Deputatul Gheorghe Coman, arestat pentru fapte de coruptie: E dementi la cap, ma! Pi ce? Io stau sa iau trei mii de lei? - stenograme

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 16 ianuarie 2014, 21:28 Dosare Anticoruptie


Deputatul Gheorghe Coman, acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din DSVSA Buzau, a declarat intr-o discutie telefonica: "E dementi la cap, ma! Pi ce? Io stau sa iau trei mii de lei?", potrivit rechizitoriului procurorilor, citat de Mediafax.

Afirmatia deputatului a fost facuta in contextul in care partenerul de dialog l-a intrebat daca nu se teme ca va fi ridicat de DNA, ulterior momentului in care a avut loc flagrantul si de la care a incercat sa fuga.

"Pa mine ce sa ma ia? Ce ce sa ma ia? Cu trei mii de lei, ma? Da ce? M-a prins, ma? E dementi la cap, ma! Pi ce? Io stau sa iau trei mii de lei? Doamne Maica Domnului! (n.o. - injura) Io iau trei mii de lei de la un... Ce dracu, ma? Suntem oameni seriosi, ma (rade)", reiese din interceptarile depuse la dosar de procurorii DNA.

Chiar daca in fata organelor de ancheta, deputatul Coman nu a recunoscut ca a incercat sa fuga de anchetatori, totusi intr-o discutie telefonica, ulterioara flagrantului, el afirma ca a plecat in momentul in care procurorii au incercat sa-l ridice.

"(...) Am parcat masina undeva, intelegi? Ei au venit peste mine sa-mi dea m, nu stiu, nu stiu ce. Io am si Ba, plecati, ma-n p, de-aicea! Io am dat cu spatele si-am plecat! Punct! Asta s-a-ntamplat. Ca-ti dai seama ca, daca io luam sau daca-mi dadea, era belea! Intelegi? Aia-i problema!... La mine la BUZAU io ti-am spus c-am intrat intr-un joc, care nu trebuia sa intru. Ti-o spun io!", a spus Coman, intr-o discutie telefonica, interceptata de procurorii DNA.

Mai apoi, Coman detaliaza modul in care s-au petrecut faptele si puncteaza faptul ca era cu "Mertul" si nu ar fi putut fi prins de oamenii legii.

"Coman Gheorghe: Asa. Si ma duc in magazinu ala, iau sticlele, iau apa ce iau, ma sui in masina si a venit el. Intelegi? A aparut el! El a aparut acoalea in parcare unde era, cu DNA-ul, cu... Si sa da jos la mine, adica eram si io jos un pic asa, Ia ma astia ca-ti trebuie, ca ai si tu acuma nu stiu ce cheltuieli... Ma, ce vorbesti tu cu mine, cu... Ce... Hai innumara-i! El, stii? Ba (n.o. - injura)
Gabi:...
Coman Gheorghe: Cand am vazut, io m-am suit in masina si am plecat. I-a aruncat pa capota asa, stii? Si io cand am vazut ca i-a aruncat pa capota...
Gabi: Cu ce masina erai? Cu S-ul? Cu ce erai?
Coman Gheorghe: Cu Mertul... Da, cu Mertul. Ba, cand am apasat o data pa acceleratie... Pi ce sa ma prinda cineva pe mine? Da nu avea de ce! Am plecat, am parcat la unde trebuia sa asa...", potrivit interceptarilor prezente in rechizitoriul de trimitere in judecata a deputatului.

In aceeasi discutie telefonica, deputatul spune: "acuma am venit de Parlament, imi iau doua sticle de vin".

