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by