Inalta Curte aproba arestarea preventiva a deputatului PC Gheorghe Coman

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 ianuarie 2014, 20:04 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Coman
Foto: cdep.ro
Inalta Curte de Casatie si Justitie a aprobat marti arestarea preventiva a deputatului Gheorghe Coman, presedinte al PC Buzau, in urma recursului procurorilor DNA.

Gheorghe Coman, presedinte al PC Buzau, este cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-o formatiune politica in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Recursul DNA vine dupa ce un complet de la instanta suprema respinsese pe 30 decembrie 2013 cererea de arestare formulata de procurori.

Potrivit DNA - Serviciul teritorial Ploiesti, in perioada noiembrie - decembrie 2013, folosindu-se de functia sa din Partidul Conservator, Gheorghe Coman a solicitat unui denuntator, persoana cu functie de conducere in Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Buzau, diverse servicii, precum si remiterea unor foloase materiale necuvenite, in schimbul mentinerii acestuia in functia publica respectiva (care la nivel politic 'revenea' PC).

Foloasele pretinse constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru in cadrul PC, ce urmau a fi organizate in municipiul Buzau.

Astfel, in perioada 9-16 decembrie 2013, Gheorghe Coman i-a solicitat denuntatorului sa achite jumatate din contravaloarea notei de plata aferenta organizarii conferintei din 14 decembrie in municipiul Buzau, in urma careia deputatul a fost ales presedinte al organizatiei judetene a PC, respectiv suma de 3.140 lei.

Pe 18 decembrie 2013, Gheorghe Coman a fost prins in flagrant de procurori in timp primea banii de la denuntator.

Imediat dupa primirea banilor, Gheorghe Coman a urcat la volanul autoturismului sau, a pornit motorul, iar la aparitia organelor de ancheta care i-au solicitat sa ramana pe loc a demarat in tromba, refuzand sa dea curs solicitarii echipei operative care a incercat fara succes sa-l opreasca.

El a fost prins o zi mai tarziu si dus la DNA - Serviciul teritorial Ploiesti, unde a fost audiat mai multe ore.

Pe 27 decembrie, plenul Camerei Deputatilor a aprobat, prin vot secret, solicitarea Ministerului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar in martie 2013 a trecut la Partidul Conservator, fiind ales in luna decembrie presedinte PC Buzau.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1737 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    TURBOOO (Marţi, 7 ianuarie 2014, 20:08)

    aer [utilizator]

    pfff
    avem justitie turbo !!!
    L-au capturat si pe ... " Auto"

    :)))
    • +4 (4 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 ianuarie 2014, 20:32)

      [anonim] i-a raspuns lui aer

  • +6 (6 voturi)    
    Condiție (Marţi, 7 ianuarie 2014, 20:16)

    dan63 [utilizator]

    sine qua non de intrarae }n USL - minim un proces penal la activ sau o condamnare!
  • +6 (6 voturi)    
    MAI AVEM, MAI AVEM (Marţi, 7 ianuarie 2014, 20:27)

    Vali_311 [utilizator]

    Mama masii ca multi mai avem..uite ce fata de hot are asta si din pacate nu este singurul.
  • -7 (9 voturi)    
    2,45 m? (Marţi, 7 ianuarie 2014, 20:28)

    U_swamp [utilizator]

    Inalta curte s-a apuca mai bine de baschet... pentru fiecare cos marcat, un telefon de la sefu'....
  • +6 (6 voturi)    
    bravo ICCJ (Marţi, 7 ianuarie 2014, 20:42)

    timp tamp [utilizator]

    De ce credeti ca mafiotii din guvern si din parlament vor sa scape de titlul de functionari publici?
    sa scape de judecata la ICCJ, fiindca la tribunalele ordinare dau peste ispravnicii judeteni sau colegele lui costinniu care isi negociaza spaga de milioane de euro in lift
  • +3 (3 voturi)    
    deputat in Romania! (Marţi, 7 ianuarie 2014, 21:14)