"Gabi: Esti! Intr-adevar esti smecher! Ce? Esti pa varianta?
Coman Gheorghe: Zi tu! Si ma suna, cica nu vrei sa ne-ntalnim? Io-l stiu p-asta de patru ani zile! Cica nu vrei sa ne intalnim? Hai, ma! Sa ne intalnim, da. Si el vrea sa-mi faca un flagrant, intr-un loc, la un Rompetrol, stii?
Gabi: Da!
Coman Gheorghe: Si io-s t... ca nu ma feresc de tine! Si m-am dus, pac-tac, el tot m-a... dupa aia ma suna: Hai dom'vi la Rom... Nu viu, ma, la Rompetrol, ca am treaba. Acuma am venit de Parlament, imi iau doua sticle de vin... Uite chiar sunt in magazin si o apa minerala si ma duc la fu..t, ca nu stie nevasta-mea ca am ajuns in oras. Intelegi?
Gabi:.. da-l dracu de hot!", potrivit actului de sesizare a instantei.

***

Deputatul Gheorghe Coman - arestat pentru fapte de coruptie, fiind acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din DSVSA Buzau - a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, a anuntat joi DNA.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Coman Gheorghe - deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Buzau a unui partid - in prezent suspendat, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se arata intr-un comunicat de joi al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit anchetatorilor, in perioada noiembrie - decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul formatiunii politice din care face parte (Partidul Conservator), i-a solicitat unui denuntator, in schimbul mentinerii acestuia in functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau, diverse servicii precum si foloase materiale necuvenite.

DNA sustine ca deputatul i-a cerut denuntatorului ca, in schimbul mentinerii acestuia in functia de director adjunct al DSVSA Buzau, sa il angajeze ca sef al Serviciului Economic si Administrativ in cadrul institutiei pe presedintele executiv al organizatiei judetene Buzau a PC. "De asemenea, a pretins ca denuntatorul sa intervina la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Nehoiu, judetul Buzau, astfel incat sa favorizeze o societate comerciala verificata, administrata de un consilier al aceluiasi partid", se mai arata in rechizitoriu.

Intr-o discutie telefonica din 3 noiembrie 2013, interceptata de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre functia de director adjunct la DSV, care, in urma unor "intelegeri", ar reveni Partidului Conservator.

Foloasele cerute de Coman, mai precizeaza DNA, constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru, in cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate in municipiul Buzau de catre deputat. In acest context, intre 12 si 18 decembrie 2013, deputatul a primit de la denuntator o sticla de whisky si 3.140 de lei, sustin procurorii.

Dosarul va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Gheorghe Coman a fost arestat in 7 ianuarie, printr--o decizie a unui complet de cinci judecatori ai instantei supreme, masura preventiva fiind incuviintata de Camera Deputatilor la 27 decembrie.

In prima instanta, un complet de trei judecatori de la instanta suprema a respins, in 27 decembrie, cererea DNA de arestare preventiva a lui Coman, dispunand ca acesta sa fie cercetat in libertate, dar cu interdictie de a parasi tara. Aceasta decizie a fost contestata atat de procurorii anticoruptie, cat si de avocatii lui Coman.

Potrivit DNA, deputatul a fost prins in 19 decembrie, dupa ce a fugit cu masina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti, unde a stat peste trei ore.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar in martie 2013 s-a mutat la PC. El fusese ales presedinte al PC Buzau in luna decembrie.

Conducerea PC a hotarat suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, pana la clarificarea situatiei acestuia in justitie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4484 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 ianuarie 2014, 21:45)

    [anonim]

  • +13 (13 voturi)    
    pegra... (Joi, 16 ianuarie 2014, 21:51)

    CristianT [utilizator]

    Asta e mai mult de un partid, este ceea ce s-a nascut din tatal PCR si mama FSN, este o intreaga lume a interlopilor, a lenesilor, a incultilor care ne conduc, chiori in tara orbilor.

    Este starea de spirit a alesilor, este pegra.
  • 0 (0 voturi)    
    Saracu... (Vineri, 17 ianuarie 2014, 15:05)

    John M. [utilizator]

    Asta-i un nauc...
    ce s-a trezit intr-un torent de viitura politica USL. Dati-i o bataie buna si trimiteti-l inapoi la "auto". Puscaria ar fi o mare nedreptate.. Incercati clasa IV-a ?!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by