    Natasa [utilizator]

    http://adevarul.ro/news/politica/meseria-auto-nivelul-intelectual-vorbeste-deputatul-pc-prins-flagrant-miercuri-anchetatorii-dna-8_52b2fa4cc7b855ff56db4565/index.html
  • +7 (7 voturi)    
    Să se pregătească şi Ponta (Marţi, 7 ianuarie 2014, 21:44)

    Alistar44 [utilizator]

    dar şi susţinătorii lui.
  • +4 (4 voturi)    
    Alta victima politica, a lui Traian Basescu! (Marţi, 7 ianuarie 2014, 21:46)

    hotnewsfil [utilizator]

    Incet cu pianul pe scari!
    Sa ne purtam cu mare grija.
    Gheorghe Coman este unul din majoritatea celor ce compun 588 (parlamentari). Este ales legal de popor, reprezinta o parte dintre romani.
    Cred ca ar trebui sa i se ridice o statue in fata parlamentului, acesta fiind tipul de parlamentar din anul 2014.
    Este cazul sa fie protejat de USL, sa se faca zid in jurul lui, sa se spuna ca Traian Basescu a dat dispozitiei sa ii deschida judecatorii un proces politic, plin de minciuni.
    USL trebue sa le dea sarcina manifestantilor profesionisi -Claudiu Craciun si purtatorul imensului drapel- sa scoata mii de protestatari in strada, care sa ceara dreptate pentru parlamentarul cel mai reprezentativ -Gheorghe Coman.
    Felix trebue sa il puna pe Gadea sa arate ca dosarul facut lui Coman este inca o dovada privind abuzurile facute de Basescu, cel care dirijeaza direct intocmirea dosarelor justitiei, asa cum i s-au inventat dosare si domniei-sale- miliardarul informator Felix.
    Adrian Nastase trebue sa scrie pe blog ca, si in cazul Coman, ca si in cazul lui, Basescu a instrumentat un dosar pur politic.
    Adrian trebue sa spuna ca,dupa cum a aflat din surse sigure, de la Cotroceni, Basescu hotarase, dinainte de Craciun, ca Nastase si Coman vor infunda puscaria.
    Ambii, Adrian si Gheorhe, fiind victimele lui Basescu, ar trebui sa se bucure de favoarea de a fi cazati in aceasi celula, sa semneze amandoi blogurile pe care le va scrie Adrian.
  • +2 (2 voturi)    
    Ai participat la intrunire? (Marţi, 7 ianuarie 2014, 21:46)

    Haskal [utilizator]

    sau stii de la tactu...aka Jiva?
  • +7 (7 voturi)    
    ba, n-as fi asa sigur (Marţi, 7 ianuarie 2014, 22:01)

    mircearh [utilizator]

    iti mai aduci aminte cum facea Felix previziuni despre cum o sa fie demis Basescu in 2012, pe date, de parca era carmen harra ? s-a ales praful si atunci, si anul trecut si anul asta daca mai incearca ceva.
    Uslacilor le mai ramane MAR-ul lor penibil.... penibil pentru ca e echivalentul unui prost care bombane ceva neinteles la adresa ta, dupa ce i-ai demonstrat ca e prost si a ramas fara replica.
  • 0 (0 voturi)    
    M-am prins! (Marţi, 7 ianuarie 2014, 23:24)

    Daniels22026 [utilizator]

    Tu esti anti-uslamista, dar te joci cu noi. Scrii argumentele pe dos anume ca sa ii determini pe cei nehotariti sa devina anti-uslamisti.

    Treaba ta. Dar nu-i cinstit ce faci. Mai bine ti-ai expune sincer parerile. Suna mult prea grotesc sa te pretinzi simpatizanta Voiculescu. Nimeni nu te crede. Nici macar uslamistii nu-l simpatizeaza pe varan. E gretos ceea ce faci. Repet, mai bine ti-ai expune sincer gindurile tale. Sinceritatea e moda pe-aici pe HotNews. Ceea ce faci tu are efecte nule.
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 0:09)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by